شماره ۳۲۴۴ | ۱۴۰۳ شنبه ۱ دي
صفحه را ببند
«شهروند» بررسی می‌کند؛ ۵ پیشنهاد پزشکیان درباره فلسطین و لبنان در اجلاس گروه دی 8
گره گشایی با دیپلماسی امنیت برای منطقه و جهان

رئیس‌جمهور کشورمان که به منظور شرکت و سخنرانی در یازدهمین اجلاس گروه دی۸ به مصر رفته بود، علاوه بر سخنرانی در این اجلاس دیدارهای جداگانه‌ای با روسای‌جمهور ترکیه و مصر و نخست‌وزیر پاکستان داشت و در نشست بررسی وضعیت غزه و لبنان نیز شرکت کرد. دیپلماسی امنیت مهمترین نکته‌ای بود که مسعود پزشکیان در سفر فشرده و یک روزه خود به قاهره در دستور کار قرار داد. پزشکیان بعد از پایان این اجلاس، به نشست بررسی وضعیت غزه و لبنان رفت و پنج پیشنهاد مهم درباره توقف جنگ در غزه و کمک به مردم این منطقه پس از پایان جنگ مطرح کرد.
مسعود پزشکیان در جریان سفرش به مصر صبح روز پنجشنبه در محل اقامت خود با ایساکا عبدالقادر امام دبیرکل این سازمان دیدار و گفت وگو کرد.
وی در این دیدار ایجاد سازکار پولی و مالی برای تبادلات تجاری کشورهای عضو D۸ را امری لازم و ضروری در راستای تحقق اهداف این سازمان برشمرد و گفت: ایجاد صندوق توسعه برای D۸ به منظور سرمایه‌گذاری مشترک کشورهای اسلامی عضو، گام موثری در این زمینه خواهد بود و ایران آمادگی خود را برای تشکیل چنین صندوقی اعلام می‌دارد.
وی سپس  در محل برگزاری نشست دی ۸ در قاهره حضور یافت و دفتر یادبود یازدهمین نشست دی ۸ را امضا کرد و درکنار سران کشورهای عضو گروه دی‌۸ قبل از شروع اجلاس عکس یادگاری گرفتند.

کشورهای اسلامی با همگرایی مقابل جنایات رژیم صهیونیستی بایستند
مسعود پزشکیان در   سفر به مصر، ظهر روز پنجشنبه در یازدهمین نشست سران سازمان همکاری «دی هشت» در قاهره شرکت کرد.
وی در ابتدای سخنانش اظهار داشت: بی‌شک جلوه‌های مهمی از تاریخ تمدن بشری در سرزمین مصر و در امتداد رود بزرگ نیل به وقوع پیوسته و همچنان زیبایی‌های تاریخی و مسحورکننده این دیار اسلامی، شاهکاری از تلفیق تمدن باستان و فرهنگ غنی اسلامی را به تصویر کشیده است. امیدوارم در دوره‌  ریاست مصر بر سازمان دی‌- هشت، شاهد تعمیق دوستی و برادری میان اعضا و برداشتن گام‌های جدی در روند افزایش همکاری‌های چندجانبه برای رسیدن به‌ چشم‌اندازهای مد نظر در این سازمان باشیم.
وی همچنین تاکید کرد:  آمادگی داریم برای حمایت جمعی از جوانان کارآفرین، اقدامات مشترک در بستر دی هشت همچون ایجاد بانک مشترک ایده و سرمایه، پارک‌های علم و فناوری مشترک، برگزاری نشست‌های علمی - فناوری، اختصاص فرصت‌های مطالعاتی، بورسیه‌های تحصیلی و تبادل استاد و دانشجو، ارائه تسهیلات کارآفرینی جوانان، سرمایه‌گذاری در بنگاه‌ها جهت حل مشکلات اشتغال جوانان و نیز برگزاری نمایشگاه‌های دستاوردهای دانش‌بنیان را با همکاری اعضا عملیاتی کنیم.
رئیس جمهوری اسلامی ایران با اشاره به تحولات اخیر در منطقه غرب آسیا و جنایات رژیم صهیونیستی در منطقه گفت: وظیفه شرعی، حقوقی و انسانی ماست تا با همگرایی بیشتر و اتخاذ اقدامات عملی دقیق و فوری، مانع از ادامه آسیب بیشتر عزیزانمان در مناطق بحران‌زده شویم.

پزشکیان ۵ پیشنهاد ایران در موضوع فلسطین و لبنان را مطرح کرد
در ادامه برنامه های این سفر، رئیس جمهور کشورمان در نشست بررسی وضعیت غزه و لبنان نیز شرکت کرد و به تشریح مواضع جمهوری اسلامی ایران درباره آخرین تحولات در منطقه غرب آسیا پرداخت و پنج پیشنهاد مهم درباره توقف جنگ در غزه و کمک به مردم این منطقه پس از پایان جنگ ارائه کرد.
وی با بیان اینکه شاهد ارتکاب مجموعه‌ای از چکیده تمام فجایع و جنایات تاریخ بشریت علیه ملت فلسطین هستیم و علاوه بر آن، رژیم صهیونیستی در ماه‌های اخیر مشغول انجام حملات بی‌رحمانه در لبنان و سوریه است، گفت: اعمال فشار برای توقف جنایات این رژیم در غزه، لبنان و سوریه باید مهمترین اولویت انسانی و اخلاقی کشورهای منطقه و اعضای سازمان دی هشت باشد.
وی 5 پیشنهاد ایران در ارتباط با غزه و فلسطین را اینگونه ارائه داد:
۱- ایجاد برنامه حمایتی سازمان دی هشت در خصوص فلسطین با محوریت تأمین نیازهای توسعه‌ای و بازسازی فلسطین
۲- تشکیل گروه تماس دی هشت جهت همراهی با گروه تماس سازمان همکاری اسلامی در پیگیری بین‌المللی توقف جنگ علیه غزه و ارسال کمک‌های بشر دوستانه بین‌المللی به این منطقه
۳- ایجاد صندوق سازمان دی هشت جهت به بازسازی نوار غزه و لبنان و توانبخشی و بازیانی ساکنان آن
۴- حمایت اعضای سازمان از شناسائی رژیم اسرائیل به عنوان یک موجودیت آپارتاید و تلاش مشترک کشورهای عضو برای احیای قطعنامه ۳۳۷۹ مجمع عمومی سازمان ملل متحد
۵- تشکیل کمیته حقوقی مشترک اعضای سازمان به منظور حمایت حقوقی از فلسطین در کارزارهای حقوقی‌- بین‌المللی جاری در دیوان بین‌المللی دادگستری و دیوان بین‌المللی کیفری و تعقیب محاکمه مقامات رژیم اسرائیل به عنوان قاتلان بیش از ۱۷ هزار کودک بی‌گناه فلسطینی.

تقویت روابط اقتصادی کشورهای اسلامی با ایجاد پول واحد ضروری است
رئیس جمهور در حاشیه سفر به قاهره با شهباز شریف نخست وزیر پاکستان در قاهره دیدار کرد و وحدت و انسجام در جهان اسلام و تقویت روابط اقتصادی میان کشورهای اسلامی با ایجاد پول واحد و استفاده از ظرفیت بازارهای مشترک را در برهه حساس و خطیر فعلی جهان، امری ضروری خواند و بر آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای تحقق این اهداف مهم در تعامل با همه کشورهای اسلامی به ویژه پاکستان تأکید کرد.

تحولات در سوریه باید با حفظ تمامیت ارضی این کشور همراه باشد
پزشکیان در دیدار با رجب طیب اردوغان همتای ترکیه‌ای خود هم با اشاره به تحولات اخیر سوریه، بر لزوم حفظ تمامیت ارضی این کشور تأکید و تصریح کرد: هرگونه تحولات در سوریه باید با حفظ تمامیت ارضی این کشور همراه باشد و کمترین خدشه به تمامیت سرزمینی سوریه نیز به هیچ وجه قابل قبول نیست.

ابراز امیدواری پزشکیان و السیسی به تداوم گام‌های مثبت در مناسبات ایران و مصر
مسعود پزشکیان شامگاه پنجشنبه در حاشیه اجلاس سران کشورهای سازمان همکاری‌های اقتصادی کشورهای در حال توسعه(دی ۸) در دیدار با عبدالفتاح السیسی رئیس جمهوری مصر، ضمن تشکر از میزبانی و برگزاری بسیار خوب این اجلاس، اشتراک‌گذاری توانمندی‌ها و امکانات کشورهای اسلامی در چارچوب پیمان‌های منطقه‌ای و بین‌المللی از جمله سازمان «دی ۹» و سازمان همکاری اسلامی را بسیار با اهمیت خواند.
روسای جمهوری اسلامی ایران و مصر ضمن مرور اقدامات و گام‌های مثبت اخیر در روابط دو کشور، نسبت به تداوم این اقدامات تا تحقق کامل روابط ابراز امیدواری کردند.
مسعود پزشکیان شامگاه پنجشنبه پس از انجام سفری کوتاه و فشرده به مصر، به کشور بازگشت.
لازم به ذکر است که از آخرین سفر رسمی رئیس‌جمهور ایران اسلامی به کشور مصر ۱۲ سال می‌گذرد. محمود احمدی نژاد آخرین رئیس جمهوری بود که در سال ۱۳۹۱ به شکل رسمی به کشور مصر سفر کرد. در دولت شهید رئیسی وزارت امورخارجه تلاش های خوبی را برای بهبود روابط ایران با کشورهای منطقه آغاز کرد و  تلاش شد تا از مسیر دیپلماسی اختلاف های موجود میان ایران با کشورهای عربی به ویژه عربستان و مصر حل شود. در دولت چهاردهم نیز تلاش شد تا این مسیر ادامه پیدا کند.

مشاور رئیس جمهور: حضور در اجلاس دی 8   عامل شتاب همکاری‌ها ست

مهدی سنایی درباره حضور رئیس جمهوری اسلامی ایران در اجلاس سران گروه دی ۸ گفت: نزدیک به یک میلیارد و دویست میلیون نفر از مسلمانان دنیا در کشورهای عضو این گروه زندگی می‌کنند که ۶۰ درصد از جمعیت کل جمعیت مسلمانان دنیا محسوب می شود.
وی افزود: دی ۸ یک سازمان اقتصادی است که ارکانی هم دارد. غیر از اجلاس روسا، اجلاس وزرای امور خارجه و اجلاس وزرای اقتصاد کشورهای عضو برگزار می شود و دبیرخانه آن در استانبول مستقر است بنابراین هدف اولیه این گروه موضوع اقتصاد و بنگاه های اقتصادی و حوزه فناوری و همچنین تقویت و توسعه همکاری در این عرصه‌ها بین کشورهای مسلمان است.
معاون سیاسی دفتر رئیس جمهور با بیان اینکه هدف سفر به مصر و شرکت در این اجلاس فقط محدود به مسایل اقتصادی نیست، اظهار داشت: حضور ایران و برگزاری این نشست روندی در تسریع و عاملی برای شتاب همکاری‌ها در میان کشورهای عضو است.

عضو کمیسیون امنیت ملی: کشورهای دی ۸ باید به راهکاری مشترک برای توقف رژیم صهیونیستی برسند

اسماعیل کوثری، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به سفر مسعود پزشکیان به مصر و شرکت در اجلاس دی ‌۸ گفت: همان طور که در برنامه‌های سفر آقای پزشکیان به مصر آمده بود، دیدار و بحث و گفت و گو درباره فلسطین و جنایات رژیم صهیونیستی در منطقه یکی از بخش‌های مهم آن خواهد بود. اگر این نشست‌ها و اظهار نظرها در نهایت به یک نتیجه واحدی در متوقف کردن ماشین کشتار رژیم صهیونیستی ختم شود، حرکت رو به جلویی خواهد بود.وی تاکید کرد: یکی دیگر از برنامه‌های سفر رییس‌جمهور به قاهره شرکت در اجلاس دی ۸ و همکاری‌های موثر اقتصادی میان کشورهای حاضر در این اجلاس خواهد بود که امیدواریم این همکاری‌ها، گره‌های اقتصادی کشورهای عضو اجلاس دی ۸ را باز کند و موجب رشد اقتصاد این کشورها شود.عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای تاکید کرد: کشورهای مسلمان باید دقت کنند در مسائل اقتصادی نیز در زمین کشورهای دشمن مسلمانان بازی نکنند.

رئیس گروه دوستی ایران و مصر: رئیس‌جمهور موضوعات تجاری و مسائل منطقه را در «دی ۸» هدف‌گذاری کرد

حجت الاسلام علیرضا سلیمی ، درباره سفر رئیس جمهور به مصر برای شرکت در اجلاس دی ۸ گفت: اجلاس دی ۸ درباره مسائل منطقه همراه با گفتگوهای دوجانبه و چند جانبه برگزار شد که تاثیر به سزایی بر فضای اقتصادی کشورهای عضو داشت.وی، ترکیب کشورهای عضو دی ۸ را در بهبود سازوکارهای اقتصادی مفید دانست و افزود: رئیس‌جمهور در حاشیه اجلاس گفت‌وگوهایی با همتایان و نمایندگان حاضر در اجلاس انجام داد که می‌تواند هم در بهبود روابط دوجانبه ایران با کشورهای عضو و هم در تعاملات سیاسی و اقتصادی آنها موثر واقع شود.عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بهره‌بردن از ظرفیت گروه دی ۸ سبب ارتقاء حوزه تجارت ایران خواهد شد، گفت: به دلیل شرایط خاص منطقه و تحولاتی که در سوریه به وقوع پیوست، این مراودات براساس گفتگوهایی صورت گرفت که حتما برای جمهوری اسلامی و کشورهای عضو مفید خواهد بود و رئیس جمهور و تیم همراه این مسائل را به درستی هدف‌گذاری کردند.

 


تعداد بازدید :  23