شماره ۱۰۸۲ | ۱۳۹۵ سه شنبه ۱۷ اسفند
صفحه را ببند
در دیدار رئیس جمعیت هلال‌احمر و فرمانده نیروی زمینی ارتش مطرح شد:
رنجرهای هلال زیر نظر مربیان ارتش آموزش می‌بینند

شهروند| رئیس جمعیت هلال‌احمر با فرمانده نیروی زمینی ارتش دیدار کرد. در این دیدار دو طرف درباره نقاط مشترک همکاری و ضرورت هم‌افزایی و استفاده از توان متقابل دو نهاد نیروی زمینی ارتش و جمعیت هلال‌احمر گفت‌وگو و تبادل‌نظر کردند. دکتر سیدامیرمحسن ضیايی در دیدار با امیر سرتیپ دکتر کیومرث حیدری، ضمن عرض تسلیت ایام شهادت حضرت فاطمه‌زهرا(س)، انتصاب امیر سرتیپ کیومرث حیدری به فرماندهی نیروی زمینی ارتش از سوی رهبر معظم انقلاب را تبریک گفته و به سخن رهبر معظم انقلاب در دیدار با مسئولان هلال‌احمر اشاره و خاطرنشان کرد: به فرموده رهبری، «هلال‌احمر باید شبیه ارتش باشد؛ در حال تحرک و حضور دائم» و اين توصيه و دستور همواره سرلوحه هلال‌احمري‌ها در خدمتگزاري به مردم است.
هلال‌احمر مسئول اصلی پاسخگویی به سوانح و بحران‌هاست
دکتر ضیايی سپس به تشریح سابقه، عملکرد و فعالیت‌های جمعیت هلال‌احمر پرداخت و گفت: جمعیت هلال‌احمر یک نهاد مردمی 95ساله در ایران است که عضوی از نهضت بین‌المللی صلیب‌سرخ و هلال‌احمر محسوب می‌شود. وی افزود: درمجموع 197 کشور ازجمله ایران در این نهضت عضویت دارند که صرف نظر از دین، رنگ، نژاد و... با هدف برقراري صلح در جهان، به فعالیت‌های انسان‌دوستانه می‌پردازند و پروتکل‌های بین‌المللی نیز از این نهضت و جمعیت‌های ملی حمایت می‌کنند. دکتر ضیايی کمیته بین‌المللی صلیب‌سرخ، جمعیت‌های ملی هلال‌احمر و صلیب‌سرخ و فدراسیون بین‌المللی صلیب‌سرخ و هلال‌احمر را زیرمجموعه این نهضت بین‌المللی معرفی و فعالیت کمیته و فدراسیون را تشریح کرد. رئیس جمعیت هلال‌احمر در ادامه با بیان اینکه در سال‌های پیش از انقلاب، بیشتر فعالیت‌های هلال‌احمر در حوزه درمان بوده است، تصریح کرد: در این سال‌ها عمده فعالیت حوزه درمان کشور بر عهده هلال‌احمر بوده و موضوعات مدیریت بحران، سیل و زلزله برای جمعیت پررنگ نبوده و این جمعیت به‌عنوان یک «ان‌جي‌او» و خیریه عمل می‌کرده اما پس از انقلاب شکوهمند اسلامی، بخش عمده‌ای از درمان به وزارت بهداري (بهداشت كنوني) واگذار و پاسخ به سوانح و بحران‌ها نیز به صورت قانونی به جمعیت هلال‌احمر سپرده شد. دکتر ضیايی همچنین با تأکید بر اینکه جمعیت هلال‌احمر یک نهاد مستقل از دولت و غیردولتی است، خاطرنشان کرد: درواقع مأموریت امداد و نجات از سوی حاکمیت برعهده هلال‌احمر قرار گرفته است.
تمام پهنه ایران متأثر از تغییرات اقلیمی و گسل‌های فعال
رئیس جمعیت هلال‌احمر در ادامه سخنان خود با بیان اینکه متأسفانه بحران‌های طبیعی و غیرطبیعی در دنیای امروز رو به گسترش است، افزود: تغییرات اقلیمی در چند‌ سال گذشته به‌سرعت در حال پیشرفت بوده و طی سال‌های اخیر، گرم‌شدن زمین، خشکسالی، سیل، زلزله، رانش زمین و... جغرافیای منطقه و ایران را تحت‌تأثیر خود قرار داده و تقریبا تمام پهنه ایران را در برگرفته است.
ضرورت برنامه‌ریزی و تدوین طرح ملی مدیریت بحران در کشور
دکتر ضیايی با تأکید بر اینکه به جز خرمشهر و آبادان، گسل‌های فعال در تمام مساحت کشور وجود دارند و طبیعی است که در این شرایط باید برنامه‌ریزی و طرحی ملی برای مدیریت بحران داشته باشیم، افزود: در صورت وقوع زلزله در تهران، حتی تعداد کشته‌ها نیز مشخص است و با توجه به اینکه تهران پایتخت سیاسی کشور محسوب می‌شود، وقوع زلزله در این شهر بسیار خطرساز خواهد بود.
ارتش نيروي آماده و هميشه در صحنه نظام و ضامن امنیت کشور
دکتر ضیايی با تأکید بر اینکه با عملکرد موفق ارتش، ایران کشوری امن خواهد ماند، افزود: ارتش از نیروهای آموزش‌دیده، منظم، پرنشاط و همیشه آماده به خدمت برخوردار است که در بحران‌ها، خدمات شایسته‌ای ارایه می‌دهند. وی با بیان اینکه نیروهای مسلح همیشه در بحران‌ها فعال هستند، تصریح کرد: خدمت‌رسانی به حادثه‌دیدگان بحران‌هاي طبيعي و غيرطبيعي از نقاط اشتراکی است که میان جمعیت هلال‌احمر به‌عنوان مسئول اصلی پاسخگویی به سوانح و نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران وجود دارد و ضرورت دارد درباره این نقاط اشتراک که در بحران‌ها بسیار کمک‌کننده خواهند بود، به تعامل و تبادل‌نظر بپردازیم.
با آموزش‌های تخصصی امداد و نجات، خدمات ارتش به آسیب‌دیدگان مضاعف می‌شود
رئیس جمعیت هلال‌احمر با اشاره به حضور پرتوان ارتش در بحران‌ها گفت: نیروهای ارتش در صورت نیاز با آمادگی بالا، وارد فاز کمک‌رسانی به متأثران از بحران‌ها می‌شوند اما اگر این نیروها از آموزش‌های تخصصی امداد و نجات بهره‌مند شوند، کمک و خدمات آنها مضاعف خواهد شد که در این زمینه جمعیت هلال‌احمر آمادگی دارد با ارتش همکاری کند. دکتر ضیايی همچنین با اشاره به اینکه فعالیت نیروهای واکنش سریع جمعیت هلال‌احمر نیز به‌زودی به شکل رسمی آغاز می‌شود، اظهار کرد: 500 رنجر هلال‌احمر (نيروي واكنش سريع) از تمام آموزش‌ها و مهارت‌های یک امدادگر در بالاترین سطح، برخوردار هستند اما در نظر داریم این نیروها از آموزش‌های تخصصی مربیان ارتش نیز بهره‌مند شده و زیرنظر مربیان خبره ارتش، ارزیابی و رتبه‌بندی شوند و آموزش مضاعف ببینند. وی با بیان اینکه رنجرهای جمعیت هلال‌احمر از ابتدای بحران‌ها وارد عمل شده و با ارزیابی دقیق حادثه، ستاد و مسئولان مرکز را توجیه می‌کنند، تأکید کرد: حضور این نیروها در بحران‌ها باعث می‌شود که تلفات جانی و مالی به حداقل ممکن برسد. رئیس جمعیت هلال‌احمر در ادامه به تشریح توليدات شرکت نساجی هلال پرداخت و گفت: این شرکت می‌تواند متناسب با نیازهای نیروهای مسلح، تولیداتی با کیفیت بسیار بالا و با مزیت رقابتی عرضه کند و در اختیار نیروهای مسلح قرار دهد و از آ‌نجا که این تولیدات کاملا داخلی است به اقتصاد مقاومتی نیز کمک شایانی خواهد شد.
هلال‌احمر ایران یکی از 5 جمعیت برتر دنیا
در ادامه امیر نوری، عضو شورای عالی جمعیت هلال‌احمر با اشاره به اینکه این دیدار، فرصت مغتنمی است میان فرمانده نیروی زمینی ارتش به‌عنوان یکی از فرماندهان متعهد، متدین و لايق نظام مقدس اسلامی كه سوابق درخشاني در ٨‌سال دفاع مقدس و همچنين مبارزه با گروهک‌های معاند نظام داشته‌اند و دکتر ضیايی به‌عنوان نیروی متعهد و مزين به اخلاق حسنه اسلامی، افزود: دکتر ضیايی در طول خدمت در هلال‌احمر، خود را وقف اين نهاد مردمي كرده و كوششي مثال‌زدني در تعالي اين سازمان مردم‌نهاد داشته است و نگاه و تعصب او به هلال‌احمر، جایگاه مناسبی را برای هلال‌احمر در کمیته بین‌المللی صلیب‌سرخ و فدراسیون بین‌المللی صلیب‌سرخ و هلال‌احمر به وجود آورده تا جایی که جمعیت هلال‌احمر ایران به‌عنوان یکی از 5 جمعیت ملی برتر در سطح دنیا شناخته می‌شود.
تمامي بودجه و درآمدهاي هلال‌احمر به خود مردم بازمي‌گردد
امیر نوری، عضو شورای عالی جمعیت به تشریح فعالیت‌های جمعیت هلال‌احمر، سازمان امداد و نجات هلال‌احمر، شرکت صنایع نساجی و شرکت سرمایه‌گذاری هلال که توان بالقوه‌ای برای تأمین نیازمندی‌ها و همکاری‌های گسترده با نیروی زمینی ارتش دارند، پرداخت و افزود: جمعیت هلال‌احمر یک نهاد مردمی و خیریه محسوب می‌شود و در صورت تأمین نیازمندی‌های ارتش جمهوری اسلامی از شرکت صنایع نساجی و سایر شرکت‌ها و کارخانجات هلال‌احمر درآمدهای حاصله مجددا در چرخه امدادرسانی و خدمت به مردم مصرف می‌شود. عضو شورای عالی جمعیت هلال‌احمر در ادامه به اجزا، فعالیت‌ها و خدمات ارتش جمهوری اسلامی نیز اشاره کرد و گفت: گردان‌های نیروی زمینی ارتش می‌توانند علاوه بر داشتن سازمان رزمی و تاکتیکی خود، در محل‌های استقرار پادگانی در شهرها نیز یک سازمان امدادی برابر مصوبه قانون اساسی داشته باشند که در زمان بحران‌ها وارد عمل شوند. امیر نوری افزود: جمعیت هلال‌احمر می‌تواند آموزش‌های تخصصی امدادی را در پادگان‌ها به گردان‌های مستقر ارایه دهد تا این نیروها در زمان وقوع حوادث، بلایا و بحران‌ها در تعامل و همکاری با جمعیت هلال‌احمر به آسیب‌دیدگان خدمت‌رسانی کنند.
ارتش می‌تواند به‌عنوان یک بازوی اجرایی قدرتمند و بالقوه در کنار هلال باشد
امیر سرتیپ دکتر کیومرث حیدری، فرمانده نیروی زمینی ارتش نیز در این دیدار ضمن تسلیت ایام شهادت جانسوز حضرت فاطمه زهرا(س) با بیان اینکه نوری یکی از فرماندهان شجاع و کم‌نظیر ارتش در دوران دفاع مقدس بوده است، خاطرنشان کرد: جمعیت هلال‌احمر مجموعه‌ای آبرومند و دکتر ضیايی نیز چهره‌ای خدمتگزار به نظام جمهوری اسلامی است. وی با اشاره به اینکه فعالیت هر سازمانی ممکن است در برهه‌ای از زمان با حاشیه‌هایی همراه باشد، تأکید کرد: جمعیت هلال‌احمر همواره از حاشیه‌ها به دور بوده است و نيروهاي امدادگر و داوطلب و جوان هلال‌احمر نیز بدون هیچ چشمداشتی نسبت به حقوق و مزایا، هم جسم و هم تخصص و مال خود را در راه خدمت به مردم به کار گرفته‌اند که باید از این جهت به دکتر ضیايی و همکاران، امدادگران، جوانان و تمامی نیروهای جان برکف این نهاد مردمی تبریک گفت. فرمانده نیروی زمینی ارتش در ادامه سخنان خود با بیان اینکه نیروی زمینی ارتش می‌تواند به‌عنوان بازوی اجرایی قوی و توان بالقوه در کنار جمعیت هلال‌احمر حضور داشته باشد و خدمت‌رسانی کند، افزود: نیروی زمینی ارتش در محل‌های متعددی در شمال، جنوب، شرق و غرب کشور مستقر است که حضور در گستره وسیعی از سطح کشور، یک توان بالقوه برای ارتش ایجاد کرده است.
خدمات مناسب ارتش در کنار هلال‌احمر
امیرسرتیپ دکتر حیدری همچنین با بیان اینکه نیروی زمینی ارتش از توان بالگردی خوبی نیز برخوردار است که در خاورمیانه بی‌نظیر است، گفت: ارتش جمهوری اسلامی ایران در بحث تیم‌های واکنش سریع، یگان‌های واکنش سریع زبده در اختیار دارد که می‌توانند در کنار هلال‌احمر در مواقع نیاز خدمات مناسبی ارایه دهند. وی با اشاره به شبکه گسترده بهداشت و درمان و نیروهای آماده در پادگان‌های ارتش در سطح کشور، اظهار کرد: ارتش جمهوری اسلامی می‌تواند مشتری خوبی برای محصولات شرکت نساجی هلال باشد چراکه حضور ارتش مستمر است و می‌تواند با حمایت از تولید داخلی، به شکل طولانی‌مدت از محصولاتی چون کوله‌پشتی، چادر، انواع لباس‌ها و... شرکت نساجی هلال استفاده کند.
ضرورت توجه به هم‌افزایی و توان متقابل دو نهاد
فرمانده نیروی زمینی ارتش در ادامه با تأکید بر ضرورت تدوین یک تفاهمنامه دوجانبه میان ارتش و جمعیت هلال‌احمر، خاطرنشان کرد: امضای تفاهمنامه‌ای چندمنظوره که در برگیرنده قابلیت‌های نیروی زمینی ارتش و هلال‌احمر و نیازمندی‌های این دو نهاد باشد، موجب هم‌افزایی شده و توان متقابل دو نهاد را افزایش می‌دهد. امیرسرتیپ دکتر حیدری با هماهنگی دکتر ضیايی امیر نوری، عضو شورای عالی را به‌عنوان نماینده هلال‌احمر و نیروی زمینی ارتش برای تنظیم تفاهمنامه مشترک میان این دو نهاد معرفی و اذعان کرد: خود را موظف می‌دانیم که سرباز هلال‌احمر باشیم. وی با اشاره به خدمات نيروي زميني ارتش به مردم در برف و كولاك اخير كشور اشاره و اظهار کرد: در برف و كولاك يك‌ماهه اخير در كشور به تمامي فرماندهان نيروي زميني در سراسر كشور تفويض اختيار داديم تا بلافاصله پس از درخواست مديريت بحران استان‌ها وارد عمل شده و با تمام نيرو و امكانات در كنار نيروهاي امدادي خدمتگزار مردم باشند كه خوشبختانه منشأ اقدامات خير شد و اعلام آمادگي مي‌كنيم تا در بحران‌ها به‌سرعت دوشادوش نيروهاي هلال‌احمر خدمتگزار مردم باشيم. فرمانده نيروي زميني ارتش همچنین خواستار حضور دكتر ضيايي به همراه مسئولان و مدیران عامل استان‌های هلال‌احمر در جمع فرماندهان نیروی زمینی ارتش به منظور معرفی ظرفیت‌های جمعیت هلال‌احمر و فرهنگسازی در این حوزه شد که این فرماندهان در صورت نیاز در هر نقطه از کشور در کنار هلال‌احمر باشند.

 


تعداد بازدید :  179