شماره ۳۹۵ | ۱۳۹۳ پنج شنبه ۱۰ مهر
صفحه را ببند
رئیس‌جمهوری در هيأت دولت:
تعامل سازنده با ایران خواست بیشتر کشورهاست

رئیس‌جمهوری در جلسه روز گذشته هیأت دولت با تشریح دستاوردهای سفر خود به نیویورک به نقش بی‌بدیل ایران اسلامی در منطقه و جهان پرداخت و گفت: بیشتر کشورها می‌خواهند با جمهوری اسلامی ایران ارتباط خوب و تعامل سازنده‌ای داشته باشند.
به گزارش ایرنا، حسن روحانی، اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل را فرصت مناسبی برای اعلام مواضع کشورها درباره مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی دانست و افزود: جمهوری اسلامی ایران توانست از متن و حاشیه اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل به خوبی بهره‌برداری کند.
رئیس‌جمهوری ادامه داد: در کنار جلسه مجمع عمومی سازمان ملل متحد، اجلاس آب‌وهوا نیز در سطح مقامات ارشد کشورها برگزار شد و جمهوری اسلامی ایران، برنامه‌ها و پیشنهادات خود را در این زمینه ارایه داد.
روحانی با بیان این‌که در اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد بحث افراط و افراطی‌گری و خشونت بیش از همیشه موردتوجه مسئولان و سران کشورها بود، اضافه کرد: ‌سال گذشته که پیشنهاد ایران درباره جهان عاری از خشونت و افراطی‌گری مطرح شد، خیلی مشخص نبود که فضای منطقه در آینده این‌قدر آشفته شود و برخی کشورهای منطقه برای ایجاد امنیت و ثبات دچار مشکل شوند.
رئیس شورایعالی امنیت ملی اظهار داشت: همه کشورهای شرکت‌کننده اعتراف داشتند که تهران نقش بي‌بدیلی در مبارزه با تروریسم و ایجاد ثبات در منطقه دارد و اگر تلاش‌های جمهوری اسلامی ایران نبود وضع منطقه از شرایط کنونی بسیار بدتر می‌شد.
رئیس دولت تدبیر و امید به اظهارات مقامات ارشد کشورها در مورد موضوع فعالیت‌های صلح‌آمیز هسته‌ای در ایران اشاره کرد و گفت: کشورها مایل بودند که این مسأله به سرعت حل‌وفصل شود، روابط گسترده‌تر شود و سرمایه‌گذاران آنها بتوانند فعال‌تر در ایران حضور یابند و در مجموع، جمهوری اسلامی ایران نقش بالاتر و گسترده‌تری را در مسائل منطقه‌ای و جهانی ایفا کند.
رئیس‌جمهوری با بیان این‌که ما نیازمند هستیم که در مناسبات بین‌المللی از فرصت‌ها به خوبی استفاده کنیم، گفت: این‌که غرب، به مفهوم فرهیختگان و اندیشمندان آن کشورها، تصمیم گرفته باشند بر ضدایران فعالیت کنند، حرف نادرستی است. ممکن است تصویر ایران به درستی ترسیم نشده باشد اما در غرب هیچ‌کسی در سطح مردم و فرهیختگان تصمیم نگرفته با ایران دشمنی کند.
روحانی با تأکید بر این‌که، جمهوری اسلامی ایران از فرصت‌های پیش‌آمده برای تعامل با مردم کشورها بهره‌گیری و استفاده می‌کند، گفت: درحد توان این مهم انجام گرفت و به‌خصوص در جلسات اقتصادی و سرمایه‌گذاری میان آمریکایی‌ها و ایرانیان همه مصمم بودند که روابط بسیار خوبی با ایران ایجاد شود.
وی درباره حل‌وفصل پرونده هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران و گام‌هایی که در این عرصه برداشته شده، افزود: پیشرفت‌های زیادی حاصل شده، البته روشن است همه مسائلی را که ۱۲‌سال درباره آن بحث شده، نمی‌توان به سرعت حل‌وفصل کرد و گام‌ها در این عرصه باید بلندتر باشد.
رئیس‌جمهوری ادامه داد: مردم ما بدانند که مقامات جمهوری اسلامی ایران با تأکید بر حقوق و منافع ملی مصمم برای حل مسأله هسته‌ای و مذاکره هستند، صادقانه حرف می‌زنند و با دنیا به‌گونه‌ای صحبت می‌کنند که برای آنها قابل لمس و فهم باشد.
 روحانی با بیان این‌که اکثر کشورها باور دارند که فعالیت هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران صلح‌آمیز است، خاطرنشان کرد: راه دیگری جز مذاکره برای حل‌وفصل مسأله هسته‌ای ایران وجود ندارد. راهی که قبلاً عده‌ای انتخاب کردند تحریم بود که نتوانست آنها را به اهدافشان برساند.
رئیس شورایعالی امنیت ملی با اشاره به این‌که اگر منظور برخی از کشورها از تحریم، کاهش فعالیت‌های هسته‌ای بود ولي این رویکرد نتیجه و ثمری نداشت، تصریح کرد: اگر هدف آن کشورها، کم‌کردن دسترسی مردم به دارو و گران کردن تجهیزات پزشکی و فشار بر مسائل اقتصادی با هدف آزار مردم ایران بوده، بحمدلله در شرایطی که هنوز تحریم‌ها وجود دارد از این موضوع در حال عبور هستیم.
 مسابقه تسلیحاتی در خزر ممنوع
روحانی در ادامه سخنان خود به سفر به آستاراخان روسیه و اجلاسی که در زمینه دریای خزر برگزار شده بود، اشاره کرد و گفت: در این جلسات درباره امنیت منطقه‌ای هم صحبت کردیم، در دریای‌خزر مسابقه تسليحاتی را باید ممنوع کرد، تجهیزات نظامی هر کشوری در این دریا باید به اندازه نیاز آن باشد و به دیگر کشورها نباید اجازه داد در مسائل دریای خزر مداخله کنند.
رئیس‌جمهوری با بیان این‌که در اجلاس پنج کشور حوزه دریای خزر از طرف جمهوری اسلامی ایران پیشنهاد شد که باید به ایجاد دفتر مشترک یا سازمانی برای دریای خزر برسیم، خاطرنشان کرد: این امر برای هماهنگی اطلاعاتی کشورهای منطقه و مبارزه با تروریسم، موادمخدر و مانند آن بود که مورد تأیید کشورهای حوزه دریای خزر قرار گرفت.
رئیس‌جمهوری با تأکید بر این‌که پیگیری و اجرایی کردن این مصوبات نقش مهمی در توسعه منطقه خزر خواهد داشت، گفت: ما دو قرارداد با روسیه داشتیم، قرارداد ۱۹۲۱ و قرارداد ۱۹۴۰ که همچنان حاکم خواهند بود تا مقررات جدیدی جایگزین آنها شود.


تعداد بازدید :  241