| دکترحسن محمدی | متخصص تغذیه|
غذا میتواند بر رفتار انسان تأثیر زیادی داشته باشد و در تمامی مکاتب الگوهای غذایی تعریف شده است.
اینکه انسانها به صلح برسند الگوهای غذایی مختلفی در مکاتب گوناگون تعریف شده که در آن به خوردن و نخوردن برخی از غذاها سفارش شده است.
از 7هزار سال پیش تاکنون حکمای ایرانی به تأثیر غذا بر نوع رفتار انسان تأکید داشتند که حکیمان در چندسال گذشته این دیدگاه را توسعه بخشیدند.
حکما معتقدند انسان از 4 عنصر آتش، هوا، آب و خاک تشکیل شده که 2 عنصر از آن گرم و 2 عنصر سرد است.
هر انسانی که دارای 2 عنصر گرم باشد فردی پرانرژی، خلاق، مدیر و نیکوکار است و انسان دارای 2 عنصر سرد فردی بیمار، ترسو، پراسترس و اضطراب است بنابر این حکما پیشنهاد میکنند برای اینکه فرد دارای 2 عنصر سرد به تعادل برسد باید از غذاهای گرم استفاده کند.
بیشتر فرآوردههای حیوانی مانند گوشت گاو، ماهی، مرغ، شیر، پنیر و ماست جزو مواد سرد هستند و مصرف آنها در بلندمدت موجب میشود رفتار فرد در جامعه نیز سرد و همراه با خشونت باشد. تحقیقات نشان داده است خشونت در جوامعی که مصرف گوشت بالایی دارند، بسیار زیاد است. همچنین مصرف زیاد فرآوردههای حیوانی موجب افزایش بیماریهای استرسزاو مصرف لبنیات اماس را به همراه دارد.