یک مطالعه که اخیراً بر روی بیش از 22 هزار بزرگسال ایتالیایی انجام شد، نشان میدهد که خوردن مقدار زیادی غذاهای فوق فرآوری شده با پیری بیولوژیکی سریعتر مرتبط است. پیری بیولوژیکی تصویر دقیقی از سلامت بدن ما به دست میدهد و میتواند تحت تأثیر انتخابهای سبک زندگی، مانند رژیم غذایی قرار گیرد که نتیجه آن ابتلا به بیماریهای مزمن و کاهش طول عمر است. کمبود ارزش تغذیهای غذاهای فوق فرآوری شده تنها بخشی از این ارتباط را توضیح میدهد و به این نکته اشاره دارد که عواملی غیر از کمبود مواد مغذی ممکن است بر پیری بیولوژیکی ما تأثیر منفی بگذارند. در حقیقت ویژگیهای غیرمغذی این غذاها ممکن است بخشی از علت این امر باشند.
در این مطالعه قرار بود با مقایسه سن بیولوژیکی با سن واقعی، تخمین بزنند افراد ممکن است با مصرف غذاهای فوق فرآوری شده چقدر سریعتر از نظر بیولوژیکی پیر شوند. نتیجه این بود: غذاهای فوق فرآوری شده ویژگیهای غیرمغذی دارند که ممکن است فراتر از محتوای تغذیهای پایین آنها، به سلامت انسان نیز آسیب برسانند. غذاهای فوق فرآوری شده شامل غذاهای شناخته شده با کیفیت پایینتر مانند نوشیدنیهای شیرین و فستفود، همچنین محصولات تولیدشده بهطور تجاری مانند ماست میوهای و نان بستهبندیشده هستند. این غذاها ارزش تغذیهای ضعیفی دارند و معمولاً سرشار از شکر، نمک، چربیهای ناسالم و مواد افزودنی هستند، در حالی که فاقد فیبر، ریزمغذیها و ترکیبات زیستفعال موجود در غذاهای کامل یا کمپردازششده هستند.