شماره ۱۱۱۵ | ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱۳ ارديبهشت
صفحه را ببند
سیاست سخنگوی دولت به وعده های نجومی برخی نامزدها پاسخ داد
یارانه 250 هزار تومانی یعنی بنزین 6 هزار تومانی

شهروند|  نشست خبری روز گذشته سخنگوی دولت متاثر از فضای انتخاباتی کشور و وعده‌های انتخاباتی نامزدهای ریاست‌جمهوری، به این موضوع اختصاص پیدا کرد. محمدباقر نوبخت در ابتدای این نشست ضمن ارایه گزارشی به خبرنگاران رسانه‌ها در واکنش به وعده‌های انتخاباتی مبنی بر پرداخت 250‌هزار تومان یارانه گفت: اگر یارانه بخواهد 250‌هزار تومان باشد تقریبا باید قیمت حامل‌های انرژی 6 برابر شود.
نوبخت در ادامه گفت: یارانه خانوارهای تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی که مستمریشان به‌طور متوسط 71‌هزار تومان بود به 240‌هزار تومان افزایش یافت یعنی 3.4 برابر که این در فروردین اجرا شد. اینکه از سوی عده‌ای گفته می‌شود یارانه افراد تحت پوشش دو یا سه برابر اضافه شود باید بگوییم که این 3.4 برابر افزایش یافته و علی‌برکت‌الله هم برای آن گفته شد یعنی آنها که مستمری می‌گرفتند یارانه‌شان هم افزایش یافته است. حالا باید پرسید که منظور از افزایش یارانه افراد کم‌درآمد چیست و این‌که منظور این است یارانه همه افراد افزوده شود؟ که این افزایش با توجه به شرایط موجود امکان‌پذیر نیست؛ چرا که باید قیمت حامل‌های انرژی را زیاد کنیم.
سخنگوی دولت با اشاره به درآمد شرکت پالایش و پخش یادآور شد: کل فروش در این شرکت 52‌هزار‌میلیارد تومان است و بعد از کم شدن کسورات 36‌هزار و 400‌میلیارد تومان باقی می‌ماند که برای یارانه‌ها باید 41‌هزار‌میلیارد تومان پرداخت شود به همین دلیل این مابه‌التفاوت 36‌هزار و 41‌هزار از خزانه دولت پرداخت می‌شود؛ آن هم برای یارانه 45‌هزار و 500 تومانی. من به صداقت و شرافت کسانی که طرح افزایش یارانه را مطرح می‌کنند شک ندارم اما این حرف بسیار قابل تامل است و امیدوارم منظورشان افزایش یارانه اقشار کم‌درآمد باشد که با توجه به صحبت‌هایی که کردم آن هم 3.4 برابر افزایش یافته است.
نوبخت همچنین درباره پرداخت یارانه 250‌هزار تومانی، تصریح کرد: از نظر کارشناسی عدد مشخص است که با داشتن بنزین ‌هزار تومانی و آنچه شرکت پالایش و پخش کسب می‌کند به دست می‌آورد، برای پرداخت یارانه 45‌هزار و 500 تومان، 36‌هزار و 400‌میلیارد تومان منابع تأمین می‌شود. اگر یارانه بخواهد 250‌هزار تومان باشد تقریبا باید قیمت حامل‌های انرژی 6 برابر شود که این روی اقتصاد ملی اثر می‌گذارد و پول ملی را خراب می‌کند. کسانی که می‌دانم بسیار باشرافت و باشخصیت هستند اما این حرف‌ها را بیان می‌کنند حداقل بگویند این یارانه 250‌هزار تومانی قرار است از چه جاهایی تأمین شود و خوب است گفته‌هایی در جامعه منعکس نکنند که اشتباه باشد.  
سخنگوی دولت به پرداخت پاداش بازنشستگی فرهنگیان اشاره کرد و گفت: برای پاداش بازنشستگی فرهنگیان دو‌هزار و 700‌میلیارد تومان در 30 آذر پرداخت کردیم و سه‌هزار و 400‌میلیارد تومان دیگر برای ‌سال 95 باقی‌ مانده بود که به کل پول آن توسط خزانه به وزارت آموزش و پرورش داده شده و آنها بخشی از آن را پرداخت کرده‌اند و باقیمانده در خلال هفته معلم پرداخت می‌شود.
نوبخت در پاسخ به سوالی درباره احتمال کناره‌گیری روحانی به نفع جهانگیری تأکید کرد: هنوز هیچ تصمیم نهایی گرفته نشده است. آقای جهانگیری هم مثل روز اول با انگیزه حضور دارد و برنامه‌هایی که دولت یازدهم با ریاست مورد تأیید مردم که توسط آقای روحانی شکل می‌گیرد را توضیح می‌دهد و عملکرد گذشته را هم ارایه می‌دهد.
او درباره اتفاقات رخ داده در روز کارگر در حضور رئیس‌جمهوری، خاطرنشان کرد: رسانه‌هایی که حضور داشتند می‌توانند شکوه، عظمت و صمیمیت این نشست را گزارش کنند. این‌که در جلسه بزرگی تعدادی بخواهند انتقاداتشان را اظهار کنند نشان‌دهنده فضای آزادی بیان است اما این‌که این مسأله چطور منعکس شود فرق می‌کند. مثلا من به شلمچه که رفته بودم تنها یکی، دو نفر به برجام انتقاد داشتند و صفی از مردم بود که به ما لطف داشتند، اما داد همان یک نفر در رسانه‌ها منعکس شد. ان‌شاءالله بیش از این بتوانیم به کارگران خدمت‌رسانی کنیم تا هم حس کنند آزادی بیان دارند و هم زندگی‌شان بهتر شود.
سخنگوی دولت در واکنش به برخی وعده‌ها و انتقادات کاندیداها تصریح کرد: آیا این بحران و چهره سیاه و غیرمعقولی که از اقتصاد ملی ترسیم شده طی این سه‌سال و نیم دولت تدبیر و امید ایجاد شده یا محصول عملکرد نظام جمهوری اسلامی طی 38‌سال گذشته است. همه این سیاه‌نمایی‌ها بیش از آن‌که به دولت برگردد به نظام برمی‌گردد و نمی‌دانم آیا ما مجاز هستیم که چهره نظام را نامطلوب و کریه نشان دهیم،  باید پرسید این کار به چه قیمتی انجام می‌شود؟
نوبخت در واکنش به شایعه پیدا شدن کالای قاچاق در خانه یکی از وزرای دولت تصریح کرد: همان مقدار که شما اطلاع دارید ما هم اطلاع داریم. این مسأله در قوه قضائیه مطرح است و پرونده آن تشکیل شده که امیدواریم قاطعانه پیگیری شود چرا که دولت از شفافیت استقبال می‌کند.
سخنگوی دولت در پاسخ به سوال «شهروند» درباره وعده مشاغل میلیونی توسط بعضی کاندیداها و استخدام بدون ضابطه حدود 4‌هزار و 200 نفر در مترو تهران و تأمین افزایش حقوق آنها از افزایش قیمت بلیت مترو و این‌که چرا دولت در این زمینه از حقوق شهروندان دفاع نکرده است، گفت: نظارت بر عملکرد در قانون تقسیم شده و از نظر حسن انجام و اجرای قانون مسئولیت اصلی در قانون اساسی با قوه قضائیه است که از طریق سازمان بازرسی کل کشور صورت می‌گیرد.
نوبخت اضافه کرد: سازمان برنامه، دیوان محاسبات، دیوان عدالت اداری، سازمان حسابرسی و وزارت اطلاعات هم وظایف نظارتی دارند که به همین دلیل شورای دستگاه‌های نظارتی ایجاد شد تا با هم هماهنگی کنند. چون ممکن است این مسأله به یکی از کاندیداها برخورد کند ضمن احترام به همه کاندیداها در این ارتباط سازمان بازرسی در جایگاه نظارت بر حسن اجرای قانون در این زمینه وظیفه داشت که گزارششان را هم ارایه کرده‌اند. سازمان برنامه به آنهایی که پولش را می‌دهد نظارت می‌کند و ما نمی‌توانیم به آنهایی که پول‌شان را نمی‌دهیم،  نظارت کنیم.
سخنگوی دولت در پایان در پاسخ به این سوال که با توجه به حضور 19‌میلیون گردشگر در این چهار‌سال چرا شغل ایجاد نشده است، یادآور شد: این گزاره غلطی است که بگوییم با افزایش گردشگر شغل ایجاد نشده است. مرکز آمار می‌گوید که این رشد 7.2‌درصدی از کجا آمده است. یکی از بخش‌ها صنعت، یک بخش کشاورزی و یک بخش هم خدمات است که زیرفصل‌هایی دارد که یکی از آنها گردشگری، هتلداری و رستوران‌هاست و مشخص می‌کند که در این زمینه چقدر رشد وجود داشته و این جمع‌بندی که گردشگری سهمی در افزایش اشتغال نداشته نادرست است.


تعداد بازدید :  517