رئیسجمهور گفت: متاسفانه امروز شاهد ناترازی در حوزه های مختلف و مشکلاتی در ساختار هستیم که وارث آن هستیم و تولید کننده آن نبوده ایم اما همه تلاش خود را برای اصلاح آن و رفع مشکلات انجام خواهیم داد.
مسعود پزشکیان که در سومین سفر استانی دولت وفاق ملی به منظور انجام سفری ۲ روزه به استان خوزستان سفر کرده است، در دومین برنامه سفر خود در جمع فعالان اقتصادی استان خوزستان اظهار داشت: در دیدار با اقشار مردم، آنها ناراضی بودند و گلایه داشتند، در این نشست هم فعالان اقتصادی گلایه دارند؛ معتقدم با تفویض اختیارات به استانها بخش زیادی از مشکلات موجود قابل حل است. رئیس جمهور با بیان اینکه چرا خوزستان با این همه نعمت و منابع سرشار طبیعی دچار این گرفتاریها است، افزود: امروز خدمتدهنده و خدمتگیرنده هر دو ناراضی هستند و این اتفاق عجیبی است، اما قول میدهم که تلاش خواهیم کرد مشکلات شما را حل کنیم و برای همین اینجا هستیم. پزشکیان با اشاره به اینکه درباره بهکارگیری نیروهای انسانی از قومیتها و جنسیتهای مختلف، آنچه از دستمان برمیآمد را انجام دادیم، ادامه داد: اکنون باید بر روی اختیارات استانها، مشارکتهای خصوصی و دولتی در استانها اقدام کنیم.
ضرورت واگذاری اختیارات به استانها
وی خطاب به فعالان اقتصادی استان اظهار داشت: آنچه شما به عنوان مشکلات مطرح کردید قابل حل است و نیاز نیست برای حل مشکلات به تهران انتقال داده شود. باید با مدیران مربوطه، واگذاری اختیارات به استانها و نظارت بر آنها را عملیاتی کنیم.
رئیسجمهور در ادامه با تاکید بر اینکه صنعتگر زمانی متقی است که کالایی بیعیب و نقص تولید کند و سرِ مصرف کننده کلاه نگذارد، گفت: تقوا یعنی اینکه معلم، علم، مهارت، باور و اعتقاد به کشور و سرزمین را در دانشآموز شعلهور کند و بیاموزد.
وی افزود: عرب، ترک، لر و بختیاری و هر قومیتی اگر کار را درستتر انجام دهد، حق با اوست؛ همانگونه که خداوند در قرآن میفرماید، فرقی نمیکند که زن باشید یا مرد؛ هر کس صالحتر باشد، بهتر است. پزشکیان با تاکید بر اینکه هر آنچه از مشکلات به دولت مربوط است را حل خواهیم کرد و در این راه اختیاراتی که لازم است به استانها ارایه خواهیم کرد، گفت: تلاش میکنیم از تمام ظرفیتهای استان بدون توجه به قومیت و جنسیت و تنها براساس تقوا، توانمندی و تخصص استفاده کنیم. تلاش خواهیم کرد که مشکلات موجود استان را حل کنیم، با کمک شما این کار را انجام خواهیم داد.
ما باید در منطقه بهترین شویم
وی گفت: نیت همه ما باید خدمت به مردم عزیز کشورمان باشد. باید بتوانیم مشکلاتمان را حل کنیم. کشور ما، لیاقت مردم ما و سرزمین ما، چشم اندازی است که مقام معظم رهبری تعیین کردهاند؛ ما باید در منطقه بهترین شویم و میتوانیم این کار را انجام دهیم رئیس جمهور خاطرنشان کرد: به جای اینکه با هم دعوا کنیم، برای یکدیگر پرونده درست کنیم و سنگ جلوی راه یکدیگر بیندازیم، باید دست به دست هم بدهیم و سنگها را برداریم و به سمت رفتن به قله همصدا شویم. انشاءالله با کمک مردم عزیز میتوانیم این راه را برویم.
بهرهبرداری از بزرگترین کارخانه نمکزدایی اهواز
بزرگترین کارخانه نمکزدایی اهواز متمرکز روز چهارشنبه با دستور رییس جمهور و با حضور وزیر نفت به بهرهبرداری رسید. محسن پاکنژاد وزیر نفت در آیین بهرهبرداری از این کارخانه در اهواز اظهار کرد: این کارخانه، افزایش و نگهداشت ظرفیت فرآورش نفت خام نمکی به میزان ۱۱۰ هزار بشکه در روز در اهواز به صورت متمرکز را برعهده دارد. اعتبار این طرح ۵۸ میلیون یورو (بیش از چهار همت) گزارش شده است که برای ۱۸۰ نفر به صورت مستقیم و ۴۰۰ نفر به صورت غیرمستقیم اشتغال ایجاد میکند. در این طرح سهم ساخت تجهیزات در داخل کشور بیش از ۸۵ درصد بوده و ۱۰۰ درصد خدمات مهندسی، اجرا و راهاندازی در داخل کشور تامین شده است. به گفته مسئولان نفتی بهبود کیفیت نفت خام فراورش شده به منظور رعایت کامل استانداردهای صادراتی و پالایشگاهی، نقطه اهمیت این طرح به شمار میرود.
آغاز عملیات اجرایی پالایشگاه فرآوری خرما
غلامرضا نوری قزلجه وزیر جهاد کشاورزی همزمان با سفر رئیسجمهور به استان خوزستان عملیات پالایشگاه فرآوری خرما در کشت و صنعت فارابی خوزستان را آغاز کرد. این طرح پالایشگاهی فرآوری خرما، زمینهساز اشتغالزایی ۲۴۸ نفر به صورت مستقیم و ۱۵۰۰ نفر به صورت غیر مستقیم است و عملیات اجرایی آن در مساحتی حدود ۲۵ هکتار آغاز شده است. فرآوری خرما، تکمیل زنجیره ارزش خرما و ایجاد اشتغال پایدار از جمله مهمترین اهداف اجرای این طرح در کشت و صنعت فارابی است. ظرفیت این طرح عبارت است از: بسته بندی حدود ۲۵ هزار تن در سال، تولید ۲۸ هزار تن شیره خرما، تولید ۱۲ هزار تن قند مایع از خرما، تولید ۶ هزار تن سرکه خرما و تولید دیگر محصولات از جمله انواع شکلات خرما، پودر هسته خرما و...
وزیر جهاد کشاورزی در حاشیه آغاز عملیات اجرایی پالایشگاه فرآوری خرما در کشت و صنعت فارابی، با بیان اینکه برای خرمای ایران مشتری جهانی داریم و صادرات این محصول برای کشور ارزآور گفت: ایران مزیت نسبی در حوزه خرما دارد و باید با حداکثر بهرهوری از این فرصت، صادرات خرما را توسعه دهیم.