غلامعلی پورعطائی، دردانه هنر موسیقی مقامی کشور و صاحب نغمه نکیسایی «نوایینوایی» این روزها در بستر بیماری است و حتی قدرت تکلم ندارد.
بهگزارش مهر، غلامعلي پورعطائي، نوازنده دوتار و استاد موسیقی مقامی شرقی کشور این روزها در بستر بیماری است و دیگر صدای خوش«نوایینوایی»اش به گوش نمیرسد.
غلامعلی پورعطائی، معلم، استاد آواز محلي و نوازنده دوتار است که در شهريورماه سال 1326 در روستاي محمود آباد عليا از توابع تربتجام ديده به جهان گشود.
وی از همان دوران كودكي نوازندگي دوتار را در محضر پدر آموخت و سپس از حضور اساتيدي چون اللهرسان عثماني، عبدالحميد ايوبجان، منصور باطوري و قادر روزمحمد بهره جست.
این استاد موسیقی مقامی کشور همچنین از محضر اساتیدی چون ياسين مريدار، ايوب بوژگاني و نورمحمد درپور بهره برد و آهنگها و مقامها را بهطور كامل آموخت.
وی در مهرماه سال 1344 به همراه گروه استاد كيانيپور جهت اجراي برنامه به جشنواره استاني دعوت شد و در سال 1346 در سفارت انگلستان به اجراي برنامه پرداخت و در همين سفر بود كه تلويزيون از او براي اجراي برنامه دعوت كرد و آهنگ معروف «نوایینوایي» را اجرا کرد و اين شروع فعاليت هنري و حرفهاي این استاد بزرگ موسیقی کشور بود.
پورعطائی از آن سال به بعد در جشنوارههاي متعددي شركت و مقامهاي چشمگيري كسب کرد.
وي همچنین در فیلمهای متعددی چون فاخته، كوچ، سير و سفر، زمزمه، مدد به درماندگان، مصائب عاشق فقير، فصل پنجم، غبار نور و قطعه ناتمام شرکت داشته است.
غلامعلی پورعطائی در سال 1355 موفق به دريافت گواهينامه هنري در رشته خوانندگي از وزارت فرهنگ و هنر شد و اولين كسي بود كه درسال 1367 غزليات شاعر بلند آوازه بيدل دهلوي را اجرا و توسط حوزه هنري سازمان تبليغات اسلامي دو كاست بهنامهاي «رنج هستي» و «براي خاطرم غم آفريدند» را ضبط و تكثير کرد.
وي در بسياري از كشورهاي دنيا و فستيوالهاي جهاني شركت کرد و افتخارات بزرگي نيز به دست آورده است.
اما این استاد و دردانه هنر موسیقی مقامی کشور اکنون در بستر بیماری است و دوتار نوازی که روزی نغمههاي نكيسایياش آتش به جان عاشقان میزد، اکنون نای حرفزدن ندارد.
زینب پورعطائی، دختر استاد در مورد وضع وی میگوید: استاد 2، 3 ماهی است که بیمار هستند و اولین بار در تاریخ 14 شهریور به دلیل درد شدید به بیمارستان امام رضا(ع) مراجعه کردند و در تاریخ
16 شهریورماه به دلیل عفونت شدید ریه در بیمارستان بستری شدند.
وی ابراز میکند: علاوه بر عفونت شدید ریه ایشان به سنگصفرا هم مبتلا و کبدشان هم مشکوک به بیماری است.
پورعطائی ادامه میدهد: گردن پدر هم بهخاطر پوکی استخوان شکسته، مهرههای کمرشان آسیبدیده و دردی بر دردهای این استاد عاشق موسیقی افزوده است.
وی عنوان میکند: اما بههرحال حال و روز پدر خوب است، صحبت میکنند اما به دلیل مصرف داروهای مسکن برای دردشان در طول روز خواب هستند ولی هوشیاری خود را دارند.
پورعطائی با بیان اینکه در پیگیری از کادر پزشکی حرفی از ترخیص ایشان نیست، گفت: پزشکان میگویند بعد از بهبودی عفونت ریه و سنگ صفرا در صورت داشتن قدرت بدنی باید گردنشان عمل شود.
دختر استاد موسیقی مقامی کشور و صاحب نوای ماندگار «نوایینوایی» از مردم به خاطر لطفی که نسبت به استاد دارند تشکر کرده و عنوان میکند: از همه مردم میخواهم برای بهبودی ایشان دعا کنند تا دوباره به میان مردم برگشته و برایشان بنوازند.
وی ابراز میکند: ما بهعنوان خانواده خیلی کمتر از مردم ایشان را دیدهایم چراکه ایشان عمرشان را برای مردم و در راه موسیقیسنتی گذاشتهاند.
دختر استاد پورعطائی میگوید: امیدوارم روزی پدر بهبودی کامل خود را بهدست آورده و دوباره صدای شیوای خود و تارشان در مجامع طنینانداز شود.
سعید سرابی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسانرضوی هم استاد پورعطائی را مورد علاقه همه جامعه هنری و فرهنگی کشور دانسته و میگوید: ایشان گوهر دردانه موسیقی کشور هستند و ما امیدواریم هرچه سریعتر حالشان بهبود یافته و شاهد هنرنماییشان در آینده باشیم.
حمید طباطبائی، معاون هنری ارشاد خراسانرضوی هم که تاکنون سهبار از این هنرمند بلندآوازه کشورمان در بیمارستان امام رضا(ع) عیادت کرده است، میگوید: از نزدیک با کادر پزشکی مسئول سلامتی ایشان صحبت کرده و جویای وضع ایشان هستیم و هر کمکی که از دستمان بر بیاید برای بهبودیشان انجام میدهیم.
وی ابراز میکند: در این چند باری که به عیادتشان رفتهایم نشانهای از بهبودی در احوالشان دیده نشده و از همه مردم عاشق هنر میخواهیم برای بهبودیشان دعا کنند.
طباطبائی درباره این استاد موسیقی کشور عنوان میکند: استاد پورعطائی جایگاهی والا در هنر ایران زمین دارند و همه هنرمندان و هنردوستان با نام و آوازه این استاد والامقام آشنا هستند و با توجه به اینکه ایشان در سطح دیگر کشورها هم اجراهای بهیاد ماندنیای داشتهاند در آن کشورها هم در عرصه هنر و موسیقی چهرهای نامآشنا، شاخص و قابل تمجید هستند .
وی با بیان اینکه استاد پورعطائی ازچهرههای ماندگار هنر کشور هستند، میافزاید: اساتید کمی در حوزه موسیقی مقامی و سنتی فعالیت دارند ولی استاد پورعطائی آنقدر عارفانه و عاشقانه به آن پرداختهاند که عمر خود را در راه اشاعه آن گذاشته و خیلی خوب و شایسته موسیقی مقامی را در کشور و برای نسلهای آینده روایت کردهاند.
امیدواریم استاد پورعطائی زودتر بهبود یابند و بار دیگر نوای «نوایینوایی، الهي برافتد نشان جدایي...» ایشان شنیده شود.