شماره ۳۲۳۴ | ۱۴۰۳ دوشنبه ۱۹ آذر
صفحه را ببند
توصیه‌های خوردنی و نوشیدنی برای مواجهه با آلودگی هوا

هر سال با فرا رسیدن فصل سرد شاهد افزایش آلودگی هوا هستیم که تأثیری منفی بر همه اعضای بدن خصوصاً قلب و ریه می‌گذارد. خشکی پوست، عطسه و آبریزش بینی، سردرد، بی‌قراری و آشفتگی، افزایش ضربان قلب، کاهش حافظه و تمرکز و افسردگی از دیگر عوارض آلودگی هوا به شمار می‌روند. دقیقاً به همین خاطر معمولاً توصیه می‌شود سالمندان، کودکان و زنان باردار یا افرادی که دارای بیماری‌های زمینه‌ای هستند و سیستم ایمنی ضعیفی دارند تا حد امکان در مواقعی که آلودگی هوا شدت می‌گیرد از منزل بیرون نروند. در شرایط آلودگی هوا سیستم گوارش بدن ضعیف می‌شود، لذا بهتر است از مصرف غذاهای سنگین و پرچرب و غلیظ مانند گوشت گاو، بادنجان، سوسیس، کالباس، کنسروها، ماکارونی و لازانیا که باعث تولید خشکی در بدن می‌شوند، خودداری شود.
این میان استفاده از غذاهایی مثل سوپ جو با سبزیجات فراوان همچون پیازچه، گشنیز، شوید، ریحان، اسفناج، شلغم و سالاد کاهو با هویج رنده‌شده، روغن زیتون و آب‌لیمو یا نارنج طبیعی برای کاهش جذب سموم هوا و رفع یبوست، توصیه می‌شود. استفاده از مغزها همچون گردو، بادام شیرین، فندق و میوه‌هایی همچون سیب و انار شیرین نیز برای دفع سموم بدن مؤثر بوده و توصیه شده‌اند. شما همچنین می‌توانید با بوهای خوشی چون لیمو، پرتقال و سیب و جوشاندن ترکیب آب و گلاب و یا آب و سرکه، هوای داخل منزل را پاک‌سازی کنید. برای افرادی که مزاج خشک دارند مصرف آب لیمو شیرین، پرتقال، سیب و هویج توصیه می‌‌شود. افرادی هم که دچار آسم و برونشیت هستند می‌‌توانند از مخلوط آب و عسل و لیموترش تازه استفاده کنند.


تعداد بازدید :  41