برای هزاران سال شیر مادر به عنوان منبع تغذیه ایدهآلی برای نوزادان شناخته شده است که سرشار از مواد مغذی ضروری و ترکیبات تقویتکننده سیستم ایمنی و شروعی عالی برای یک زندگی سالم است. اما برای برخی از مادران، شیردهی همیشه امکانپذیر نیست. این موضوع منجر به ساخت شیر خشک برای نوزادان شده است، اما اغلب فاقد قندهای پیچیده موجود در شیر مادر به نام الیگوساکاریدهای شیر انسان (HMOs) است. اکنون دانشمندان دانشگاه کالیفرنیا گامی بزرگ رو به جلو برداشتهاند و با مهندسی ژنتیک گیاهی برای تولید این HMOهای حیاتی، راه را برای نسل جدیدی از شیر خشک نوزادان و حتی جایگزینهای گیاهی سالمتر برای بزرگسالان هموار کردهاند.
در حقیقت دانشمندان موفق شدهاند یکی از بستگان نزدیک گیاه تنباکو را برای تولید مواد مغذی موجود در شیر مادر مهندسی ژنتیکی کنند. این گیاهِ اصلاح ژنتیکی شده، موسوم به «نیکوتیانا بنسامیانا» قادر است مواد مغذی موجود در شیر مادر را تولید کند که در نهایت میتواند به شیرخشکهای مغذیتر و مقرون به صرفهتر برای نوزادان منجر شود. پیامدهای این تحقیق فراتر از تغذیه نوزادان، به کاربردهای رژیمی و سلامتی گستردهتر نیز گسترش مییابد. این فناوری نه تنها میتواند شیرهای گیاهی را برای نوزادان بهبود ببخشد، بلکه برای بسیاری از جنبههای دیگر رژیم غذایی و سلامت بزرگسالان نیز مفید است.