رئیسجمهور با اشاره به پیشبینیهایی که وضعیت ناترازی انرژی را در آذرماه بدتر از وضعیت رخداده نشان میداد از مسئولان خواست، از حالا به فکر مدیریت تولید و مصرف انرژی و نیرو در تابستان و زمستان سال آینده باشند. مسعود پزشکیان روز جمعه در نشستی با حضور رئیس دفتر رئیسجمهور، وزرای کشور، نفت، نیرو، راه و شهرسازی و صنعت، معدن و تجارت و سخنگوی دولت، برای بررسی آخرین وضعیت و اقدام های مدیریت ناترازیها در بخش انرژی و نیرو در وزارت کشور و با حضور برخط استانداران سراسر کشور، با اشاره به گزارشهای ارائه شده و وضعیت عمومی شبکه برق خاطرنشان کرد: پیشبینیها گواه آن بود که وضعیت شبکه میتوانست خیلی بدتر از امروز باشد، بنابراین از همه کسانی که با تلاشهای خود توانستند وضعیت شبکه را به پایداری نسبی برسانند، قدردانی میکنم.
به دنبال مقصر بودن، عادت غلطی است
رئیس جمهور با بیان اینکه یکی از عادات غلط ما این است که در مواقع بروز مشکل به جای اینکه دنبال منشأ مشکل باشیم، به دنبال یافتن مقصر هستیم، بر اتخاذ راهکارهایی به طور همزمان برای مدیریت این بحران تاکید کرد و گفت: اولا برای رفع مشکل و مدیریت یک بحران باید همه بخشها و اجزای آن را همزمان مورد توجه قرار دهیم، به عنوان مثال یکی از اقدامهای موثر برای مدیریت ناترازیها در عرصه انرژی، تهیه بستههای آموزشی متناسب با اقلیم و شرایط واحدهای مختلف اعم از مسکونی، تجاری، خدماتی و صنعتی است.
وی بر تشکیل یک کارگروه برای طراحی دقیق و اجرای این اقدامها تاکید و خاطرنشان کرد: در بخش اجرای این اقدامها نیز باید از همه ظرفیتهای موجود برای ارتباط بهنگام و مستمر با مردم از جمله صدا و سیما، رسانهها، مدارس، مساجد و دیگر بخشها بهره گرفت.
پزشکیان درباره ضرورت پایش دقیق و هوشمند توزیع و مصرف انرژی و نیرو در کشور، به پیگیریهای جدی در حال انجام برای شناسایی مبادی خروج فرآوردههای نفتی از مدار توزیع قانونی اشاره کرد و گفت: وقتی تولید این فرآوردهها در اختیار ما و میزان آن به شکل دقیق قابل محاسبه است و شبکه توزیع نیز در اختیار و تحت نظر ماست، به هیچ وجه قابل قبول نیست که ارقام چند ۱۰ میلیونی خروج فرآورده از مدار قانونی توزیع مطرح شود؛ این مساله کاملا قابل کنترل است و باید هم به دقت کنترل شود، ادامه این وضعیت گواه ناکارآمدی ما است.
ضرورت مقابله با قاچاق سوخت
رئیس جمهور با انتقاد از عدم اتخاذ راهکارها و اقدامهای موثر در مقابله با قاچاق سوخت در کشور از استانداران و وزرای راه، صنعت، نیرو و نفت خواست راهکارهای مناسب را در این زمینه به کار بگیرند و گفت: اینکه در مواجهه با مشکلات بیاییم آمارهایی ارائه کنیم تا از خود رفع تقصیر کنیم، مشکلی را حل نمیکند، بلکه باید منشا و ریشه مشکلات را شناسایی و برطرف کنیم و در این فقره به طور جدی مانع قاچاق سوخت شویم. پزشکیان با تاکید بر اینکه جلسات مدیریت ناترازی انرژی در کشور باید ادامه پیدا کند، گفت: حالا که به لطف خدا و با همراهی مردم توانستیم از وضعیت نامطلوب پیشبینی شده در زمینه تامین انرژی و نیرو بگذریم، توجه خود را معطوف به آینده کنید. وی افزود: وزیر کشور یک تیم مرکزی جهت بهبود مصرف انرژی در کشور تشکیل دهد و در این تیم راهکارهای مربوط به مهندسی، هوشمندسازی در مصرف، مقررات و قوانین، تشویق و برخورد با متخلفان بررسی شود. همچنین دستگاههای مختلف بستههای آموزشی مرتبط با صرفهجویی در مصرف انرژی را متناسب با نوع ماموریتها و فعالیت خود تهیه کنند.