کاهش ۴۲ درصدی حس همبستگی میان شهرک نشینان
نتایج نظرسنجی جدیدی که روزنامه عبری «اسرائیل هیوم» منتشر کرد، نشان داد از زمان آغاز جنگ غزه احساس همبستگی در میان ساکنان اراضی اشغالی فلسطین در حال فروپاشی بوده و با کاهشی ۴۲درصدی مواجه شده و در مقابل حس ناامیدی و از هم گسستگی رو به افزایش است./ایسنا
۱۲۶ کشته در حمله ارتش سودان به منطقه «دارالسلام»
در حمله توپخانهای ارتش سودان به منطقه «دارالسلام» در غرب شهر «ام درمان» که در محدوده پایتخت و تحت کنترل نیروهای پشتیبانی سریع دستکم ۱۲۶نفر کشته و دهها نفر هم زخمی شدند. منابع پزشکی سودان از کمبود تجهیزات و امکانات درمانی برای مداوای مجروحان خبر دادند. حمله توپخانهای ارتش سودان به منطقه دارالسلام از شامگاه دوشنبه آغاز شده است.
نخستوزیر لبنان: اسرائیل باید از همه خاک لبنان خارج شود
نواف سلام نخستوزیر لبنان گفت: باید تمام مفاد توافق آتشبس اجرا و عقبنشینی کامل ارتش رژیم صهیونیستی از آخرین وجب از اراضی اشغالی لبنان انجام شود. وظیفه دولت لبنان، بازسازی و بازگشت ساکنان به بیروت و مناطق جنوبی این کشور و بقاع است. برنامه اقتصادی قوی جهت ایجاد فرصتهای بهتر برای نسلهای آینده تدوین و در دوره آینده برای بازسازی روستاهای ویرانشده ناشی از حملات ارتش رژیم صهیونیستی تلاش خواهیم کرد.
مورا دیدار با معاونان عراقچی در ژنو را سازنده خواند
معاون دبیرکل سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا دیدار با «کاظم غریب آبادی» و «مجید تخت روانچی» معاونان وزیر امور خارجه ایران را که در چارچوب گفتوگوهای اروپا و ایران در ژنو برگزار شد، سازنده خواند. انریکه مورا روز سهشنبه با انتشار پیامی در شبکه ایکس نوشت: «امروز در ژنو با معاونان وزیر امور خارجه ایران، آقایان تختروانچی و غریبآبادی، دیدار کردم.» وی این دیدار را «سازنده» توصیف کرد و افزود: «در این ملاقات درباره راههای دستیابی به راهحل دیپلماتیک برای مسئله هستهای ایران گفتوگو شد».
رسوایی جاسوسی در قلب سلطنت انگلیس
اسنادی که به تازگی از سرویس جاسوسی داخلی انگلیس(ام.آی.۵) منتشر شده نشان میدهد که الیزابت دوم ملکه سابق این کشور برای حدود ۹سال از فعالیت «آنتونی بلانت» جاسوس اتحاد جماهیر شوروی، در دربار سلطنتی بیخبر بوده است؛ فردی که به عنوان یکی از اعضای حلقه جاسوسی کمبریج، اطلاعات محرمانه انگلیس را در اختیار سازمان جاسوسی شوروی(کا.گ.ب) قرار میداد. این اسناد فاش میکند که دستگاه اطلاعاتی انگلیس(ام.آی.۵) بهدلیل نگرانی از پیامدهای منفی رسانهای و سیاسی، تصمیم گرفت خبر اعتراف بلانت را مخفی نگه دارد. حتی زمانی که دولت «ادوارد هیث» در سال ۱۹۷۳ ملکه سابق انگلیس را در جریان کامل ماجرا قرار داد، او بدون ابراز شگفتی این خبر را پذیرفت. در نهایت این ماجرا زمانی علنی شد که «مارگارت تاچر» نخستوزیر اسبق انگلیس در سال ۱۹۷۹، در پارلمان، فعالیتهای جاسوسی بلانت را فاش و او را به عنوان یکی از اعضای حلقه جاسوسی کمبریج معرفی کرد.