شماره ۳۲۶۴ | ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۴ دي
صفحه را ببند
«ارتش جنوب»، دست ناپاک و نامبارک اسرائیل در لبنان

[شهروند]  این روزها لبنان به تیتر یک رسانه‌های منطقه تبدیل شده است. انتخاب رئیس‌جمهوری توسط پارلمان آن هم پس از یک دوره طولانی فترت سیاسی، خبر مهمی بود که از رسیدن لبنان به ساحل آرامش حکایت دارد. تقریباً همه آن‌هایی که با ساختار سیاسی لبنان آشنا هستند می‌دانند این سیستم محصول توافقی است که در شهر طائف عربستان حاصل و به «پیمان طائف» مشهور شد. براساس این پیمان، اقوام مختلف لبنانی پس از دهه‌ها کشمکش و جنگ داخلی متعهد شدند مطابق با عهدنامه‌ای که در طائف پای آن را امضا کردند، قدرت سیاسی را میان خود تقسیم کرده و ‏قواعد بازی را بر هم نزنند. چنین شد که در لبنان، منصب ریاست‌جمهوری به مسیحیان مارونی بخشیده شد و پست نخست‌وزیری در اختیار اهل سنت این کشور قرار گرفت. شیعیان هم که بخش اعظمی از اهالی لبنان را تشکیل می‌دهند، ریاست مجلس این کشور را از آن خود  کردند.

جنگ فرقه‌ای، دستاورد شوم اسرائیل برای لبنان
اگر به دنبال نقطه آغاز اختلافات و تنازعات در کشور لبنان بگردیم فقط به یک نام می‌رسیم: اسرائیل! در حقیقت این رژیم بود که با حمایت از حزب فالانژ (یک گروه شبه‌نظامی بدنام مسیحی)، بر آتش درگیری‌های فرقه‌ای در لبنان دمید. رژیم صهیونیستی با اشغال نیمی از خاک لبنان در اندیشه ضمیمه کردن آن به فلسطین اشغالی بود، اما مقاومت جانانه مردمی به سران تل‌آویو ثابت کرد لبنان لقمه‌ای گلوگیر است که هضم آن از عهده دستگاه گوارش این رژیم برنمی‌آید. پس تصمیم گرفت با حمایت لجستیکی از برخی طرف‌های لبنانی و تقویت آنان در برابر دیگر رقبا، ذیل سیاست تفرقه بیانداز و حکومت کن، به خیال خود مرزهای شمالی فلسطین اشغالی را ایمن کند. جنگ‌های داخلی لبنان از 1975 تا 1990 میلادی به طول انجامید و نهایتاً با دخالت ارتش سوریه و ابتکارهای سیاسی که خروجی‌اش پیمان طائف بود، به پایان رسید. پیمان طائف اما به اشغال جنوب لبنان توسط اسرائیل پایان نداد.

ارتش جنوب، سپر بلای بدعاقبت صهیونیست‌ها
رژیم صهیونیستی از سال 1976 میلادی با سامان دادن یک نیروی نظامی مزدور محلی که به «ارتش جنوب» معروف شد، جنوب خاک لبنان را همچنان در اشغال خود داشت. امروز مصادف است با سالمرگ نخستین فرمانده ارتش جنوب لبنان یعنی ژنرال سعد حداد که 41 سال پیش در چنین روزی، برابر 13 ژانویه 1984 میلادی بر اثر ابتلا به سرطان خون درگذشت. این ژنرال مسیحی ارتش لبنان، پس از دادن دست دوستی به اسرائیلی‌ها، به فرماندهی ارتش جنوب منصوب شد و تا هنگام مرگ در این منصب باقی ماند. پس از سعد حداد، دیگر ژنرال مسیحی یعنی آنتوان لحد به فرماندهی ارتش جنوب رسید. اسرائیل در واقع با دادن پول و همچنین انواع سلاح‌ها، ارتش جنوب را سپر حائل خود در برابر حملات گروه‌های مبارز لبنانی قرار داده بود. اما در نهایت ارتش مزدور جنوب با خروج تتمه نظامیان صهیونیست از خاک لبنان در سال 2000، مضمحل شده و سران آن به اسرائیل گریختند.


تعداد بازدید :  38