شماره ۱۰۷۱ | ۱۳۹۵ سه شنبه ۳ اسفند
صفحه را ببند
میزان فرار مالیاتی کشور 150 برابر بودجه امدادی است

شهروند| پیامد حذف یک‌طرفه بودجه قانونی هلال‌احمر از محل حق ثبت اسناد، یکی دو تا نیست. درحالی ‌که مصطفی محمدیون دبیرکل جمعیت هلال‌احمر در برنامه‌ای تلویزیونی گفت؛ بودجه هلال‌احمر حق امدادگرانی است که در دمای منفی ۲۰، از جان مایه می‌گذارند، 60‌درصد بودجه این سازمان در اقدامی ناگهانی قربانی یک تفسیر اشتباه از قانون شده است. پیشتر امیرمحسن ضیایی رئیس جمعیت هلال‌احمر جمهوری اسلامی ایران به «شهروند» گفته بود؛ جمعیت هلال‌احمر با این 60درصد، حقوق کارمندانش را می‌پردازد. حالا انحراف ناگهانی این ردیف بودجه‌ای چه تأثیری می‌تواند روی عملکرد یکی از حساس‌ترین ارگان‌های کشور که وظیفه امدادونجات را برعهده دارد، بگذارد؟
ازطرفی رقم این 60درصد، 200‌میلیارد تومان در یک‌سال اعلام شده است. مبلغی که شاید دربرابر ریخت‌وپاش‌های مختلف سازمان‌های دولتی، خنده‌دار به نظر برسد.
پروژه اتوبان صدر را به یاد دارید؟ پروژه پرسروصدایی که به عقیده خیلی‌ها، نه‌تنها از بار ترافیکی محدوده کم نکرد بلکه ۲‌هزارو۷۰۰‌میلیارد تومان خرج روی دست کشور گذاشت.
پروژه صدر را فراموش کنید. همایش‌های بیهوده چطور؟ یک همایش 800نفره دولتی که در اکثر اوقات سوددهی مادی یا معنوی خاصی هم ندارد، چیزی حدود 190‌میلیون تومان از بودجه دولت کسر می‌کند. در واقع بودجه امدادونجات هلال‌احمر چیزی معادل برگزاری حدود ‌هزار همایش است.
اعداد و ارقام فرارهای مالیاتی هم به نوبه خود می‌تواند شما را حیرت‌زده کند. سالانه درکشور، 150برابر بودجه کارکنان هلال‌احمر فرار مالیاتی داریم! سیدکامل تقوی‌نژاد رئیس سازمان امور مالیاتی گفته است درکشورمان شاهد 30‌هزار‌میلیارد تومان فرار مالیاتی هستیم. منحرف و حذف‌کردن 60‌درصد بودجه امدادونجات دریک کشور حادثه‌خیز، تصمیم و اشتباه بزرگی است. حالا پرداخت حقوق 50‌ هزار داوطلب و تأمین تجهیزات لازم با بحران روبه‌رو شده است. امروز «شهروند» این حذف ناگهانی را با قیاس‌های ساده به چالش کشیده و ارزش آن را بررسی کرده است.
پول امدادگران به ناحق گرفته شده است
نهاد خدمت‌رسان با مشکل روبه‌روست. مصطفی محمدیون دربرنامه گفت‌وگوی ویژه خبری با اشاره به این‌که هلال‌احمر با نیروهای داوطلب از جان گذشته به مردم خدمت می‌دهد، گفت: از ۶۵‌سال قبل تاکنون هلال‌احمر از ماده ۱۷ قانون ۴۲‌درصد از حق‌الثبت را دریافت می‌کرده، اما امروز شاهدیم که ۲۰۰‌میلیارد تومان پول این نهاد مردمی به ناحق از آن گرفته شده است.او گفت: در دو‌سال گذشته اعتبار هلال‌احمر از محل ۱۰ تا ۱۲ قانون، یک‌هزارو۱۰۰‌میلیارد تومان بوده که از این محل فقط ۱۰۰‌میلیارد تومان پرداخت شده و درنتیجه پرداخت حقوق ۵۰‌هزار داوطلب، ۱۰‌هزار کارمند، نگهداری بالگردها، تجهیز انبارها که از این محل تأمین می‌شود، با مشکل روبه‌رو شده است.
فرارهای مالیاتی 30‌هزارمیلیاردی
7‌درصد تولید ناخالص ملی کشور از محل مالیات‌ها تأمین می‌شود. گزارش سازمان امور مالیاتی کشور، حاوی اعداد و ارقام نجومی است. تقوی‌نژاد معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی درخصوص آمار فرار مالیاتی درکشور گفت: برآورد ما نشان می‌دهد بخشی از اقتصاد کشور قانونا معاف از پرداخت مالیات است و بخشی نیز خارج از تور مالیاتی و شناسایی نشده و برآورد می‌شود میزان فرار مالیاتی درکشور بین ۱۳‌هزار‌میلیارد تا ۳۰‌هزار‌میلیارد تومان است. 30‌هزار‌میلیارد تومان رقم کمی نیست. با این رقم می‌توان 150برابر بودجه کارکنان هلال‌احمر را تأمین کرد.
ریخت ‌و پاش‌های ضد و نقیض پروژه شکست‌خورده  صدر
رقم دقیقی برای هزینه احداث پل صدر اعلام نکرده‌اند. این ارقام بین 640‌میلیارد تومان تا 3‌هزار‌میلیارد تومان متغیر است. جمع هزینه‌های ریالی صدر‌ هزارو۹۰۰‌میلیارد تومان ازسوی شهرداری اعلام شده که با اضافه‌کردن ۷۲۰‌میلیارد بودجه درمتمم همان سال؛ این رقم به ۲‌هزارو۷۰۰‌میلیارد تومان افزایش یافته است. ایلنا ضمن اعلام این خبر گفته است؛ درحالی‌ که معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران؛ هزینه تمام‌شده پل صدر را ۶۴۰‌میلیارد تومان اعلام می‌کند، یکی از اعضای کمیسیون عمران شورای شهر تهران صریحا آن را رد می‌کند و می‌گوید؛ به درستی هزینه تمام‌شده پل مشخص نیست. محسن سرخو گفت: شهرداری تهران درمتمم بودجه خود برای پل صدر مبلغ ۷۲۰‌میلیارد تومان تعیین کرده است؛ درحالی بودجه برای این پروژه اعتبار ۲۵۰‌میلیارد تومانی تخصیص یافته بود که شورا نیز آن را به تصویب رساند. براین اساس، هزینه احداث یک پروژه ناموفق شهری حداقل 3.2برابر بودجه امدادونجات و حداکثر 15برابر آن است.
همایش‌های 200‌میلیون تومانی
شاید باورش سخت باشد. یک همایش ساده دولتی که اغلب نتیجه خاصی ندارد، نزدیک 200‌میلیون تومان از بودجه دولت کسر می‌کند. روزنامه جام‌جم درگزارشی این موضوع را نقد کرده است. دراین گزارش آمده است: برای یک همایش 800نفره، هزینه سالن 100‌ميليون تومان به‌علاوه 12ميليون تومان غذا و 80‌ميليون تومان هزينه‌هاي جانبي، رقم 192ميليون تومان را به‌عنوان رقم كف و حداقلي به ما نشان می‌دهد.
ازهزينه‌هاي خارج از سالن صرف‌نظر کنید، اگر هفته‌ای یک همایش دولتی هم برگزار شود، سالی 9‌میلیارد و600‌میلیون تومان از بودجه دولت صرف همایش‌های دولتی می‌شود؛ که با‌ هزار همایش بیهوده دولتی می‌توان بودجه یک‌سال هلال را تأمین کرد.
سالانه 2‌هزار‌میلیارد و 962‌میلیون تومان
 دود می‌شود
14برابر بودجه امدادونجات کشور دخانیات سالانه دود می‌شود. گزارش بانک مرکزی نشان می‌دهد که خانوارهای ایرانی در‌‌ سال ٩٣ به‌طور متوسط ١١٥‌هزارتومان دخانیات دود کرده‌اند؛ این درحالی است که این رقم در ‌سال ٨٥، حدود ٣١‌هزارتومان بود. به عبارتی اگر هزینه خدمات‌درمانی را نیز به رقم مصرف دخانیات درکشور اضافه کنیم، می‌توان ادعا کرد که دخانیات به ازای هرخانواده سالانه ٤٥٠‌هزارتومان به اقتصاد ملی ضرر می‌زند.
مصرف دخانیات که درطول سال‌های گذشته در ایران با افت‌و‌خیزهای بسیاری همراه بوده، هم‌اکنون سهم ٠,٤‌درصدی از بودجه خانوار را به خود اختصاص داده است؛ افت‌وخیزی که نقطه اوج آن را مي‌توان در‌‌ سال ٩١ دانست که با رشد 54.6‌درصدی نسبت به ٩٠ سهمش از بودجه خانوار به ٨٦‌هزارتومان رسید. این روند افزایشی درحالی در ‌سال ٩٢ نیز تکرار شد که آمارهای بانک مرکزی از افت 1.4‌درصدی مصرف دخانیات در ‌‌سال ٩٣ نسبت به ٩٢ خبر می‌دهند.
درعین ‌حال، کارشناسان مرکز آمار برآورد می‌کنند که در انتهای‌ سال ۹۵ بیش از ۲۵‌میلیون و۷۶۰‌هزار خانوار در ایران سکونت داشته باشند.


تعداد بازدید :  166