شماره ۳۲۱۶ | ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۷ آبان
صفحه را ببند
رسانه‌های ایران، آمریکا و رژیم صهیونیستی درباره ملاقات با ماسک چه گفتند؟
دلواپسی، خیانت، گام جدید و تکذیب!

خبر ملاقات ایلان ماسک، میلیاردر و فرد قدرتمند این روز‌ها در آمریکا با امیرسعید ایروانی سفیر و نماینده دائم کشورمان در سازمان ملل متحد، مهم‌ترین خبر حوزه سیاست خارجی کشور است. این خبر اگرچه از سوی سخنگوی وزارت امور خارجه تکذیب شد، اما  تحلیلگران و رسانه‌های داخلی و خارجی از زاویه‌های متفاوتی به آن نگاه کرده‌اند. در این میان، عده‌ای آن را فرصت می‌دانند و عده‌ای دیگر واکنشی منفی به این رویداد داشتند.
 این دیدار در داخل کشور مورد استقبال برخی رسانه‌ها و تحلیلگرانی قرار گرفت که از مذاکره حمایت می‌کنند. در نقطه مقابل نیز عموماً رسانه‌های اصولگرا این موضوع را منفی دانستند. رسانه‌های خارجی عموماً موضعی میانه نسبت به آن گرفتند و برخی نیز بسته به این که چه دیدگاه سیاسی را نمایندگی می‌کنند، به این مساله پرداختند.  

تایمز اسرائیل: فاصله گرفتن ترامپ از اسرائیل
این رسانه اسرائیلی در تحلیل آنچه در نیویورک اتفاق افتاد، نوشت: «این دیدار، در صورت تایید، می‌تواند نشانه اولیه این باشد که ترامپ در مورد دیپلماسی با ایران جدی است و رویکرد جنگ طلبانه‌تر مورد علاقه بسیاری از محافظه‌کاران در حزب جمهوری‌خواه و همچنین اسرائیل را انتخاب نمی‌کند.»

جویش اینسایدر: ایده‌ای که تبدیل به مشکل می‌شود
رسانه آمریکایی جویش اینسایدر که یک رسانه طرفدار اسرائیل محسوب می‌شود، به نقل از یک مقام ناشناس امنیت ملی آمریکایی متخصص در حوزه ایران نوشت: «تهران می‌داند که ایلان ماسک اکنون هر روز تمام وقت با رئیس‌جمهور است. اگر او پیامی را منتقل می‌کند، در واقع ترامپ است که سخن می‌گوید. اگر این ایده بزرگ ماسک باشد و نه تهدیدی واضح که از سوی فرمانده کل قوای آینده به ایران منتقل می‌شود، این ماجرا می‌تواند خیلی سریع به مشکل تبدیل شود.»
CBS : نگرانی سناتور‌ها از ارتباطات ماسک
بخشی از گزارش CBS ارتباطی با ملاقات ماسک و ایروانی ندارد، اما در کنار آن ذکر شده است. حرکت اصلی این رسانه آمریکایی، گزارش محل انجام ملاقات بود. پیش از این رسانه‌ها گمانه‌زنی کرده بودند که ملاقات در یک محل محرمانه و خارج از سازمان ملل متحد با انتخاب طرف ایرانی انجام شده، اما CBS روز گذشته گزارش کرد که ایروانی و ماسک در محل اقامت سفیر در نیویورک ملاقات کردند. اما بخش نگرانی سناتور‌ها که بر اساس نامه‌ای از سوی دو سناتور دموکرات مطرح شده، جالب توجه است. تاریخ نامه ۱۵ نوامبر و همان روزی است که خبر ملاقات ماسک و ایروانی منتشر شد. دو سناتور آمریکایی در نامه‌ای به دادستان کل آمریکا و بازرس کل وزارت دفاع این کشور که رونوشتی از آن نیز به مایکل کیسی مدیر مرکز ملی امنیت و ضداطلاعات ارسال شده، خواستار تحقیق درباره ارتباط ماسک با مقامات ارشد روسیه شدند. در این نامه به قرارداد‌ها و ارتباط گسترده شرکت ماسک با ارتش ایالات متحده و برخورداری او از مجوز امنیتی اشاره شده و تماس‌های او با پوتین را باعث نگرانی دانسته است.

اسرائیل هیوم: نخست‌وزیر مطلع است
روزنامه عبری اسرائیل هیوم، به نقل از منابعی در دولت اسرائیل خبر داد که بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر این رژیم از ملاقات ماسک و ایروانی مطلع است. اسرائیل هیوم نوشت: «ماسک که اخیراً موقعیتی عالی در دولت آینده ترامپ کسب کرده است، به طور گسترده به عنوان تأثیرگذارترین چهره در تیم انتقالی رئیس جمهور منتخب شناخته می‌شود. تعامل دیپلماتیک او با ایران نگرانی‌هایی را در اورشلیم به‌ویژه با تشدید تنش‌ها در امتداد مرز شمالی با حزب‌الله برانگیخته است. منابع دیپلماتیک در اورشلیم تایید کرده اند که بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر از این دیدار مطلع است. یک مقام ارشد گفت: «اسرائیل این تحولات را با هوشیاری کامل زیر نظر دارد. ما پیش‌بینی می‌کنیم که هر گونه توافق آینده برای رسیدگی صریح به تهدیدات ایران و نیرو‌های نیابتی آن [گروه‌های مقاومت اسلامی]علیه اسرائیل باشد.»

AP :دو طرف تصمیمی نگرفتند
خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارشی راجع به این دیدار، به نقل از یک مقام ناشناس آمریکایی نوشت: «این گفتگو موضوعات مختلفی از جمله برنامه هسته‌ای ایران، حمایت این کشور از گروه‌های ضد اسرائیلی در سراسر خاورمیانه و چشم انداز بهبود روابط با ایالات متحده را پوشش می‌دهد. این مقام که خواست نامش فاش نشود، گفت که هیچ تصمیمی فوری از سوی هیچ یک از طرفین گرفته نشده است.» آسوشیتدپرس به نقل از مقام آمریکایی مدعی شد که مقامات ایران دنبال ملاقات با ماسک بودند، اما جزئیات بیشتری ارائه نکرده است.

راست، چپ؛ منفی و مثبت
مرور صفحه یک روزنامه‌های دیروز نشان‌دهنده نوع واکنش به این خبر است. تیتر یک سازندگی و هم‌میهن به عنوان دو روزنامه اصلاح طلب واکنشی مثبت به این ملاقات بود. هم‌میهن تیتر کانال ایلان را انتخاب کرد و سازندگی با تیتر دیپلماسی پنهان ایران و آمریکا به استقبال این رویداد رفت. جهان صنعت حکمرانی فناورانه را انتخاب کرد و شرق تیتر یک خود با عنوان تهران، میزبان صلح را روی صفحه اول برد. روزنامه جوان واکنشی به این دیدار در شماره دیروز خود نشان نداد. فرهیختگان طرحی از ایلان ماسک با یقه موسوم به دیپلمات که از سوی کارکنان وزارت خارجه استفاده می‌شود را روی صفحه اول برد و تیتر ماسک آقای ایکس را انتخاب کرد. روزنامه دانشگاه آزاد از نگاهی اقتصادی و فناورانه (با توجه به شخصیت ماسک) به این موضوع نگاه کرد. کیهان نیز در گزارشی نوشت :بوی تکرار دیپلماسی التماسی به مشام می‌رسد! ملاقات پنهان با نماینده ترامپ ساده‌لوحی یا خیانت؟!


تعداد بازدید :  61