شماره ۳۲۳۵ | ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۰ آذر
صفحه را ببند
«شهروند» در گفت‌وگو با دبیر جشنواره سرود دانش‌آموزی، از جزئیات این رویداد گزارش می‌دهد
بانک آوای هنری برای اولین بار در هلال احمر

  [ سیما فراهانی]  سازمان جوانان هلال‌احمر، قصد دارد از طریق هنر، صدای این جمعیت بشردوست را به مردم برساند. این سازمان با برگزاری جشنواره سرود «آوای هلال» ویژه اعضای کانون‌های دانش‌آموزی در سراسر کشور، قصد دارد اهداف هلال‌احمر را در سطح جشنواره‌های ملی و حتی بین‌المللی به نمایش بگذارد. این جشنواره با موضوعات بشردوستی و کمک به همنوع، فداکاری و ایثار، امداد و نجات، همدلی و مهربانی، صلح و امید و شادی برگزار می‌شود و بخشنامه آن به سراسر کشور ابلاغ شده است. دانش‌آموزان مدارس در هر شهر و استان، با اجرای سرودی در وصف اهداف اعلام شده جمعیت، با یکدیگر به رقابت می‌پردازند.

سید هاشم حسینی‌المدنی رئیس سازمان جوانان جمعیت هلال‌احمر گفت: «جشنواره سرود آوای هلال ویژه اعضای کانون‌های دانش‌آموزی در مقاطع دوره دوم ابتدایی و متوسطه اول در سطح شعب و کانون‌های تابعه جمعیت هلال‌احمر در مدارس سراسر کشور برگزار می‌شود.
 هدف از اجرای این جشنواره توسعه فرهنگ همدلی و مهربانی در جامعه به ویژه در میان کودکان و نوجوانان این مرز و بوم از طریق زبان و بیان هنر است. در این جشنواره در صدد هستیم تا استعدادهای دانش‌آموزان عضو کانون‌های هلال‌احمر را کشف کنیم و با استفاده از توان و ظرفیت آنها از طریق فرهنگ و هنر، اهداف متعالی جمعیت هلال‌احمر را در جامعه نشر دهیم. پس از پایان جشنواره و بررسی آثار ارسالی در هر مقطع از آثار منتخب برای اجرای حضوری در مرحله نهایی دعوت به عمل می‌آید. همچنین گروه‌های سرود باید حداکثر ۱۲ نفره باشد و می‌تواند در مدارس دخترانه و پسرانه تشکیل شود.»

بانک آوای هنری برای اولین بار در جمعیت
وحید ایمانی، معاون دانش آموزی و پیش دبستانی سازمان جوانان جمعیت هلال احمر، در گفت‌وگو با خبرنگار «شهروند» جزئیاتی از این پروژه بزرگ را روایت می‌کند و می‌گوید: «این جشنواره، با هدف شناسایی استعدادهای کودکان عضو کانون هلال دانش‌آموزی برگزار می‌شود. تولید آثار در حوزه موسیقی و آوایی  می‌تواند ماندگاری و انتقال مفاهیم مرتبط با اهداف هلال‌احمر را در سراسر کشور افزایش دهد. ما این جشنواره را برگزار کردیم تا تاکیدی بر کارهای دسته‌جمعی باشد. با تولید این آثار، یک بانک آوای هنری نیز برای اولین بار در جمعیت راه‌اندازی می‌شود. براین اساس، فراخوانی منتشر کردیم که مدارس سراسر کشور، فعالیت‌های امدادی و بشردوستانه را با استفاده از پتانسیل فرهنگی در موضوعاتی نظیر دوستی، فرهنگ ایثار، بشردوستی و کمک به هم‌نوع، در قالب یک‌سری سرود تولید کنند. آثار به صورت فیلم ارسال می‌شوند. بعد از آن یک داوری صورت می‌گیرد و آثار منتخب، به صورت حضوری دعوت می‌شوند تا آنجا نیز با هم به رقابت بپردازند.»

استقبال بسیار خوب بود
ایمانی، در ادامه صحبت‌هایش به جزئیات دیگری از این جشنواره اشاره می‌کند و ادامه می‌دهد: «در همه مدارس گروه‌های سرود وجود دارد. هر مدرسه این سرودها را تولید می‌کند. ما فقط موضوعات را اعلام می‌کنیم. محتوا و ساخت موسیقی با مدرسه است. آنها با همکاری دانش‌آموزان و با خلاقیت، نوآوری و نگاه این افراد به مفاهیم هلال‌احمر، سرودها را می‌سازند. بنابراین به طور مستقیم دخالتی در تولید موسیقی و شعر دخالت نمی‌کنیم. هدفمان این است تولیدات جدیدی با رویکرد و نگاه بومی در جمعیت داشته باشیم. انتقال مفاهیم و اهداف هلال‌احمر وقتی در بستر هنر قرار بگیرد، جاودانه می‌شود. تا به حال نیز استقبال بسیار خوب بوده است. از شرق، غرب و شمال و جنوب کشور، اثر تولید می‌کنند. در بسیاری از شهرها و استان‌ها، با رویکرد فرهنگی و گویش و لهجه خودشان آثار را تولید می‌کنند. وقتی هم آثار منتخب را اعلام کردیم آنها باید در بخش حضوری، به این سرودها حالت نمایشی هم بدهند. یعنی سرودها را به صورت ایستاده نخوانند. باید نمایش هم داشته باشند. این موضوع هم باعث ایجاد انگیزه می‌شود و هم اینکه برای بخش کشوری آثار فاخرتری را خواهیم دید.»

ایجاد یک تیم ملی سرود در جمعیت هلال‌احمر

معاون دانش آموزی و پیش دبستانی سازمان جوانان جمعیت هلال احمر، می‌گوید: «فعالیت‌هایی که تا الان در حوزه معاونت پیش دبستانی و دانش‌آموزی سازمان جوانان انجام شده، بیشترشان تازه و جدید است. ما کانال ایتایی در مرداد امسال با 200 عضو راه‌اندازی کردیم و در این چند ماه کوتاه، بیش از 14 هزار نفر عضو این کانال هستند. این کانال حالا به عنوان یکی از رسانه‌های پر تعامل جمعیت هلال‌احمر محسوب می‌شود. در هر پویشی، کلی آثار ارسال می‌شود. مثلا در مسابقه هفته کتاب، پویش معرفی کتاب داشتیم که بالغ بر هزار اثر ارسال شد. آنجا یک نمایشگاهی از عملکرد و اخبار زحمت تمام مربیان جمعیت هلال‌احمر است که به صورت خلاصه دیده می‌شود. این جشنواره هم یک اتفاق تازه است. قرار است با همین جشنواره، حوزه‌های فرهنگی هنری را فعال ‌کنیم. ما با کمک اساتید موسیقی، یک همگرایی بین بچه‌ها ایجاد  می‌کنیم. با این اجراها، راه جمعیت برای جشنواره‌های مختلف فرهنگی هنری در سطح کشور باز می‌شود. ما قصد داریم یک تیم ملی سرود در جمعیت هلال‌احمر ایجاد کنیم که آنقدر حرفه‌ای باشد که بتواند در جشنواره‌های مهم حضور پیدا کند. حضور در جشنواره‌های بزرگ، باعث دیده شدن هرچه بیشتر و بهتر جمعیت هلال‌احمر خواهد بود. حتی قصد داریم جشنواره تئاتر را هم برگزار کنیم. می‌خواهیم از این بستری که داریم استفاده کنیم تا خودمان را در جشنواره‌های بین‌المللی هم عرضه کنیم و حضور پررنگی در سطح جشنواره‌های مختلف کشوری داشته باشیم. می‌خواهیم هر استان یک گروه سرود داشته باشد تا در مراسم‌های مختلف اجرا کنند. مثلا همزمان با سالروز تاسیس هلال‌احمر، 30 استان برنامه اجرا کنند و در خیابان با کاور هلال‌احمر سرود بخوانند. مثلا اجرای 100 گروه سرود در کشور با موضوعات جمعیت، کار بسیار فوق‌العاده‌ای می‌شود. قبلا شاید این فعالیت‌ها خیلی جدی گرفته نمی‌شد ولی الان برای مردم بسیار جدی است و علاقه‌مند هستند. از طریق کانال ایتا خیلی از افرادی که تا حالا عضو جمعیت هلال‌احمر نبودند، با این جمعیت آشنا شدند. تا مدت‌ها پیش حتی خیلی‌ها نمی‌دانستند، 112 چیست. درحال حاضر آگاهی مردم بسیار زیاد شده است.»


تعداد بازدید :  126