[ راضیه زرگری] با گذشت ۵ روز از آتشسوزی مهیب در شهر لسآنجلس در ایالت کالیفرنیا دامنههای آتش در حال پیشروی هستند. آتش جهنمی در لسآنجلس تا این لحظه ۲۷ مایل برابر با ۷۰ کیلومترمربع از شهر را سوزانده؛ برای درک این مقیاس مساحتی برابر با یک دهم کل تهران را تصور کنید؛ چیزی به اندازه کل مساحت منطقه ۲ پایتخت ایران. رسانههای خبری گزارش میدهند که با فروکش کردن نسبی بادهای شدید، آتشنشانها در لسآنجلس موفق به مهار جزئی دو مورد از شش آتشسوزی بزرگ در این کلانشهر شدند؛ با این حال حریق همچنان در این دو منطقه ادامه دارد و آتشنشانها فقط توانستهاند در «پالیسیدز» به میزان هشت درصد و در «ایتون» به میزان سه درصد آتش را مهار کنند. تاکنون دست کم ۱۱ نفر در این آتشسوزیها جان باختهاند. انتظار میرود با فروکش کردن آتش و جستوجوی خانه به خانه تعداد قربانیان افزایش یابد. وزارت بهداشت آمریکا روز جمعه در ایالت کالیفرنیا وضعیت اضطراری بهداشت عمومی اعلام کرد.
به نوشته فارس وزارت دفاع آمریکا چند صد نیروی خود را برای کمک به مهار آتشسوزی در حالِ گسترش کالیفرنیا به این منطقه اعزام کرده است. مسئولان آمریکایی برای مقابله با گسترش این آتشسوزی، با کمبود آب نیز دست به گریبان بودهاند. برخی از رسانهها ارسال تجهیزات آتشنشانی آمریکا به اوکراین را دلیل این کمبودها برشمردهاند. پنتاگون ۵۰۰ نیروی خود را برای کمک در آتشسوزی ویرانگر کالیفرنیا بسیج کرده است. ۱۰ بالگَرد آبپاش هم به منطقه اعزام شدهاند.
تهدید به دستگیری مردم مناطق سوخته از سوی کلانتر لسآنجلس
دفتر کلانتر شهر لسآنجلس اعلام کرد که بیش از ۱۰۰هزار نفر دستور تخلیه فوری از شهر را دریافت کردند و دهها هزار نفر نیز در معرض خطر جدی قرار دارند. در همین راستا رابرت لونا، کلانتر لسآنجلس، روز پنجشنبه با ترغیب مردم به ترک مناطق آسیب دیده، هشدار داد که هر ساکنی که دستور تخلیه را که توسط قانون صادر شده است نادیده بگیرد، ممکن است دستگیر شود. مهر نوشت: جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا نیز وضعیت کنونی در شهر لسآنجلس را «صحنه جنگ» توصیف کرد و هشدار داد که شمار قربانیان این آتشسوزیها افزایش خواهد یافت.
استقرار نیروهای گارد ملی برای جلوگیری از غارت بیشتر
به نوشته فارس پلیس آمریکا میگوید که 20 نفر در ارتباط با غارت اموال در مناطق خالی شده از سکنه بهدلیل تهدید آتش، بازداشت شده و نیروهای گارد ملی در برخی نقاط مستقر شدهاند تا از غارت بیشتر جلوگیری کنند. دادستان لسآنجلس «ناتان هوچمن» هم درباره غارت و کلاهبرداری از قربانیان آتشسوزی هشدار داده است. بهگفته مقامهای آمریکایی، منع رفتوآمد در مناطق خالی از سکنه تا ساعت شش صبح شنبه (به وقت محلی) برقرار خواهد بود.
ایرانی ساکن آمریکا: شرایط مثل فیلمهای ترسناک است اما این بار در دنیای واقعی!
همچنین با توجه به جمعیت اتباع ایرانی حاضر در لسآنجلس، برآورد میشود حدود ۲۱۰ هزار ایرانی به نوعی درگیر این رویداد هستند. در ویدئوهایی که از سوی شهروندان ایرانی ساکن لسآنجلس منتشر شده، مشخص است که شرایط رسیدگی به ساکنان منطقه وخیم است. در یکی از این فیلمها که بهصورت زنده در فضای مجازی منتشر شد، مژگان شجریان فرزند مرحوم شجریان که ساکن لسآنجلس است درباره آتشسوزی عنوان کرد: «من در نزدیکی لسآنجلس ساکن هستم. شاید باور نکنید ولی 36ساعت است که ما برق نداریم و با چراغ نفتی روشنایی و گرما داریم!» یکی دیگر از ایرانیان ساکن لس آنجلس نیز با توصیف وضعیت شهر به آخرالزمان درباره فاجعه آتشسوزی در صفحه خود گفت: «با اینکه 16 کیلومتر دورتر از آتشسوزی هستم ولی میتوانم دود را در هوا استشمام کنم». همچنین خانم جوانی که از ایرانیان ساکن آمریکا است در ویدئویی به ماجرای آتشسوزی لسآنجلس اشاره کرده و میگوید: «قبلا جنگلهای آمریکا دچار آتشسوزی میشد اما حالا شهر در حال سوختن است. دقیقا مثل فیلمهای ترسناک آمریکایی اما این دفعه در دنیای واقعی. گرانترین خانههای اینجا که گرانترین خانههای دنیا هستند، سوختهاند و بیمهها خسارات اکثر آنان را پوشش نمیدهند. مردم حتی با خودروهای شخصی هم نمیتوانند فرار کنند و صرفا با اتوبوس و خودروهای پلیس سریعا تخلیه میشوند. برق یک و نیم میلیون نفر قطع شده و آتشسوزی در حال گسترش است. هنوز هم باورنکردنی است که چنین اتفاقی در لسآنجلس در حال رخ دادن است».
افشای دستور کاهش 17.6میلیون دلاری بودجه آتشنشانی لس آنجلس
ایالت کالیفرنیا ثروتمندترین و پیشرفتهترین ایالت آمریکاست، اما اکنون آتشنشانهای شهر لسآنجلس با ابتداییترین ابزارها در حال خاموشکردن آتش هستند؛ اما نقدهای کنونی بیشتر متوجه «کارن باس» شهردار شهر لسآنجلس است و او را مسبب وضعیت کنونی میدانند. نشریه «نیویورکپُست» افشا کرد که او بودجه سازمان آتشنشانی این شهر را ۱۷.۶میلیون دلار قبل از آتشسوزیهای ویرانگر این هفته کاهش داده است؛ و ادعا شده که این بودجه برای جمعیت انبوه بیخانمان اختصاص داده شده که هنوز هزینه هم نشده است.
حقوقدان آمریکایی: فایده ۸۰۰ پایگاه نظامی ما در کل دنیا چیست؟
در همین رابطه دانیل کوالیک حقوقدان آمریکایی در گفتوگو با پرس تی وی تأکید کرد: بودجه آتش نشانی کم شده ولی سؤال من الان این است که فایده ۸۰۰ پایگاه نظامی ما در کل دنیا چیست؟ این پایگاهها به جای اینکه الان خلیجفارس باشند باید اینجا بیایند و آب برای مهار آتش بیاورند. این حقوقدان آمریکایی برای توضیح دادن شرایط وخیم مهار آتشسوزیهای لسآنجلس توضیح داد که دولت زندانیها را مجبور کرده کار آتشنشانها را انجام دهند!
فیلمساز آمریکایی در انتقاد از ناکارآمدی مسئولان: گورتان را گم کنید
جاستین بیتمن، نویسنده، بازیگر و فیلمساز آمریکایی در انتقاد از انفعال مقامات این کشور در مهار آتشسوزی گفت: اگر همه تلاش خود را برای رسیدگی به این مشکلات نمیکنید، پس گورتان را گم کنید، شما افراد بیمصرفی برای ما هستید. اگر نمیتوانید اساسیترین نیازها را پوشش دهید، از شهر ما گورتان را گم کنید.
مل گیبسون: مدیریت نیوسام در بحران آتشسوزی مسخره است
مل گیبسون، بازیگر و کارگردان مشهور هالیوود نیز در مصاحبهای با جو روگان بهشدت از عملکرد فرماندار کالیفرنیا، گوین نیوسام، در مدیریت بحران آتشسوزی انتقاد کرد و مدیریت او را ناکارآمد خواند. گیبسون گفت: «چطور ممکن است سال گذشته ۲۴ میلیارد دلار برای بیخانمانها هزینه کردند، اما برای پیشگیری از این آتشسوزیها هیچچیزی خرج نکردند؟ میزان مهار آتش: صفر مطلق»! گیبسون با کنایه به نیوسام گفت: «فکر میکنم همه پول مالیات ما خرج ژل موهای نیوسام شده است.»!