شماره ۳۲۴۶ | ۱۴۰۳ دوشنبه ۳ دي
صفحه را ببند
نشنال اینترست با مبهم خواندن چشم انداز توافق اروپا با روسیه، بررسی کرد
معماری امنیتی اروپا در دوران پس از جنگ اوکراین

[شهروند]نشنال اینترست با اشاره به سطح کنونی بی‌اعتمادی اروپا به روسیه و فقدان توافق با این کشور، بر خطر امنیت اروپا در شرایط فقدان سیاست بازداندگی معتبر در این قاره تاکید کرده است. ایرنا به نقل از این پایگاه تحلیلی آمریکایی نوشت: با گذشت چند ماه از انتخاب دونالد ترامپ در آمریکا، جنگ اوکراین پایان نیافته و درحال تشدید است. طرح های صلح مختلفی برای مذاکره از سوی آمریکا، روسیه و اوکراین در رسانه ها ارائه شده که همپوشانی کمتری دارند.این در حالی است که  بی اعتمادی به روسیه غالب است و تنها امر مورد انتظار محسوب می‌شود.نویسنده نشنال اینترست با اشاره به اینکه نگرانی از این که آمریکا با روسیه وارد توافق شود، موضوعی فراگیر و مخرب است، ادامه داده است: بخشی از این مشکل به دلیل پیچیدگی بین سه اقدام به هم پیوسته و در عین حال جداگانه و ضروری برای پایان دادن جنگ است: ورود به مذاکرات، توافق بین روسیه و اوکراین و ایجاد معماری امنیتی بعد از جنگ در اروپا برای حفظ توافقات؛ که در شرایط فعلی بعید است که مذاکرات آمریکا و روسیه بعد از تحلیف ترامپ، منجر به توافق با روسیه بدون همکاری اروپا و اوکراین شود. حتی اگر مذاکرات آغاز شود، اگر اوکراین و اروپا در فضای بعد از جنگ احساس امنیت نکنند، جنگ می تواند همچنان ادامه یابد و تشدید شود.
به علاوه، به نوشته نشنال اینترست ساختار امنیتی پساجنگ در اروپا، کلید دستیابی به توافقی پایدار در اوکراین است. غرب باید قبل از مذاکره با روسیه، درباره اقدامات بازدارنده و ایجاد انگیزه برای حفظ هرگونه آتش‌بس توافق کند. با وجود حمایت غرب از اوکراین از زمان آغاز جنگ در این کشور، تا امروز چهارچوب امنیتی معتبری برای بازدارندگی در دوران پس از جنگ ایجاد نشده است.
نشنال اینترست در ادامه آورده است: در غرب، بین میزان آسیب‌پذیری‌ امنیتی، تحمل ریسک های شدید و توان نظامی کشورها ناهماهنگی وجود دارد. آسیب پذیری کشورهایی که نزدیک مرز روسیه قرار دارند (کشورهای نوردیک، بالتیک و لهستان) در بالاترین میزان است، در حالی که توانایی نظامی آنها ضعیف ترین است و کمتر از ۵ درصد از کل هزینه های دفاعی ناتو را تشکیل می دهد. سایر کشورهای اروپایی کمتر در برابر روسیه آسیب پذیر هستند، اما توانایی بیشتری دارند، به طوری که هزینه های دفاعی آنها ۳۰ درصد از کل بودجه ناتو را تشکیل می دهد. این رسانه در پایان خاطرنشان کرد: اروپا نباید تعجب کند اگر واشنگتن برنامه خود را با مسکو دنبال کند. این امر مستلزم مدیریت انتظارات و آمادگی برای مواقعی است که منافع آمریکا از منافع اروپا متفاوت است. چالش پیش روی اروپا تقسیم بندی مسائل و ایجاد مقررات جدید در روابط به منظور به حداقل رساندن آسیب ها است. مسئله اجتناب ناپذیر برای اروپا، حفظ استقلال بیشتر است اما این که آیا واشنگتن آن را خواهد پذیرفت،  معلوم نیست.


تعداد بازدید :  38