[ شهروند] رقابتهای جام جهانی فوتسال از روز شنبه در کشور ازبکستان آغاز شده است. در این دوره از رقابتها ۲۴ تیم از جمله تیم ایران حضور دارند که در ۶ گروه ۴ تیمی رقابت میکنند و از ۲ تیم برتر به عنوان ۴ تیم از ۶ تیم سوم گروهها به دور یک هشتم نهایی صعود میکنند. مسابقات تا یکشنبه ۱۵ مهر در شهرهای تاشکند، بخارا و آندیجان برگزار میشود. تیمهای فرانسه، تاجیکستان و افغانستان اولین بار به جام جهانی فوتسال راه یافته اند. قاره آسیا برای چهارمین بار میزبان این رقابتها شده است. به تیم روسیه به علت درگیری با اوکراین اجازه حضور در این رقابتها داده نشد. در جام جهانی فوتسال تیم برزیل با ۵ قهرمانی و یک نایب قهرمانی و ۲ سومی همچنان رکورد دار است و اسپانیا با ۲ قهرمانی ۳ نایب قهرمانی و یک سومی در رده دوم و آرژانتین با یک قهرمانی و نایب قهرمانی در رده سوم قرار دارند.
جام جهانی و نبرد بهترینها
در این رقابت، موفقیت یک تیم روی حیات آن رشته تاثیر بسیار قابل توجهی میگذارد. پلاتینی اسطوره فرانسوی میگوید: یک تیم فوتبال نمایشگر نوع زندگی و فرهنگ یک کشور است. در میعادگاه بهترینها همه برای موفقیت، درخشش و هویت به میدان میروند. تیمی از پیش بازنده نیست و تاریخ بارها تعریف کرده است ماهیهای کوچولو برابر نهنگهای غولآسا هم چرخی میخورند و شگفتزدهتان میکنند. رویاپردازیها و نقشهها در راه است، نبردهای هیجانانگیز که اتفاقات و وقایع آن میخکوبتان میکند.
با شروع این مسابقات حرارت و تبوتاب در مورد جام جهانی فوتسال 2024 آغاز شده است. دهمین دوره این آوردگاه شاهد رقابت برخی از بهترین تیمها و بازیکنان فوتسال جهان برای کسب معتبرترین عنوانی است که هر بازیکنی حداقل یک بار در دوران حرفهای خود آرزوی کسب آن را دارد و تعدادی دیگر برای حفظ تاج و تخت جان میکَنند. جام جهانی فوتسال 2024 مطمئناً پُر از دریبل، واکنش و گلهای مهیج خواهد بود. شاهد حضور برخی از فوقستارههای فوتسال در زمین مسابقه خواهیم بود و مهارتهای لذتبخش خود را با توپ و قریحه همیشگیشان به نمایش میگذارند. این رقابتها را از دست ندهید زیرا بهترین بازیکنان فوتسال از 24 کشور دنیا برای عنوان قهرمانی، شگفتیسازی و بلندپروازی برابر همدیگر حاضر میشوند.
این بار پرتغال میتواند از عنوان قهرمانی دفاع کند؟ یا یک پادشاه جدید خواهیم داشت؟ آیا فرانسه میتواند در اولین رویداد جام جهانی خود همه را مات و مبهوت کند؟ آیا مراکش بهترین تیم جهان میتواند برابر غولها تاب بیاورد و چشمها را گرد کند؟ آیا ایران موفقیت تاریخی 2016 را تکرار میکند و به آسمانی بالاتر چشم میدوزد؟ آیا برزیل، تاج و تخت از دست رفتهاش را تصاحب میکند؟ آیا اسپانیا پس از دو دهه جام را به خانه میبرد؟ آیا آرژانتین همانند دو دوره گذشته به فینال راه پیدا میکند؟ آیا قرار است، تیمی ورای تصورات ما را غافلگیر کند؟ همه پاسخها و تمامی معادلات تا 15 مهر مشخص خواهد شد.
ازبکستان میزبان جام جهانی 2024 است و از بهترینها پذیرایی میکند و اولین بار است که این رقابتها به میزبانی کشوری از آسیای مرکزی برگزار میشود. پس از هنگ کنگ (1992)، تایوان (2004) و تایلند (2012)، ازبکها چهارمین کشور آسیایی خواهند بود که میزبان رویداد جهانی را برعهده گرفتند. تیم ملی فوتسال ازبکستان به عنوان میزبان، به دنبال این است که از برتری خانگی نهایت بهره را ببرد و عملکرد خود را در مرحله یک هشتم نهایی در رویداد 2021 تقویت کند. در جام جهانی گذشته شاهد نمایش آنها برابر تیم ملی ایران بودیم و شکست نزدیک و نتیجهای غیرقابل پیشبینی. شبی که ایران 9 بر 8 آنها را پس از جدالی طاقتفرسا به زانو در آورد. از آن زمان تاکنون فقط به عنوان یک تیم پیشرفت کردهاند و در هر یک از مسابقات جام ملتهای آسیا در جمع 3 تیم برتر قرار گرفتهاند. پس از رقابت 121 تیم در دنیا که در رویداد قارهها حضور داشتند، 24 تیم برتر جواز جام جهانی ازبکستان را بدست آوردهاند. از این میان، چهار تیم برای اولین بار در این آوردگاه بزرگ شرکت خواهند کرد. افغانستان، تاجیکستان، نیوزیلند و فرانسه برای نخستین بار در صحنه جهانی حاضر میشوند.
ایران به دنبال یک ماجرای تازه
تیم ملی فوتسال ایران در گروه F این رقابتها با فرانسه، ونزوئلا و گواتمالا همگروه است. شاگردان وحید شمسایی، در اولین دیدار خود ۲۶ شهریور باید به مصاف ونزوئلا بروند. ونزوئلا که دومین تجربه حضور در جام جهانی را تجربه می کند در دور قبلی این مسابقات توانست به مرحله یک شانزدهم نهایی صعود کند اما با نتیجه سه بر دو مقابل مراکش شکست خوردند و از دور مسابقات کنار رفتند. تیم ملی ایران در دیدار بعدی خود روز ۲۹ شهریور با گواتمالا بازی خواهد کرد. مصافی که میتوان گفت آسانترین بازی ملی پوشان در جام جهانی است، گواتمالا در رنکینگ فیفا در رتبه چهلم قرار دارد اما با 6 دوره حضور در جام جهانی جزو تیمهای با تجربه به حساب میآید، آنها هیچوقت نتوانستهاند از مرحله گروهی صعود کنند. فرانسه آخرین حریف ایران در مرحله گروهی است، یک مهر این دیدار حساس برگزار میشود که میتواند نقش مهمی در سرنوشت تیم ملی در جام جهانی داشته باشد. تیم ملی تاکنون تقابلی با فرانسویها نداشته است. شاگردان شمسایی اگر در گروه خود صدرنشین شوند باید به مصاف تیم دوم گروه E بروند که احتمالا از بین پرتغال و مراکش که مدعیان آن گروه هستند، مراکش تیم ششم دنیا به عنوان تیم دوم صعود کند.
ملی پوشان با پیروزی برابر مراکش، در مرحله یک چهارم نهایی مقابل صدرنشین گروه B یا تیم سوم برتر یکی از گروههای C ،A یا D قرار میگیرد. برزیل قهرمان پنج دوره جام جهانی شانس اول صدرنشینی گروه B را دارد و ممکن است در دور یک چهارم نهایی با ایران مواجه شود. اگر در گروهمان دوم شویم، باید با تیم دوم گروه B مسابقه بدهیم که میتوان کرواسی یا تایلند را در نظر گرفت و در ادامه نیز به نسبت صعود به عنوان صدر نشین مسیر راحتتری را دارد. درست است که برای کسب نتیجه مناسب نباید از حریفی ترسید اما با توجه به فواصل کوتاه زمانی بین بازیها و خستگی و مصدومیت، صعود به عنوان تیم دوم کار شاگردان وحید شمسایی را راحت تر خواهد کرد.
گروهبندی دهمین دوره جام جهانی به شرح ذیل است؛
گروه A: ازبکستان، هلند، پاراگوئه،کاستاریکا
گروه B: برزیل، کوبا، کرواسی، تایلند
گروه C: آرژانتین، اوکراین،افغانستان، آنگولا
گروه D: اسپانیا، قزاقستان، نیوزیلند، لیبی
گروه E: پرتغال، پاناما، تاجیکستان، مراکش
گروه F: ایران، ونزوئلا، گواتمالا، فرانسه