شهروند| رئیس دفتر کمیته بینالمللی صلیبسرخ درتهران به نقش برجسته اطلاعرسانی در زمان وقوع حوادث برای جمعیت هلالاحمر اشاره کرد و گفت: جمعیت هلالاحمر در زمان وقوع حوادث نقش مهمی را ایفا میکند که دراین میان، نقش اطلاعرسانی و روابط عمومی بسیار برجسته است. فلورنس ژیلت در افتتاحیه نخستین کارگاه آموزشی گزارشنویسی بینالمللی، گفت: برگزاری این کارگاه آموزشی ابتکاری نو و جدید است که ازطریق آن میتوان تجربیات مشترک میان جمعیت هلالاحمر ایران و کمیته بینالمللی صلیبسرخ را به اشتراک گذاشت. وی با اشاره به اینکه در زمان وقوع حوادث و سوانح نیاز مبرم به اطلاعرسانی به افراد آسیبدیده و مصدوم وجود دارد، تأکید کرد: بقای افراد درحوادث وابسته به دراختیار قراردادن اطلاعات در زمینه پیشگیری از وقوع بیماریهای واگیردار درحوادثی چون سیل و زلزله است.
رئیس دفتر کمیته بینالمللی صلیبسرخ درتهران به نقش برجسته اطلاعرسانی در زمان وقوع حوادث برای جمعیت هلالاحمر اشاره کرد و ادامه داد: جمعیت هلالاحمر در زمان وقوع حوادث نقش مهمی را ایفا میکند که دراین میان، نقش اطلاعرسانی و روابط عمومی بسیار برجسته است. وی درباره نقش اطلاعرسانی و روابط عمومی در شناسایی آسیبها درکشورهای درگیر خشونت و قحطی گفت: با اطلاعرسانی در زمینه تعداد افراد دچار قحطیزدگی در آفریقا و جنگ و خشونت در سوریه و یمن میتوان نیازها را شناسایی و نسبت به پاسخگویی به آنها اقدام کرد. ژیلت با بیان اینکه به وسیله ارتباطات میتوان دسترسی به افراد آسیبدیده را تسهیل بخشید، خاطرنشان کرد: ما باید با جوامع مختلف در ارتباط باشیم تا تابآوری افراد را از این طریق افزایش دهیم. به گفته وی، اطلاعرسانی میتواند راههای جلوگیری از شیوع بیماریهای واگیردار مثل سل را درسطح جوامع درگیر این بیماری اعلام کند تا افراد نسبت به انجام پیشگیریهای لازم اقدام کنند.
اعتمادسازی یکی از وظایف روابط عمومی و ارتباطات مردمی است
معاون امور بینالملل و حقوق بشردوستانه جمعیت هلالاحمر نیز در افتتاحیه کارگاه ارتباطات و گزارشنویسی بیان کرد: ایفای صحیح اهداف جمعیت هلالاحمر درهمه زمانها سبب افزایش اعتماد عمومی در آحاد جامعه به هلالاحمر شده و همچنین کمک به افراد آسیبپذیر و آسیبدیده در اقصینقاط جهان موجب اعتلای نام ایران شده است. محمدی عراقی با تأکید بر ضرورت برگزاری این کارگاه با توجه به اینکه جهان امروز با چالشهای فراوانی همراه است، اظهار داشت: با وجود تلاشهای گسترده که بهطور منظم درجهت تحکیم و تقویت صلح درجهان صورت میگیرد، بروز مخاصمات مسلحانه، جنگ و درگیریها و همچنین حوادث و سوانح طبیعی و ساخت دست بشر چالش و پیچیدگیهای بسیاری را درشرایط و موقعیتهای بشردوستانه پدید آورده است. وی با اشاره به جنگها، درگیریها و بحرانهای بشردوستانه اخیر درکشورهای منطقه بیان کرد: انجام کمکهای انساندوستانه و کمک به اقشار آسیبپذیر که یکی از اهداف والای سازمان بشردوستانهای چون نهضت بینالمللی صلیبسرخ و هلالاحمر و بهتبع آن هدف جمعیت هلالاحمر نیز است، وظیفهای پیچیده و سنگین بوده که نیازمند هماهنگی هوشمندانه درعرصه داخلی و بینالمللی است.
عراقی با اشاره به اهداف جمعیت هلالاحمر مبنی بر لزوم گسترش فرهنگ صلح و دوستی و تفاهم درجوامع و نیز دوری از خشونت گفت: بدون تردید ایفای صحیح این نقش چه در زمان عادی و چه در زمان بروز سوانح، حوادث و بلایا سبب افزایش اعتماد عمومی در آحاد جامعه به خانواده بزرگ جمعیت هلالاحمر شده است. وی افزود: بیشک استفاده از ابزارهای نوین ارتباطی، استفاده از تکنولوژی ارتباطات و آگاهی از نحوه بکارگیری وسایل ارتباط جمعی و رسانههای عمومی کمک میکند تا درطی مسیر و خط مشی تعیینشده موفقتر و با آگاهی و اطلاعات بیشتری حرکت کنیم؛ حتی این امر درچگونگی تعامل متقابل شهروندان و همکاری جمعیت و دیگر سازمانهای بشردوستانه تاثیرگذار بوده است.
محمدی عراقی با بیان اینکه اعتمادسازی یکی از وظایف و نقشهای مهم بخش روابط عمومی و ارتباطات مردمی است، گفت: این اعتمادسازی میتواند درترسیم اهداف، اولویتها و تبیین برنامهها و همچنین بسیج نیروهای جامعه درجهت اهداف سازمان نقشی بسزا ایفا کرده و این امر میتواند در شناختن سازمان و اجرای برنامهها و اهداف انساندوستانه درجامعه، آگاهی کامل مردم و همراهی عموم بسیار موثر باشد. وی با تأکید بر ضرورت شناسایی و مشخصشدن همه ظرفیتها و منابع موجود واقعی در هر فرد اظهار کرد: با تکیه بر این آشنایی قادر خواهیم بود تا با کمکگرفتن از تجربیات و دانش سایر سازمانهای بشردوستانه همچون کمیته بینالمللی صلیبسرخ و فدراسیون بینالمللی صلیبسرخ و هلالاحمر، عملکرد بشردوستانه درکشورمان را بهبود بخشیده و خدمات بهتر و بیشتری را درجهت اعتلای نام ایران به افراد آسیبپذیر و آسیبدیده از سوانح و مخاصمات مسلحانه در اقصینقاط جهان
ارایه دهیم.