[ شهروند] رقابت های کشتی آزاد قهرمانی جهان با قهرمانی گرجستان به پایان رسید و تیم ایران با توجه به اینکه مدال های روسیه در رده بندی تیمی لحاظ نشد، با کسب تنها یک مدال برنز به عنوان سومی تیمی دست یافت. این رقابت ها با توجه به اینکه در سال المپیک برگزار شد، در ۴ وزن غیرالمپیکی ۶۱، ۷۰، ۷۹ و ۹۲ کیلوگرم به میزبانی تیرانا پایتخت آلبانی برگزار شد و ایران با ترکیب رضا مومنی در ۶۱، سینا خلیلی در ۷۰، محمد نخودی در ۷۹ و کامران قاسمپور در وزن ۹۲ کیلوگرم با سرمربیگری پژمان درستکار عازم این رقابت ها شد اما در پایان تنها محمد نخودی موفق به کسب مدال برنز شد و ۳ آزادکار دیگر ایران از رسیدن به مدال بازماندند. عبدالرشید سعداللهاف ملقب به تانک روس که از المپیک پاریس محروم بود و پیش از این مسابقات دو طلای المپیک و ۵ طلای جهان را در کارنامه خود داشت، در مسابقات جهانی آلبانی در وزن غیرالمپیکی ۹۲ کیلوگرم به میدان رفت و با کسب مدال طلای جهان، صاحب هشتمین طلای جهان و المپیک خود شد. او موفق شد دیوید تیلور را ۷ بر صفر و کامران قاسمپور را ۵ بر ۳ شکست دهد. همچنین تیم ملی کشتی فرنگی کشورمان با کسب یک مدال طلا توسط محمدعلی گرایی و یک مدال نقره توسط پویا دادمرز بعنوان نایب قهرمانی دست یافت. رقابتهای کشتی فرنگی قهرمانی جهان در اوزان غیرالمپیکی روزهای 7 و 8 آبان ماه در شهر تیرانای کشور آلبانی برگزار شد و تیم ایران بعد از آذربایجان با 85 امتیاز و بالاتر از ارمنستان با 35 امتیاز نایب قهرمان شد.
بهروز یاری: قاسمپور غیرمنتظره شکست خورد!
بهروز یاری، پیشکسوت کشتی آزاد کشورمان در گفتوگو با «شهروند»، در خصوص عملکرد کشتی آزاد کشورمان در این مسابقات گفت: «در این رقابتها کشتیگیری مثل سینا خلیلی برای اولینبار در مسابقات حضور پیدا کرد و آسیبدیدگی امیرمحمد یزدانی باعث شد تا او شانس حضور در بازیها را پیدا کند. امیرمحمد یزدانی دارای مدال جهانی بود و حضور او میتوانست یک مدال برای تیم به ارمغان بیاورد. اگر کامران قاسمپور میتوانست به مدال برسد، اینقدر هجمه شکل نمیگرفت. واقعیت این است که شکست غیرمنتظره قاسمپور از سعداللهاف کار را سخت کرد و خستگی این باخت را در تقابل با تیلور به همراه آورد.»
او در ادامه به عملکرد کامران قاسمپور در این رقابتها پرداخت و گفت: «کامران قاسمپور به خاطر 2 مدال طلایی که در وزن 92 کیلوگرم داشت و با توجه به شکستهای حسن یزدانی مقابل تیلور داشت، توقع میرفت که حریف خود را شکست دهد. اگر از انصاف خارج نشویم، حریفهای قاسمپور از سعداللهاف سختتر بودند اما همه مردم انتظار داشتند که کامران در این رقابتها مقابل رقبای سرسخت خود به پیروزی برسد.» یاری افزود: «سعداللهاف، کشتیگیر بسیار قدرتمند و باهوشی است. او وقتی در المپیک حضور پیدا نکرد، در اوزان غیرالمپیکی حضور پیدا کرد. پیروزی یک بر صفر کامران قاسمپور در ابتدای این تقابل، هیچ استرسی برای سعداللهاف نداشت چون میدانست در ادامه میتواند کار را جبران کند. وقتی بازی یک بر یک مساوی شد، کامران تلاش کرد تا بازی را به نفع خود کند و این اتفاق هم رخ داد اما سعداللهاف همه توان خود را گذاشت تا در ثانیههای آخر نتیجه را تغییر دهد و با زیرکی تمام به نتیجه مد نظر خود رسید و در نهایت به مدال طلای مسابقات دست پیدا کرد. امیدوارم کامران بتواند در دورههای بعد به نتایج بهتری برسد.»
یاری درباره تقابل قاسمپور و تیلور در مرحله ردهبندی گفت: «من پیشبینی کردم که کامران در کشتی خود با تیلور در سه دقیقه دوم به مشکل میخورد که متاسفانه این پیشبینی من درست از آب درآمد. ما از نظر روانی نتوانستیم کامران را آماده کشتی با تیلور کنیم. تیلور کشتیهای سختتری نسبت به کامران گرفت و در بازی آخر خود، تمام توان خود را گذاشت تا آخرین مدال جهانی خود را به دست بیاورد.»
عبدالله چمنگلی: گرایی با صبر و اطمینان به مدال طلا رسید
عبدالله چمنگلی، پیشکسوت کشتی فرنگی کشورمان نیز در گفتوگو با «شهروند»، درباره عملکرد ملیپوشان کشتی فرنگی در مسابقات جهانی آلبانی گفت: «من از همه مربیانی که سازنده این عزیزان کشتیگیر در استانهای کشور هستند، تشکر میکنم. الان کشتی فرنگی در ایران، به عنوان ورزش اول کشور تبدیل شده است و با توجه به افتخارات اخیری که به دست آمده است، باید نگاه ویژهای به کشتی فرنگی صورت بگیرد. محمدعلی گرایی خیلی خوب کشتی گرفت و خیلی حسابشده کار را جلو برد و صبور و مطمئن به مدال طلای مسابقات رسید.»
او درباره عملکرد پویا دادمرز که توانست مدال نقره بازیها را به دست بیاورد، گفت: «پویا دادمرز کشتیگیر شایستهای است اما در این وزن همه این کشتیگیران زیر چتر حمید سوریان است که افتخارات قابل توجهی به دست آورده است. در این روزها عملکرد کشتی فرنگی بسیار خوب است. همچنین در کشتی آزاد نیاز است که یک بازنگری قابل توجهی صورت بگیرد تا اتفاقات بهتری در کشتی آزاد رخ دهد.»چمن گلی در پایان گفت: «کشتی فرنگی الان در کشور پا گرفته است و دارد جایگاه اصلی خود را در دنیا پیدا میکند. آقای رنگرز و کادر فنیاش عملکرد بسیار خوبی داشتند و نیاز به یک اتاق فکر است تا در کشتیهای آزاد و فرنگی به توسعه هر چه بیشتر کشتی کمک کنیم. ما به نگاه علمی و آکادمیک برای پیشبرد امور خود نیاز داریم تا یک راهبرد و برنامهریزی خوبی برای آینده کشتی خصوصا در المپیک 2028 لسآنجلس داشته باشیم.»