سخنگوی قوه قضاییه درباره ترور شهید رازینی و شهید مقیسه با اعلام خبر دستگیری چند نفر در پرونده ترور شهیدان رازینی و مقیسه گفت: ترور شهیدان حجج اسلام رازینی و مقیسه، نشان داد که قوه قضاییه برای تأمین امنیت ملت تا پای جان قضات خود ایستاده است.
اصغر جهانگیر در نشست خبری با رسانهها، عملیات ترور شهدای عدالت که منجر به شهادت حجج اسلام رازینی و مقیسه در روز شنبه 29 دی شد را گواهی بر این دانست که قوه قضاییه برای تأمین امنیت ملت تا پای جان قضات خود ایستاده است.جهانگیر تأکید کرد: همه آحاد ملت، در هر پست و مقام و منصب، باید در حفظ ارزشها و دستاوردهای انقلاب اسلامی کوشا باشند و اجازه نفوذ افراد فرصتطلب و دشمنصفت را ندهند.
آخرین وضعیت پرونده سقوط بالگرد رئیسجمهور
جهانگیر درباره آخرین وضعیت پرونده سقوط بالگرد رئیسجمهور اظهار کرد: همانطور که پیشتر اطلاعرسانی شده، این پرونده در سازمان قضایی نیروهای مسلح در حال بررسی است. تاکنون هیچگونه ادلهای که نشاندهنده اقدام تروریستی یا خرابکارانه باشد، یافت نشده است. با این حال، تحقیقات در این زمینه همچنان ادامه دارد.
رئیس سازمان خصوصیسازی متهم مالی است
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سؤالی درباره اتهام رئیس سازمان خصوصیسازی اظهار کرد: وی به اتهام معاونت در اخلال در نظام اقتصادی کشور از طریق تضییع گسترده اموال دولتی و تسهیل وقوع تخلفات در برخی از واگذاریهای سازمان خصوصیسازی متهم شده است.
وی افزود: در این خصوص، پروندهای تشکیل شده و در حال رسیدگی است. بهدلیل اختلاف در صلاحیت بین دادگاه انقلاب و دادگاه کیفری یک، پرونده جهت تعیین تکلیف و رفع اختلاف به دیوان عالی کشور ارسال شده است.
جزئیاتی از خودکشی یک جاسوس در زندان سمنان
سخنگوی قوه قضائیه در رابطه با خودکشی یک جاسوس در زندان سمنان گفت: این فرد در مهرماه سال جاری با خودرویی که مجهز به انواع تجهیزات فنی با کاربردهای مختلف بود، از مرز دوغارون بهعنوان گردشگر وارد کشور شد. او متولد کشور نامیبیا و تبعه سوئیس بود. پس از عبور از چند استان، وارد استان سمنان شد و در منطقه دلتای نظامی که منطقهای ممنوعه است، در حین عکسبرداری از منطقه ممنوعه دستگیر شد.
جهانگیر بیان کرد: این فرد به اتهام عکسبرداری از منابع ممنوعه و همکاری با دولت متخاصم بازداشت و به زندان منتقل شد. همزمان با دستگیری، موضوع به سفارت سوئیس در تهران اطلاع داده شد.
وی افزود: این فرد گیاهخوار بود و در زندان همکاری کامل از سوی سازمان زندانها با وی انجام شد. در روز حادثه که فیلم آن موجود است، زندانی بهصورت سرپایی صبحانه را میل میکند و در غیاب همسلولی خود، برق سلول را خاموش کرده و در نقطهای که دوربین قادر به رصد آن نبوده، با استفاده از پرده سرویس بهداشتی، خود را حلقآویز میکند.
سخنگوی قوه قضائیه ادامه داد: کادر زندان بلافاصله از موضوع مطلع شده و در محل حاضر شدند، اما اقدامات انجامشده موثر واقع نشده و زندانی فوت میکند. جهانگیر گفت: با اجازه سازمان زندانها، هیئتی از سفارت سوئیس به همراه پزشک معتمد در محل حاضر شده و جسد را معاینه کردند. آنان خودکشی را تایید کرده و جسد به پزشکی قانونی تهران منتقل شد. سپس، با حضور نمایندگان سفارت سوئیس، جسد به آنان تحویل داده شد.
حکم قطعی برای تتلو صادر نشده است
جهانگیر همچنین در خصوص آخرین وضعیت حکم امیرحسین مقصودلو (تتلو) اظهار کرد که حکم قطعی برای وی هنوز صادر نشده است.
عامل حمله به سفارت آذربایجان محکوم به قصاص شد
جهانگیر درباره آخرین وضعیت پرونده عامل حمله به سفارت آذربایجان گفت: پرونده پس از صدور رأی، به تأیید دیوان عالی کشور رسید و نامبرده به قصاص نفس محکوم شد. پرونده جهت اجرا به اجرای احکام جنایی تهران ارسال شده است. از آنجا که حکم قصاص نیاز به استیذان دارد، به محض مراجعه اولیای دم و درخواست قصاص، استیذان صورت خواهد گرفت.
تغییری در پرونده قرهحسنلو رخ نمیدهد
جهانگیر در پاسخ به سؤالی درباره حمید قرهحسنلو و اقدامات وی از زندان گفت: قرهحسنلو و 14 متهم دیگر در شهادت شهید سید روحالله عجمیان نقش داشتند. برای دو نفر از این متهمان حکم اعدام صادر شده، پنج نفر از متهمان عفو شدند و هشت نفر از جمله قرهحسنلو به 15 سال حبس در زندان یزد محکوم شدند. این احکام قطعی بوده و در حال اجرا است.
وی در خصوص نقش قرهحسنلو در ساماندهی اغتشاشاتی که منجر به شهادت شهید عجمیان شد، بیان کرد: این موضوع پیشتر در دادگاه انقلاب بررسی و نقش وی احراز نشده است، بنابراین پرونده از این جهت قابل بررسی مجدد نیست. با این حال، اگر وی یا هر فرد دیگری پس از صدور حکم قطعی مرتکب جرم جدیدی شود، پرونده جدیدی تشکیل شده و طبق قوانین مربوطه مورد رسیدگی قرار خواهد گرفت.
کمکهای دستگاه قضا به بازگشت ایرانیان خارج از کشور
سخنگوی قوه قضاییه درباره بازگشت ایرانیان خارجاز کشور به ویژه هنرمندان و نویسندگانی که شاکی خصوصی ندارند، گفت: قوه قضاییه، ایرانیان خارج از کشور را در هر گوشه دنیا به عنوان سرمایه ملی میداند که باید مورد حمایت قرار بگیرند و تسهیل برای بازگشت ایرانیان خارج از کشور مورد تاکید همه مسئولان کشور بوده و رییس قوه قضاییه نیز بارها این موضوع را مورد تأکید قرار داده است.وی گفت: درهای کشور بر روی همه باز است و اگر فردی اقدام مجرمانه انجام داده باشد و شاکی خصوصی نداشته باشد و اقدامات آنها جرایم عمومی باشد میتوانند از طریق سفارتخانهها موضوع را پیگیری کنند و پرونده آنها در چرخه عفو قرار گیرد. جهانگیر اضافه کرد: افرادی هم که پروندهای ندارند، محدودیتی ندارند و میتوانند به راحتی به کشور بازگردند. کشور جای امنی برای ایرانیان خارج از کشور است و اگر فردی مرتکب جرمی شده باشد به پرونده آنها مطابق مقررات قانونی رسیدگی میشود.