ادعای بیاساس اردوغان علیه ایران
رجب طیب اردوغان ایران را به اتخاذ سیاست توسعهطلبی و فارسیگرایی درمنطقه متهم کرد. به گزارش ایسنا، رئیسجمهوری ترکیه در گفتوگو با برنامه «بلا حدود» که از شبکه الجزیره پخش میشد، در اظهاراتی مغلطهآمیز ادعا کرد: ایران سیاست توسعهطلبی و فارسیگرایی را درمنطقه درپیش گرفته و این برخلاف تعالیم دین اسلام است؛ زیرا اسلام مسلمانان را به وحدت کلمه دعوت میکند و این رفتارها و سیاستهای ایران ما را آزار میدهد.وی در ادامه مدعی شد: الحشد الشعبی چه کسانی هستند که درعراق حضور دارند؟ چه کسی از آنان حمایت میکند؟ درست است که پارلمان عراق آنان را تأیید میکند اما در واقع آنها گروهک تروریستی هستند و باید توجه کرد که چه کسی پشت آنها را گرفته است.رئیسجمهوری ترکیه در ادامه ادعاهایش افزود: این رفتارها ما را آزار میدهد، ما مسلمان هستیم، قومیت دین ما نیست، مذهب دین ما نیست، اینها مذهب خود را با دین خود عوض کردند. وی در رابطه با روابط ایران با ترکیه گفت: روابط ما با ایران تاریخی و ریشهدار است و ای کاش روابط ما به وضع کنونی نمیرسید.رئیسجمهوری ترکیه ادعا کرد که ایران برنامه خاصی برای سوریه، عراق، یمن و لبنان دارد و به منظور تشکیل یک قدرت فارسی وارد این مناطق شد، این یک امر مهم است و باید به خوبی درمورد آن فکر کرد. اردوغان درپایان گفت: امیدوارم که ایران از سیاست خود بازگردد و ما نمیخواهیم که یک کشور اسلامی دشمن ما باشد، ما باید دست در دست هم و درکنار هم بایستیم و نسبت به مذهب تعصب به خرج ندهیم. آنچه ما را متحد میکند، اسلام است و این چیزی است که امروزه جهان اسلام نیازمند آن است.این ادعاها درحالی مطرح میشود که مقامات کشورمان همواره تأکید کردهاند که ایران هیچگونه حضور نظامی در دیگر کشورها ندارد و حضور ایران مستشاری بوده و به درخواست از خود آن کشورهاست. البته این نخستینبار نیست که مقامات دولت ترکیه علیه ایران سخنانی را به صورت علنی مطرح کرده بودند و پیشتر نیز سخنانی مشابه مطرح شده بود که وزارت امورخارجه به همین دلیل سفیر ترکیه در ایران را به وزارت خارجه احضار کرده بود.
وزارت خارجه حادثه تروریستی پاریس را محکوم کرد
سخنگوی وزارت امورخارجه عملیات تروریستی پنجشنبه شب در پاریس را محکوم کرد. بهرام قاسمی سخنگوی وزارت امورخارجه جمهوری اسلامی ایران حمله تروریستی در پاریس را محکوم و با مردم فرانسه ابراز همدردی کرد. سخنگوی وزارت امورخارجه اظهار داشت: متاسفانه مماشات و گاه اقدامات حمایتی از تروریستهای جانی که حکایت از اِعمال استانداردهای دوگانه جهان غرب دربرخورد با تروریسم دارد، آنان را به انجام عملیات تروریستی دیگری درقلب اروپا جریتر ساخت. قاسمی درپایان افزود: بار دیگر تأکید میکنیم؛ تروریسم، نخستین و فوریترین خطر برای صلح، ثبات و امنیت جهانی است که جز با رسیدن به فهمی مشترک و ارادهای راسخ و صادق میان اعضای جامعه بینالمللی برطرف و ریشهکن نخواهد شد.
لاوروف: ایران تمامی معیارهای عضویت در سازمان شانگهای را دارد
وزیر امورخارجه روسیه با بیان اینکه ایران معیارهای عضویت در سازمان همکاریهای شانگهای را دارد، گفت: امیدواریم روند پیوستن ایران به این سازمان درماه ژوئن آغاز شود. سرگئی لاوروف وزیر امورخارجه روسیه روزجمعه (دیروز) پس از دیدار وزرای خارجه سازمان همکاریهای شانگهای گفت: مسکو امیدوار است که روند پیوستن ایران به سازمان همکاریهای شانگهای در ماه ژوئن آغاز شود. بسیاری امروز گفتند که ایران در نوبت بعدی قرار دارد. همانطور که میدانید، این کشور تمام مسائل مربوط به تحریمهای شورای امنیت سازمان ملل را حل کرده است. بنابراین، ایران با تمامی معیارهای عضویت دراین سازمان منطبق است. لاوروف در ادامه گفت: ما امیدواریم که در نشست بعدی آستانه در ماه ژوئن، سران سازمان مسأله چگونگی آغاز فرآیند تبدیل شدن ایران به یک عضو کامل را بررسی کنند.
سفر وزیر دفاع آمریکا به اراضی اشغالی برای گفتوگو درباره ایران
وزیردفاع آمریکا درحالی ساعاتی پیش وارد اراضی اشغالی فلسطین شد که گفته میشود، ایران یکی از اصلیترین محورهای گفتوگوهای وی با مقامات صهیونیستی خواهد بود. به گزارش ایسنا، همزمان با اقدامات دولت دونالد ترامپ رئیسجمهوری آمریکا برای اتخاذ رویکردی جدید درقبال منطقه خاورمیانه، جیمز ماتیس، وزیر دفاع آمریکا وارد اراضی اشغالی شد تا درباره مسائل امنیت منطقه با مقامات ارشد صهیونیستی دیدار و گفتوگو کند. موضوع ایران در رأس این گفتوگوها قرار دارد.
ماتیس که رویکردی کاملا ضدایرانی دارد، ماه گذشته نیز در لندن، پایتخت انگلیس به طرح ادعاهایی درباره ایران پرداخت و گفت که ایران را اصلیترین تهدید علیه منطقه میداند. وی همچنین درسفر هفته گذشتهاش به عربستان این ادعاهای خود علیه ایران را تکرار کرد و گفت که اقدامات بیثباتکننده ایران، امنیت آمریکا و متحدانش درمنطقه را تهدید میکند.