مدیر امور پژوهشی معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه، با بیان اینکه استفاده از هوش مصنوعی در اجرای پروژههای تحقیقاتی پژوهشگران دانشگاه به شکل چشمگیری در حال افزایش است،تاکید کرد: بهتر است به جای نگرانی از گسترش هوش مصنوعی در حوزه سلامت، به نحوه مدیریت آن و نیز سیاستگذاری در حوزه سلامت پرداخته شود.
مصطفی رضایی در خصوص کاربرد هوش مصنوعی در حوزه پژوهش گفت: هوش مصنوعی مانند بسیاری از علوم و رشتههای دیگر که در بخش سلامت به کار گرفته شدند، تقلیدی از توانمندیهای زیستی است که با فناوریهای دیگر ادغام شده است. وی با بیان این که هوش مصنوعی یک روزه ایجاد نشده است ریشههای هوش مصنوعی را از دوران گذشته تاکنون در فعالیتهای گستردهای عنوان کرد.
طاویرانی، مدیر امور پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خاطرنشان کرد: ثبت وقایع بر روی حافظههای خارج از مغز و به کارگیری ماشینهای مختلف برای انجام محاسبات، بشر را آماده استفاده از فناوری پیشرفتهای کرده است که می تواند با سرعت بالا و دقت فراوان وقایع را دریابد و آنها را پردازش کند.
او با اشاره به گستره وسیع حوزه سلامت، پیشگیری از بیماری، تشخیص زودرس، درمان موثر و ارتقای کیفی زندگی فردی و اجتماعی انسان را از مهمترین ارکان سلامت جامعه برشمرد.
به گفته مدیر امور پژوهشی دانشگاه استفاده از هوش مصنوعی مانند سایر فناوریها همزمان فرصتها و تهدیداتی را ایجاد میکند و برخی افراد بر این باور هستند که استفاده نابهجا از هوش مصنوعی می تواند باعث ایجاد تلاطم در زندگی بشر شود حال آن که دیگر فناوریها نیز چنین پتانسیلی را دارا هستند. هوش مصنوعی در اجرای پروژههای تحقیقاتی پژوهشگران دانشگاه جایگاه مناسب و چشمگیری را به خود اختصاص داده است. این تحقیقات شامل بهینه سازی در روشهای درمانی و تشخیصی در مراحل اولیه و تثبیت هستند. به گفته وی با جریان روبه رشد استفاده از این ابزار قدرتمند انتظار میرود که در آینده نزدیک بخش قابل توجهی از تحقیقات دانشگاه متأثر از کاربرد هوش مصنوعی باشد. به نظر میرسد به جای نگرانی از گسترش هوش مصنوعی در حوزه سلامت، به نحوه مدیریت آن و استفاده بهینه در بالین و نیز سیاستگذاری در حوزه سلامت پرداخته شود.