شماره ۳۰۲۷ | ۱۴۰۲ شنبه ۱۲ اسفند
صفحه را ببند
«ماهواره پارس۱» با موفقیت پرتاب و در مدار تزریق شد

ماهواره پارس1 توسط پرتابگر سایوز از پایگاه پرتاب وستوچنی روسیه به فضا پرتاب شد و با موفقیت در مدار خورشید‌آهنگ با ارتفاع 500 کیلومتر از سطح زمین تزریق شد.
ماهواره پارس1، ماهواره‌ای تحقیقاتی است که مراحل طراحی، ساخت، تجمیع و آزمون آن در پژوهشگاه فضایی ایران انجام شده است. این ماهواره 134 کیلوگرمی، از سری ماهواره‌‌های تحقیقاتی ـ سنجشی پژوهشگاه فضایی ایران است و به منظور تصویربرداری کاربردی، توسعه بازار داده‌های سنجشی داخلی، و توسعه و آزمون فناوری‌های مورد نیاز ماهواره‌های سنجشی عملیاتی بومی طراحی و تولید شده است.
دوربین طیف رنگی و فروسرخ موج کوتاه این ماهواره در کمتر از 100 روز، 95 درصد اراضی ایران را تصویربرداری می‌کند.
از دیگر مأموریت‌های این ماهواره می‌توان به آزمون مکانیزم پنل‌های خورشیدی بازشونده، آزمون اصلاح مدار با پیشرانش گاز سرد، آزمون عملکرد تعیین موقعیت ماهواره مستقل از GPS مبتنی بر روش موقعیت‌یابی بومی، آزمون عملکرد مجموعه تولید، تبدیل و توزیع توان در مدار با صفحات خورشیدی بازشونده و بردهای بومی، آزمون ارسال داده تصاویر با نرخ بالا در باند فرکانسی X، سنجش میزان تشعشعات فضایی در مدار با استفاده از محموله اندازه‌گیری میزان تشعشعات فضایی (دزیمتری) اشاره کرد.حسن سالاریه، رئیس سازمان فضایی ایران، در حاشیه مراسم پرتاب ماهواره پارس1 گفت: «در کنار پارس1 نزدیک به 18 ماهواره اصلی نیز قرار دارد که همگی با یکدیگر به فضا پرتاب شدند. ماهواره پارس۱ عمدتاً در موضوعاتی همچون کشاورزی، محیط زیست، آفات گیاهی و جنگلداری استفاده می‌شود. طراحی و ساخت ماهواره پارس۲ سال آینده‌ به اتمام و آماده پرتاب می‌شود که یک ماهواره با دقت تصویربرداری ۸ متر است. کار طراحی و ساخت ماهواره پارس 2 سال آینده‌ به اتمام می‌رسد که یک ماهواره با دقت تصویربرداری 8 متر است.»


تعداد بازدید :  61