در زمان آلودگی هوا، ریزش ریزگردها به سطح ریهها و کاهش آنتیاکسیدانهای مایع پوششی ریه، باعث تخریب سلولهای مختلف بدن شده و استرس اکسیداتیو را افزایش میدهد. بر همین اساس تقویت سیستم ایمنی از طریق تغذیه مناسب برای مقابله با این آسیبها ضروری است. متخصصان تاکید دارند که مصرف بیشتر امگا ۳ از منابعی مانند روغن ماهی، گردو و خرفه میتواند با افزایش فعالیت آنتیاکسیدانهای درونزا، استرس اکسیداتیو ناشی از آلودگی هوا را تعدیل کند. با توجه به فرهنگ پایین مصرف ماهی در کشور، استفاده از مکمل امگا ۳ نیز گزینهای مناسب است. این میان ویتامین C، یک آنتیاکسیدان قوی است که در کاهش التهاب و مقابله با رادیکالهای آزاد نقش بسزایی دارد. مصرف میوههایی همچون پرتقال، لیموترش، انار، نارنگی و سبزیجاتی مانند اسفناج و فلفل دلمهای بهویژه در روزهای آلوده توصیه میشود.
ویتامین E که در روغنهای خوراکی مانند روغن کانولا و همچنین مغزهایی مانند بادام و تخمه آفتابگردان وجود دارد، با کاهش فاکتورهای التهابی به محافظت از بدن در برابر اثرات آلودگی هوا کمک میکند. ویتامین A که در میوهها و سبزیجات زرد و نارنجی مانند هویج، کدو حلوایی، گوجهفرنگی و زردآلو یافت میشود، اثرات مضر ناشی از آلودگی را کاهش میدهد. مصرف تخممرغ و شیر نیز بهعنوان منابع خوب این ویتامین توصیه میشود. ویتامین D نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی بدن دارد. افراد در صورت کمبود این ویتامین، با مشورت متخصصان تغذیه مکمل مصرف کنند. مصرف سبزیجات خانواده کلم نیز بسیار توصیه میشود. کلم بروکلی، گلکلم و کلمبرگ موادی دارند که به دفع سموم بدن کمک کرده و اثرات منفی آلودگی هوا بر ریهها را کاهش میدهند.