شماره ۳۲۵۲ | ۱۴۰۳ دوشنبه ۱۰ دي
صفحه را ببند
جولانی تدوین قانون اساسی و برگزاری انتخابات را به 3 تا 4 سال دیگر موکول کرد
ساختارسازی و ثبات در سوریه؛ شاید وقتی دیگر!

[عبدالباسط انصاری] با تداوم التهابات سوریه و افزایش خشم و انزجار عمومی از جنایات تحریرالشام و در حالی که غربی‌ها و ترک‌ها در صدد ترسیم چهره‌ای عقلانی و مدبر از جولانی و نیروهایش هستند، وی در موضعی عجیب، تدوین قانون اساسی و برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری را به 3 الی 4 سال دیگر حواله داد. این در حالی است که در سایه فقدان دولت مرکزی مقتدر و ساختارهای قوی و باثبات، رژیم صهیونیستی بیش از 600 کیلومترمربع از خاک سوریه را به اشغال درآورده و نگرانی از جنگ فرقه‌ای گسترده و خون بار در این کشور رو به افزایش است. در ادامه نگاهی به آخرین تحولات و وقایع سوریه خواهیم داشت:

 ترور 14 نفر دیگر در سوریه ظرف 24 ساعت
پس از ترور تعدادی از دانشمندان و قضات سوری، اکنون خبر رسیده است ظرف 24 ساعت(از بامداد شنبه تا بامداد یکشنبه) 14 نفر دیگر در سوریه توسط شورشیان ترور شده‌اند. مهر در این رابطه از قول دیده‌بان حقوق‌بشر سوریه نوشت: « ۱۴ شهروند در مناطق بانیاس، جبله و حومه غربی حماه حذف شده‌اند. این حوادث ضرورت کنترل سلاح و محدود کردن آن به نیروهای دولتی را برجسته می‌کند، چرا که بدون نظارت بر سلاح‌ها، زندگی شهروندان سوری در خطر قرار خواهد گرفت.»

پاکسازی با رویکرد قومیتی در میانه ژست وحدت و برابری
مهر همچنین با اشاره به حذف علویان از بدنه نهادهای دولتی سوریه علی‌رغم وعده جولانی برای وحدت و برابری حقوق همه اقوام نوشت: «ابومحمد الجولانی سرکرده تحریرالشام که پیشتر مدعی شده بود به دنبال کنار گذاشتن هیچ گروه و قشری در سوریه نیست اینک لیستی جدید متشکل از اسامی ۳۴ مسئول این کشور صادر کرده که به دلیل نوع گرایشات مذهبی کنار گذاشته می‌شوند. منابع سوری اعلام کردند که الجولانی و عناصر تحت امر او در حال پیاده کردن سیاست خالی کردن نهادهای دولتی از هر گونه مسئول علوی هستند. آنها بیان کردند که دست کم ۳۴ مسئول علوی در وزارت‌خانه‌های مختلف طی تنها یک هفته آن هم در مناطق علوی نشین کنار گذاشته شده‌اند. سیاست مذکور الجولانی به صورت غیرعلنی و پنهان اجرا می‌شود.»
  ضرب و شتم نظامیان پناهنده سوری
انتشار تصاویری از ضرب و شتم 70 نظامی سوری که به لبنان گریخته بودند و به دنبال پناهندگی در این کشور بودند در هنگام تحویل به تحریرالشام در فضای مجازی پر بازدید شد. ضرب و شتم تعدادی سرباز و نظامی رده پایین سوری در حالی است که جولانی از تشکیل وزارت دفاع با حضور گروه‌های شورشی و تروریست سخن گفته است.

انتخابات؛ شاید 4 سال دیگر!
یکی از عجیب‌ترین مواضع جولانی در مدت تسلط بر سوریه روز یکشنبه در گفت وگو با شبکه سعودی العربیه اتخاذ شد. جولانی در این مصاحبه مجددا از تشکیل نشست و کنفرانس گفت وگوی ملی برای حل مسائل سخن گفته اما مواضع عجیبی در رابطه با تدوین قانون اساسی و برگزاری انتخابات بیان کرده است. ایسنا به نقل از وی آورده است: «تدوین و نگارش قانون اساسی جدید در کشور ممکن است حدود 3 سال طول بکشد و برگزاری انتخابات نیز ممکن است به 4 سال زمان نیاز داشته باشد... مرحله کنونی برای یک دولت موقت، یک مرحله مقدماتی طولانی مدت است. ما انحلال هیئت تحریرالشام را در کنفرانس گفت‌وگوی ملی اعلام خواهیم کرد...» او همچنین ضمن حمله تکراری به ایران با عنوان مداخله منفی در منطقه و موضع غلط و نامناسب درباره سوریه، افزوده است عربستان به دنبال ثبات در سوریه است.
مواضع جولانی در زمینه قانون اساسی و انتخابات در حالی است که در بسیاری از کشورها با براندازی و تغییر نظام، ظرف چند ماه قانون اساسی آماده شده و انتخابات پارلمانی و ریاست‌جمهوری سریعا برگزار می شود تا کشور از بی‌ثباتی و فقدان قدرت مرکزی رهایی یابد و در محیط بین‌الملل نیز مجددا پذیرفته شده و از حقوق خود برخوردار شود. به نظر می‌رسد جولانی در پشت تغییرات ظاهری و نمایش چهره عقلانی، با کمک غرب و ترکیه درصدد طولانی کردن فرآیند ساختارسازی برای حفظ فضای ملتهب و بی‌قانونی و هرج‌ومرج در کشور جهت پیشبرد نقشه‌های غرب برای سوریه است. در چنین وضعیتی بستر مناسب برای تجزیه کشور و جنگ فرقه‌ای نیز فراهم می‌شود.

آخرین درگیری‌ها و تحولات سوریه
در میانه التهابات سوریه، انتصاب «انس خطاب» با نام جهادی ابواحمد حدود و سابقه عضویت در داعش به ریاست دستگاه اطلاعاتی سوریه بازتاب زیادی در رسانه‌ها داشت. برخی کارشناسان، سوابق خشن او از جمله قتل دوستان و همدستانش در داعش را یادآوری کرده و انتصاب او را نشانه برنامه جولانی برای شناسایی و قتل‌عام مخالفان تفسیر کرده‌اند. در عرصه میدانی نیز از شامگاه شنبه حملات شورشیان به مخالفان مجددا شدت گرفت و ویدئوهای تازه‌ای از ضرب و شتم معترضان مخصوصا علویان انتشار یافت. علاوه بر آن صبح یکشنبه درگیری‌ها در منبج در حوالی کوبانی میان نیروهای دموکراتیک کرد موسوم به قسد با مزدوران حامی ترکیه شدت گرفت. برخی منابع از کنترل قسد بر محله شیخ مقصود حلب خبر دادند و ویدئوهایی از تظاهرات گسترده اهالی کوبانی در حمایت از قسد و مقابله با نیروهای تحت حمایت ترکیه انتشار یافت. با ادامه حملات پهپادهای ترکیه به مناطق کردنشین، شهرک‌های «ابو راسین» و «تل تمر» در شمال غرب حسکه و مواضع قسد در شرق حلب و  جنوب کوبانی مورد هدف قرار گرفتند. همچنین به گفته منابع محلی، رژیم اسرائیل با حمله به محله عدرا در حومه دمشق، یک انبار مهمات را منفجر کرد، دو مرکز تجاری را هدف گرفت و 17 نفر را به شهادت رساند و چندین نفر را زخمی کرد.


تعداد بازدید :  37