شماره ۲۹۰۳ | پنج‌شنبه 6 مهر 1402
صفحه را ببند
با حضور رئیس‌جمهوری طرح بزرگ محیط زیستی پالایشگاه اصفهان افتتاح می‌شود
تولید روزانه ۱۶میلیون لیتر گازوئیل یورو 5 در کشور

 [شهروند] قرار است واحد تصفیه گازوئیل  (DHT) پالایشگاه اصفهان با حضور رئیس‌جمهوری به صورت رسمی بهره‌برداری شود که در این صورت تولید گازوئیل روزانه به ۱۶میلیون لیتر افزایش می‌یابد. احداث واحد تصفیه گازوئیل هلدینگ پتروپالایش اصفهان در راستای نیل به استانداردهای یورو ۵ و تکیه بر توانمندی‌هـــای داخلـــی در دستور کار قرار گرفت.

مهندسی تفصیلی این طرح که یکی از بخش‌های پیچیده و دشوار اجرای آن محسوب می‌شود، به دلیل تحریم‌ها و همکاری‌نکردن شرکت‌های خارجی خدمات مهندسی تفصیلی توسط شرکت‌های داخلی نارگان، چگالش و مپنا انجام شد. در راستای عملیاتی کردن سیاست‌های اقتصاد مقاومتی و حمایت از کالاهای ایرانی، حدود ۸۰درصد کالاها و تجهیزات لازم برای اجرای این طرح توسط ســــازندگان داخلی تهیـــه و ساخته و توسط شـــرکت‌های یادشده تامین شده است. میزان سرمایه‌گذاری برای این طرح ۶۷،۸۴۸میلیارد ریال و ۵۱۱میلیون یورو بوده است.

بازگشت سرمایه چهارسال پس از بهره‌برداری
کاهش  گوگرد در گازوئیل تولیدی پالایشگاه به کمتر از ۱۰ ppm و تولید ۱۶میلیون لیتر (معادل حدود ۱۰۰هزار بشکه) در روز گازوئیل یورو ۵، عمل به تکالیف مندرج در قانون هوای پاک، جلوگیری از انتشار ۳۰۰ تن گوگرد در روز و رقابت‌پذیری محصول تولیدی پالایشگاه در بازارهای جهانی از جمله اهداف این طرح محسوب می‌شوند. از طرح‌های آینده و آماده آغاز عملیات اجرایی این واحد، طرح تولید بنزین و پروپیلن است. پیش‌بینی سرمایه این واحد عظیم صنعتی افزون‌بر ۱۱۰۰میلیون یورو برآورد شده که با اعمال ارزش زمانی پول چهار سال پس از بهره‌برداری در سال ۱۴۰۸ سرمایه آن بازگشت خواهد شد.

تامین خوراک واحدهای پتروشیمی
محصولات این واحد روزانه ۸میلیون لیتر بنزین و ۶۰۰هزار لیتر گازوئیل است. گاز مایع نیز از دیگـر تولیدات این واحد است که خوراک واحدهای پتروشیمــــی را تامین خواهد کرد. تولید پلی اتر _ پلی اورتان، MTBE، سوخت کشتی، بنزین و گازوئیل از واحدهای پتروشیمی این شرکت است. افــــزایش ضریب پیچیدگی پالایشگاه، سوددهی بالا، کاهش آلایندگـــی زیست‌محیطی، ارزش افزوده بالای اشتغال‌زایی و بهبود اقتصاد استان از مزایای ساخت واحدهای پتروشیمی است. واحدهای پتروشیمی یادشده با هدف ایجاد ارزش افزوده بسیار بالا در زنجیره LPG در پایین‌دست واحدهای پالایشگاهی طراحی شده‌اند.
فرآیند RFCC یکی از مهم‌ترین فرآیندهای پالایشگاهــی بوده که هدف عمده ساخت آن  تبدیل برش‌های سنگین و کم‌ارزش نفتی همچون ضایعات و ته‌مانده‌های نفتی برج‌های تقطیر پالایشگاهی به فرآورده‌های با ارزش و سبک است. ظــرفیت خوراک واحد RFCC   91هــــزار بشکه است که بیش از 80درصد خـــــوراک آن از واحد RHU و مابقی که نفت گاز سبک حاصل از برج خلاء و نفت گاز سنگین است، از پالایشگاه موجود دریافت می‌شود، در کنار و پایین‌دست واحـــد مذکور واحد پالایشگاهـــــی با تولید هیدروژن شیرین‌ســـازی گاز LPG تولید پروپیلن و بنزین نیز طــــراحی و ساخت می‌شود. به طور کلی، در ارکان طراحی مهندسی و تدارکات نزدیک به 11درصد پیشرفت را شاهـــد بودیم که در بخش مهندسی پروژه، پیشرفت حاصل‌شده بیش از 41درصد است. پیش‌بینی سرمایه این واحد عظیم صنعتی افزون‌بر 1100میلیون یورو برآورد شده که با  اعمال ارزش زمانی پول چهار سال پس از بهــــره‌برداری در سال 1408 سرمایه آن بازگشت خواهد شد. محصولات این واحد روزانه 8میلیون لیتر بنزین و 600هزار لیتر گازوئیل است. همچنین گاز مایع از دیگـر تولیدات این واحد است که خوراک واحدهای پتروشیمــــی را تامین خواهد کرد.

پالایشگاه اصفهان مشکل بنزین کشور را حل می‌کند؟
 مدیرعامل هلدینگ پتروپالایش اصفهان از برنامه‌ریزی برای افزایش بنزین یورو 5 در پالایشگاه نفت اصفهان خبر داد و گفت: «با راه‌اندازی واحد RFCC، در کنار دیگر فرآورده‌های نفتی، 8.5میلیون لیتر بنزین به ظرفیت تولید بنزین کشور افزوده می‌شود که گام مهمی در کاهش ناترازی بنزین محسوب می‌شود. این چشم‌انداز براساس توسعه پایدار تدوین شده و تمام سازمان‌ها و ادارات این مجموعه باید رتبه اول را در مجموعه خاورمیانه کسب کنند.» او با اشاره به برنامه‌ریزی برای دستیابی به بالاترین ضریب پیچیدگی پتروپالایشگاه اصفهان در سطح دنیا تا افق 1407 تصریح کرد: «در نظر داریم تا در یک برنامه پنج‌ساله، ثبات اقتصادی را برای پالایشگاه اصفهان و سهامداران ایجاد کنیم.»
قدیری با بیان اینکه در حال حاضر بیش از ۴۵۰ پروژه در پتروپالایشگاه اصفهان تعریف شده، افزود: «این پروژه‌ها در مجموع ۴۳درصد پیشرفت فیزیکی دارند که ۷۰درصدشان در شرکت‌های تابعه و ۳۰درصد در هلدینگ تعریف شده است.»
 مدیرعامل هلدینگ پتروپالایش اصفهان نیاز به ارتقای زیرساخت‌های پالایشگاه موجود اصفهان را ضروری دانست و بیان کرد: «این پالایشگاه با مشکلات عدیده‌ای از جمله پدافند غیرعامل، تجهیزات آتش‌نشانی و زیرساختارهای قدیمی مربوط به 40 سال گذشته و... مواجه است که ‌باید به‌روزرسانی و اصلاح شود.»  او نیاز سرمایه مورد نیاز برای اجرای پروژه‌های هلدینگ پتروپالایشی اصفهان را در مجموع 4میلیارد و 292میلیون یورو اعلام کرد و گفت: «از این میزان تا به امروز برای پالایشگاه اصفهان 615میلیون یورو و برای شرکت‌های تابعه 293میلیون یورو بودجه جذب شده است.»

برآورد سود سالیانه به چه میزان است؟
 به گفته محسن قدیری، در صورت تامین مالی، درآمد این شرکت در سال نخست اجرای پروژه‌های توسعه‌ای و در سال‌جاری به ۱۶میلیون یورو، در سال آینده به ۵۱میلیون یورو، در سال 1404 به ۱۳۴ میلیون یورو، در سال ۱۴۰۵ به ۶۶۵میلیون یورو، در سال ۱۴۰۶ به ۹۷۷میلیون یورو و در سال 1407 به یک‌میلیارد و ۴۲۷میلیون یورو خواهد رسید.
 مدیرعامل هلدینگ پتروپالایش اصفهان سبد پروژه‌های کیفی این شرکت را در 6 بخش احداث تصفیه گازوئیل DHT ، احداث یوتیلیتی و آفسایت و تکمیل مخازن طرح جامع، احداث واحد RHU، احداث واحد RFCC پالایشی، احداث واحد KHT و احداث واحد بازیابی گاز LPG از گازهای خارجی واحد آیزومریزاسیون برشمرد که در مجموع به 26.5درصد پیشرفت واقعی رسیده است.

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیر سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشد منتشر نخواهد شد.

تعداد بازدید :  149