شماره ۳۲۸۹ | ۱۴۰۳ شنبه ۲۷ بهمن
صفحه را ببند
مروری بر سفر دو روزه رئیس جمهور به بوشهر و رهاوردهای آن برای مردم این استان
اختصاص ۵۳ همت اعتبار به استان بوشهر

  [شهروند] براساس اعلام معاون امور اجرایی رئیس جمهور سفر دو روزه دولت چهاردهم به بوشهر ضمن اینکه با افتتاح‌ها و بازدیدهای پرشمار و فشرده ای همراه بود برای مردم این استان خیر و برکت‌های دیگری هم داشت که در مجموع ۵۳ هزار میلیارد ۷۶۴ میلیارد تومان و شش میلیارد و ۷۱۴ میلیون دلار اعتبار و تسهیلات از جمله این رهاوردها است.
پزشکیان به همراه شماری از اعضای هیات دولت در چهارمین سفر استانی در روزهای ۲۴ و ۲۵ بهمن‌ماه در بوشهر حضور یافت و این سفر دستاوردهای داشت که در تاریخ این استان ماندگار خواهد شد.
بهره برداری از طرح هایی مانند فازهای جدید شرکت توسعه پلیمر پاد جم، صاحب خانه شدن دو هزار و ۵۵۰ خانوار، بهره برداری از ۴۳پروژه منابع طبیعی و آبخیزداری دراستان، واحد زیست‌محیطی پالایشگاه فاز ۱۴ پارس جنوبی و فاز دوم جاده‌ای در دل دریا (فاز دوم جاده دسترسی مجتمع بندری نگین) را می توان رهاورد سفر رئیس جمهور به این استان دانست.
آغاز عملیات اجرایی در فازهای ۲ و ۳ نیروگاه هسته ای بوشهر، امضای قرارداد ۱۷ میلیارد دلاری فشارافزایی پارس جنوبی در آینده نزدیک، امضای ۱۱ تفاهم نامه در نشست با فعالان اقتصادی، تشکیل کنسرسیوم مهارت در بوشهر با سرمایه گذاری دو هزار میلیارد دلاری، آغاز عملیات اجرایی ساخت بازارچه مشاغل خانگی و مهارت‌آموزی بانوان سرپرست خانوار و رونمایی از شناورهای جدید گارد ساحلی ساکنان بوشهر را به آینده امیدوار کرده است.

نقشه جامعی برای توسعه اقتصاد دریامحور از مکران تا بوشهر داریم
رئیس جمهور خطاب به فعالان سیاسی، فرهنگی و اجتماعی استان بوشهر، گفت: شما باید فردای مملکت را اصلاح کنید، اگر تصمیم بگیرید، هیچکس نخواهد توانست جلوی شما را بگیرد.
پزشکیان ادامه داد: باید اراده داشته باشیم و نیت کنیم که در هر مقام و جایگاهی پاسخگوی مشکلات مردم باشیم، این عمل صالح است که ما را به بهشت می‌برد، عمل صالح یعنی حرکت با علم و مهارت و باور و اعتقاد؛ با بیسوادی و جهل به جایی نخواهیم رسید. پزشکیان از استاندار و مدیران استان خواست که براساس ارزیابی به افراد جایگاه بدهند و اظهار کرد: ما هم باید بستر را فراهم کنیم که استان بتواند رشد کند، حل مسائل مالی و محیط زیستی استان بوشهر در دستور کار دولت قرار دارد و برنامه داریم که منابع این استان در همین منطقه هزینه شود و پول‌های این استان به بانک‌های همین استان بازگردد.
رئیس‌جمهور تاکید کرد: برنامه داریم که نقشه جامعی برای توسعه اقتصاد دریامحور در سواحل جنوبی کشور از مکران تا بوشهر داشته باشیم؛ با رهبر انقلاب نیز مشورت کردیم و قرار است از مشاوران داخلی و خارجی استفاده کنیم تا هم از دانش خود بهره بگیریم و هم از دانش دیگران استفاده کنیم.

امضای ۱۱ تفاهم نامه
امضای ۱۱ تفاهم نامه از مهمترین برنامه‌های سفر رییس جمهور به استان بوشهر بود که در نشست فعالان اقتصادی استان با پزشکیان به صورت نمادین دو تفاهم نامه به امضای استاندار و شرکت‌های طرف قرارداد رسید.
یکی از این دو تفاهم نامه شامل امضای تفاهم نامه مدیرعامل شرکت پتروپالایش گروه بهمن با سرمایه گذاری ۲.۶ میلیارد دلاری و اشتغال زایی دو هزار نفر در منطقه ویژه اقتصادی شمال استان بوشهراست.
تفاهم نامه دوم نیز بین استاندار بوشهر و مدیرعامل شرکت گروه توسعه انرژی نفت گاز لاوان با سرمایه گذاری ۳۶۲ میلیون دلار و اشتغال زایی ۳۵۰ نفر در استان بوشهر به امضا رسید.
 الحاق ۱۰ فروند شناور ناجی به ناوگان دریایی کشور
رئیس جمهور در جریان سفر استانی دولت وفاق ملی به بوشهر از صنایع کشتی‌سازی شهید محلاتی در این استان بازدید کرد.
این مجموعه با توجه به ظرفیت‌های موجود توانسته ساخت، تعمیر و نوسازی ده‌ها فروند از شناورهای نیروهای مسلح جمهوری اسلامی را انجام دهد و ساخت شناورهای تندرو، ناو شهید ناظری و شهید سلیمانی که در اختیار یگان‌های عملیاتی نیروی دریایی سپاه قرار گرفته، از جمله دستاوردهایی است که تاکنون توسط این مجموعه محقق شده است. این مجموعه همچنین توانسته ده‌ها شناور از شناورهای مختلف گارد ساحلی، راهنمابر، آمبولانس دریایی، یدک‌کش، لندینگ کرافت و رستوران دریایی را طراحی و عملیاتی کند.
علاوه بر ساخت شناور آتش‌خوار به دست توانمند جوانان متخصص این مجموعه، آموزش‌های تخصصی مانند آموزش مونتاژ کاری، جوشکاری شناورهای آلومینیومی نیز از دیگر توانمندی‌های آن است. با حضور رئیس جمهور ۱۰ دستگاه شناور گارد ساحلی و راهنمابر ساخته شده این مجموعه به اداره بنادر و دریانوردی تحویل و ساخت شش دستگاه شناور آتش‌خوار نیز آغاز شد.

راه اندازی راه‌آهن بوشهر در اولویت قرار
می گیرد
مسعود پزشکیان در جریان برنامه‌های چهارمین سفر استانی خود در جمع نخبگان و فرهیختگان استان بوشهر با تبریک میلاد حضرت مهدی موعود (ع)، با اشاره به درخواست مردم استان برای راه اندازی راه‌آهن در بندر بوشهر، تاکید کرد: مساله انتقال بار از بندر بوشهر باید به عنوان یک اولویت مورد توجه قرار گیرد، نباید اینطور باشد که در این بارانداز ۲۰ تا ۳۰ میلیون تن بار تخلیه شود اما با کامیون جابجا شود، این موضوع هیچ منطقی ندارد و باید حل شود.
رئیس‌جمهور گفت: برای توسعه اقتصاد دریامحور در منطقه بوشهر باید برنامه داشته باشیم، قرار است علاوه بر استفاده از کارشناسان داخلی، از حضور کارشناسان برجسته بین‌المللی نیز بهره بگیریم؛ باید همفکری کنیم که بهترین برنامه را برای توسعه استان داشته باشیم. وی با تاکید بر اینکه زمین و امکانات محدود است، گفت: باید بهترین، با ارزش‌ترین و ماندگارترین انتخاب را برای منابع محدودی که داریم درنظر داشته باشیم.

به اقدامات انجام شده در شرکت صدرا افتخار می‌کنیم
رئیس جمهور در بازدید از شرکت صنعتی دریایی ایران (صدرا) گفت: اقدامات چشمگیری در این مجموعه صنعتی انجام شده است و ما به آن افتخار می‌کنیم.
پزشکیان تاکید کرد: وقتی تلاش و توانمندی که در اینجا بکار گرفته شده است را می‌بینم، غبطه می‌خورم که چرا زودتر از اینها و از این مجموعه حمایت نشده است.
وی افزود: انشالله با توسعه و تکمیل کار و تسریع روند عملیات، عقب ماندگی‌ها را جبران خواهیم کرد، چه در دریای شمال و چه در دریای جنوب به تلاش صنعتگران حوزه کشتی‌سازی نیاز داریم که امکانات لازم برای حمل و نقل دریایی را ایجاد کنند و تا بتوانیم مشکلات مردم را حل کنیم.

آغاز عملیات اجرایی در فازهای ۲ و ۳ نیروگاه هسته‌ای بوشهر
پزشکیان همچنین در جریان برنامه‌های سفر استانی دولت وفاق ملی به بوشهر، از بخش‌های مختلف فاز اول نیروگاه اتمی بوشهر، از جمله اتاق کنترل و توربین آن بازدید کرد و با توضیحات مدیران و کارشناسان نیروگاه، از جزئیات فعالیت‌ها و تولید و انتقال برق تولیدی این نیروگاه به مدار مطلع شد.
رئیس جمهور از کارگاه عملیاتی احداث فازهای ۲ و ۳ نیروگاه اتمی بوشهر نیز بازدید کرد و در پایان این بازدید دستور نصب اولین بخش از تجهیزات مهم ساختمان راکتور واحد دوم با هدف ارتقای شاخص‌های ایمنی و نیز گودبرداری ساختمان‌های پمپ‌خانه واحدهای ۲ و ۳ را صادر کرد.
قطعه نصب شده در فاز دوم نیروگاه یکی از عناصر اصلی سیستم‌های ایمنی پسیو بوده و متعلق به مجموعه تله مذاب می‌باشد که برای محدودسازی حوادث وخیم در نیروگاه‌های هسته‌ای نسل جدید ۳ پلاس (+۳) و با هدف نگهداری و خنک‌سازی مواد حاصله از ذوب بسته‌های سوخت هسته‌ای و پوسته راکتور و در راستای حفاظت از محیط زیست و مردم طراحی شده است. وزن این سیستم با تجهیزات جانبی آن ۶۶۰ تن بوده و وزن محفظه آن به تنهایی ۱۴۷.۵ تن است. تله مذاب می‌تواند افزایش دما تا ۲۵۰۰ درجه سانتی‌گراد را تحمل کند. همچنین ساختمان‌های پمپ‌خانه واحدهای ۲ و ۳ نیروگاه اتمی بوشهر با تعداد ۱۸ پمپ اصلی وظیفه تأمین آب خنک‌کننده برای کندانسور توربین و برخی از مبدل‌های حرارتی مدار اول و دیزل ژنراتورهای اضطراری را بر عهده خواهند داشت. فاز اول عملیات احداث این ساختمان‌ها شامل گودبرداری به حجم یک میلیون و پانصد هزار متر مکعب تا عمق ۲۳ متری است. در فازهای بعدی انجام ۵۲ هزار تن آرماتوربندی و ۲۵۰ هزار مترمکعب بتن‌ریزی از احجام عملیات ساختمانی قابل توجه آن است.

مصمم هستیم با همدلی مردم مشکلات را حل کنیم
نشست شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان بوشهر دیگر برنامه چهارمین سفر استانی رئیس جمهور بود و جزئیات و دستاوردهای این سفر در آن تشریح شد.
پزشکیان در جلسه شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان بوشهر گفت: مشکلات و ناترازی هایی امروز به وجود نیامده است، اگر به چشم انداز و خط مشی تعیین شده از سوی مقام معظم رهبری برای توسعه کشور عمل می‌شد، امروز وضعیت کشور این نبود، براساس سند چشم انداز ما امروز می‌بایست در اقتصاد و فناوری در رتبه اول منطقه می بودیم اما بخاطر وجود اختلافات و نبودن وحدت و انسجام این اتفاق نیفتاده است. وی افزود: مصمم هستیم که با کمک مردم عزیز استان و همراهی و همدلی، مشکلات را حل کنیم، حرف‌های زیادی در این دو روز زده‌ام، اینکه حرف بزنیم و عمل نکنیم، موجب نارضایتی مردم خواهد شد. رئیس جمهور تاکید کرد: در گفت وگوها و بازدیدهایی که داشتیم، فرصت‌های بی شماری در استان وجود دارد، بوشهر توانمندی زیادی برای رشد و جهش دارد.
اختصاص ۵۳ همت اعتبار به استان بوشهر
وی تصریح کرد: ۱۵ هزار میلیارد تومان اعتبار دولتی، ۲۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات بانکی و ۱۸ هزار میلیارد تومان توسط سرمایه‌گذاران برای توسعه استان بوشهر اختصاص یافت. سرمایه‌گذاری بیش از ۶ میلیارد دلاری نیز در بنادر و پتروشیمی استان برنامه‌ریزی شده است؛ هشت میلیارد دلار نیز برای توسعه انرژی هسته‌ای اختصاص یافت و توسعه فاز دوم و سوم نیروگاه هسته‌ای بوشهر در دستور کار قرار گرفت. پزشکیان گفت: هر هفته پیگیر امکانات، فرصت ها و توسعه اقتصاد دریامحور در منطقه هستیم تا این منطقه را به چشم انداز مورد نظر رهبر انقلاب برسانیم. همچنین پیگیر مسائل مربوط به کریدور شمال-جنوب و شرق-غرب و استفاده از سرمایه‌گذاران خارجی در این بخش هستیم.

 


تعداد بازدید :  26