شماره ۱۱۱۵ | ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱۳ ارديبهشت
صفحه را ببند
دریچه گزارش «شهروند» از اجرای پنجمین دوره مسابقات المپیاد آماده طرح دادرس در قم
دانش‌آموزانی که «مدیریت بحران» بلدند

صبیه خلج|  مشعل مراسم افتتاحیه و آغاز پنجمین مرحله مسابقات المپیاد آماده در قم با حضور معاون دانش‌آموزی و پیش‌دبستانی سازمان جوانان و مدیرعامل جمعیت و جمعی از مسئولان استانی و نمایندگان آموزش و پرورش در سایت امدادی جمعیت هلال‌احمر قم روشن شد تا پس از پنج‌سال بار دیگر دانش‌آموزان با استفاده از تجربیات سال‌های گذشته توانمندی و مهارت‌های خود را در ماراتنی به نام «المپیاد آماده» محک بزنند. از همان دقایق نخست صبح، شور و نشاط رقابت در دانش‌آموزان آماده موج می‌زد. با انگیزه‌های فراوانی آمده بودند تا با تکیه بر مهارت‌های امدادی که با استمرار در تمرین و آموزش کسب کرده‌اند و در پرتو تلاشی دوچندان، گوی سبقت این رقابت‌ها را از سایر دادرسان هم‌استانی ربوده و خود را برای رسیدن به مرحله کشوری المپیاد آماده کنند. در یکی از روزهای بهاری اردیبهشت ماه، مراسم افتتاحیه پنجمین دوره المپیاد آماده استانی طرح دادرس استان قم، با حضور جمعی از مسئولان و ۱۱۴ دادرس پرانرژی در قالب ۱۰ تیم در سایت امدادی پایگاه ورزشی جمعیت هلال‌احمر استان قم کلید خورد. کیک افتتاحیه که مزین به طرح پوستر پنجمین مرحله مسابقات المپیاد آماده در قم بود توسط سرداور مسابقات و یکی از دادرسان به صورت نمادین بریده شد تا دانش‌آموزان با کامی شیرین به استقبال رقابت‌هایی سخت و سرشار از رفاقت بروند. پس از اجرای همزمان همخوانی سرود کانون‌های دانش‌آموزی توسط دادرسان و اجرای موسیقی سنتی اعضای گروه هنری معاونت امور جوانان استان قم، مراسم به صورت رسمی آغاز شد.
آموزش‌های طرح دادرس
 حافظ جان در حوادث و بحران‌ها
در آغاز، سعید بابایی، معاون دانش‌آموزی و پیش‌دبستانی سازمان جوانان هلال‌احمر کشور، با اشاره به تلفات حوادث اخیر کشور اظهار کرد: فیلم‌های منتشرشده از حواشی این حوادث نشان می‌دهد که تلفات زیاد ناشی از عدم آمادگی و آگاهی‌های امدادی بوده است. وی که در جمع تیم‌های دادرس (دانش‌آموزان آماده در روزهای سخت) استان قم سخن می‌گفت، تصریح کرد:   آموزش‌های ساده در قالب طرح دادرس برای این است که در درجه اول جان خود را حفظ کنیم و در درجه دوم جان خانواده‌ها را در زمان وقوع حوادث و بحران‌ها نجات بدهیم. معاون دانش‌آموزی و پیش‌دبستانی سازمان جوانان هلال‌احمر کشور با بیان این‌که امید داریم این آموزش‌ها در مواقع نیاز به صورت کاربردی مورد استفاده قرار بگیرد، افزود: انتظار ما از دانش‌آموزان قم بسیار بالاتر است و فارغ از کسب رتبه برتر، از دادرسان قم انتظار داریم نمونه‌های اخلاقی و نمونه‌های برتر بشردوستی و سرآمد دانش‌آموزان سراسر کشور باشند و امید داریم با اخلاق خوب در زمان برگزاری مسابقات حایز رتبه ‌عالی در حیطه بشردوستی شوند.
دانش‌آموزان آماده در روزهای سخت  نمایندگان هلال در خانواده‌ها
معاون تربیت بدنی و سلامت اداره کل آموزش و پرورش قم ضمن تقدیر از آماده‌سازی و ارایه آموزش‌های امدادی به دانش‌آموزان توسط جمعیت هلال‌احمر اظهار کرد: جمعیت هلال‌احمر استان یکی از دستگاه‌هایی است که ضمن همکاری خوب به لحاظ مدیریت روابط انسانی و ارتباط دلی با آموزش و پرورش فعالیت‌های مستمر و موثری دارد. مجتبی رمضان‌بیگی تصریح کرد: با توجه به این‌که کشور ما، به‌عنوان کشوری حادثه‌خیز در جهان مطرح است، این یک امر ضروری است که همه آحاد جامعه ما باید آماده برخورد با هر نوع چالش، حوادث و بحران‌های طبیعی و غیرطبیعی باشند. لذا این کار در قالب تربیت و آموزش دانش‌آموزان آماده در روزهای سخت، کار بسیار موثر است. وی با اشاره به این‌که بیش از ۱۰۰ تیم دادرس، با همراهی معاونت امور جوانان جمعیت هلال‌احمر استان قم مسابقات ابتدایی را در سطح مدارس و نواحی برگزار کرده‌اند، افزود: پس از اجرای مسابقات در مرحله استانی، امید داریم دانش‌آموزان قم نمایندگان شایسته‌ای در مسابقات کشوری باشند. گرچه هدف، تنها کسب رتبه نیست، شاید بخشی از مسیر این باشد، اما واقعیت است، دانش‌آموزان آماده در روزهای سخت نماینده هلال‌احمر در خانواده‌های خود هستند.
معاون تربیت بدنی و سلامت اداره کل آموزش و پرورش قم با بیان این‌که هر دانش‌آموزی که آموزش‌ها را فراگرفته است، می‌تواند دانش امدادی خود را به خانواده منتقل کند، اضافه کرد: امید داریم توانمندی دانش‌آموزان به‌حدی برسد که در صورت بروز هر نوع حادثه و بحرانی بتوانیم با تکیه بر توانمندی بالای دانش‌آموزان به راحتی بحران‌ها را در کنار خانواده آماده‌ای که دادرسان، نقش آموزش آنها را عهده‌دار بوده‌اند، پشت‌ سر بگذاریم.
 دادرسان در اولویت آموزش‌ها
مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر استان قم نیز ضمن تقدیر از همکاری خوب همه دستگاه‌ها و آموزش و پرورش و تلاش‌های صورت گرفته در حوزه جوانان استان اظهار کرد: امید داریم با ارایه این آموزش‌ها از توان دانش‌آموزان آماده در مواقع لزوم استفاده شود و با سازماندهی آموزش‌ها نیاز نیازمندان در بحران‌ها را برطرف کنیم. دکتر محمد گلفشان با بیان این‌که کشور ما پرحادثه است، تصریح کرد: اگر نگاهی به حوادث اخیر بیندازیم می‌بینیم حوادث از نظر زمانی نیز به هم نزدیک است و حوادث اخیر نشان می‌دهد ما باید آماده مقابله با بحران‌ها و حوادث باشیم. وی با تأکید بر اهمیت افزایش توانمندی و آمادگی امدادی بیان کرد: توان‌افزایی و آمادگی به تنهایی کافی نیست و آنچه حایز اهمیت است به‌روزرسانی آموزه‌های امدادی در کنار اجرای مانورهای عملی است. مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر استان قم با بیان این‌که برای افزایش توان امدادی و آمادگی همه‌جانبه برنامه‌ریزی بلندمدت داریم، افزود: برنامه‌ریزی آموزشی باید از لایه‌های پایینی صورت بگیرد تا ضمن تقویت تیم‌های امدادی آماده بتوانیم در زمان نیاز از توانمندی نیروهای آموزش‌دیده بهره بگیریم و تیم‌های دادرس یکی از همین گروه‌های مورد هدف ما است. تأکید داریم در سال‌های آینده مدارس بیشتری در این مسابقات دخیل شوند و تیم‌های امدادی آماده بیشتری داشته باشیم.
فراگیری سلسله مهارت‌های امدادی
 برای هر فرد ضروری است
معاون امور جوانان جمعیت هلال‌احمر استان قم با اشاره به این‌که هدف از برگزاری این المپیاد، افزایش سطح ایمنی و کاهش خطرپذیری در مدارس است، اظهار کرد: در این مرحله دانش‌آموزان در ۱۰ تیم و در دو گروه پسران و دختران در رشته‌های پناهگیری و خروج ایمن، حمل مصدوم و ارزیابی، احیای قلبی - ریوی و با هدف بالا بردن سطح توان امدادی، آمادگی و کمک‌رسانی در زمان حوادث و همچنین تحقق شعار «هر خانواده، یک امدادگر» با دیگر همسالان خود به رقابت می‌پردازند. محمد مصباحی تصریح کرد: مرحله درون مدرسه و شهرستانی المپیاد آماده دادرسان قم، اسفندماه‌ سال گذشته با حضور بیش از ۲۸۰۰ دانش‌آموز در یک‌صد مدرسه استان و با همکاری معاونت تربیت بدنی و سلامت اداره کل آموزش و پرورش استان قم برگزار شد. وی فراگیری سلسله مهارت‌های امدادی را برای هر فرد ضروری دانست و با اشاره به این‌که نجات یک فرد، نجات جامعه است، افزود: با تکیه بر تربیت تیم‌های دانش‌آموزی آماده جهت مقابله با حوادث، توسعه و ترویج فرهنگ خودامدادی در بین دانش‌آموزان، ساماندهی تیم‌های اولیه مدیریت بحران مبتنی بر دانش‌آموزان آموزش‌دیده توانمند و برخوردار از مهارت‌های کار گروهی، دسترسی به اهداف کار گروهی، همدلی و ایجاد یک فضای سالم جهت ارتقای سطح هوش هیجانی در میان دانش‌آموزان محقق می‌شود.
انضباط در روند اجرای مسابقات حاکم بود
نادر میرزایی، معاون امور جوانان جمعیت هلال‌احمر استان قزوین که به‌عنوان ناظر سازمان جوانان هلال در محل برگزاری پنجمین مرحله رقابت‌های المپیاد آماده استانی قم حاضر بود، اظهار کرد:   با توجه به این‌که از نزدیک شاهد نحوه اجرای مسابقات بودم نظم و انضباط خوبی در روند اجرای مسابقات دیده می‌شد. وی ضمن ارزیابی نحوه اجرای مسابقات توسط اعضای تیم‌های دادرس، تصریح کرد: آموزش‌های ارایه شده مفید واقع شده و مشخص بود دانش‌آموزان آمادگی لازم را پیدا کرده‌اند اگر چه همچنان نیاز به استمرار و تمرینات پی‌درپی  وجود دارد، اما همین مقدار با فرصت کم دانش‌آموزان، مطلوب به نظر می‌رسد. ارایه پاسخ‌های قابل قبول و توضیح روش انتخاب اجرای مهارت‌های عملی نشانگر توانایی دانش‌آموزان بود. معاون امور جوانان جمعیت هلال‌احمر استان قزوین ادامه داد: در مجموع نسبت فراگیری دانش‌آموزان خوب بود و انتظار می‌رود با ادامه این نوع آموزش‌ها اعضا به‌خصوص در مدارس، مهارت‌های بیشتری را کسب کنند و نماینده شایسته‌ای برای جمعیت هلال‌احمر به‌عنوان یک امدادگر در خانواده‌ها باشند.


تعداد بازدید :  315