شماره ۳۱۸۲ | ۱۴۰۳ سه شنبه ۱۷ مهر
صفحه را ببند
افزایش خطر سکته مغزی با این نوشیدنی‌های به ظاهر مفید

سکته مغزی یک وضعیت جدی است و در آن خون‌رسانی به بخشی از مغز قطع می‌شود که یا به دلیل لخته شدن خون است یا خونریزی مغز. این میان تحقیقات جدید مصرف نوشیدنی‌های گازدار- از جمله نوشیدنی‌های حاوی قند یا شیرین‌کننده‌های مصنوعی- را با افزایش خطر ۲۲ درصدی بروز خطر سکته مغزی مرتبط دانسته‌اند. محققان همچنین معتقدند بسیاری از محصولاتی که به عنوان آبمیوه به بازار عرضه می‌شوند از کنسانتره تولید شده و حاوی مواد نگهدارنده و قندهای افزودنی‌اند که ممکن است خطر سکته مغزی را افزایش دهد. بر اساس یک تحقیق آبمیوه‌ها احتمال سکته مغزی را تا ۳۷ درصد افزایش می‌دهند. این خطر با مصرف دو وعده یا بیشتر از این نوشیدنی‌ها در روز سه برابر می‌شود و زنان بیشترین خطر سکته مغزی خونریزی‌دهنده مرتبط با مصرف آبمیوه را داشته‌اند.
این موضوع در مورد همه آبمیوه‌ها صدق نمی‌کند. آبمیوه‌های تازه به احتمال زیاد فوایدی را به همراه دارند، اما آبمیوه‌های بازاری تولید شده از کنسانتره، با مقدار زیادی قند اضافه شده و مواد نگهدارنده، ممکن است مضر باشند. برخی تحقیقات موازی نیز ثابت کرده‌اند که احتمال سکته مغزی با مصرف بیشتر نوشابه‌های گازدار افزایش می‌یابد. بد نیست بدانید مصرف کم قهوه خوب است، اما خطر سکته مغزی پس از چهارمین فنجان ۳۷ درصد افزایش پیدا می‌کند. خبر برای چای‌خورها بهتر است. نوشیدن سه تا چهار فنجان چای سیاه در روز خطر سکته مغزی را ۲۹ درصد کاهش می‌دهد، در حالی که همین مقدار چای سبز با ۲۷ درصد کاهش خطر مرتبط است. در نهایت این‌که نوشیدن بیش از 7 فنجان آب در روز احتمال سکته مغزی ناشی از لخته شدن خون را کاهش می‌دهد.


تعداد بازدید :  47