شماره ۳۹۴ | ۱۳۹۳ چهارشنبه ۹ مهر
صفحه را ببند
لزوم فلورایدتراپی برای کودکان

|  اکبر فاضل  |   دندانپزشک|

تعویض خمیردندان در فواصل زمانی مختلف ضرورت دارد و به والدین توصیه می‌کنم، برای افزایش عمر دندان‌های کودکان خود آنها را فلورایدتراپی کنند.  
خمیردندان در سلامت دندان‌ها نقش دارد. برخی تحت‌تأثیر تبلیغات دوست دارند خمیردندان‌های خارجی مصرف کنند تا بدین نحو دندان‌های خود را در صحت و سلامت کامل نگاه دارند درحالی‌که خمیر دندان‌ها فرمول پیچیده‌ای ندارند و دارای مواد کف‌کننده، خوشبوکننده، ساینده و یک ماده ضدعفونی‌کننده هستند.  
تمام خمیردندان‌ها حاوی این مواد و بیشترشان نیز درحال‌حاضر حاوی فلوراید هستند ولی متاسفانه برخی افراد علت نامناسب‌بودن بهداشت دهان و خراب‌شدن دندان را به کیفیت خمیردندان‌ها مرتبط می‌کنند درحالی‌که مشکلات دهان و دندان ربطی به نوع خمیردندان ندارد بلکه استفاده از نخ‌دندان و مسواک کردن صحیح و دهانشویه‌ها عوامل سلامت دندان‌ها هستند.  
به تمام افراد توصیه می‌شود برای مدت زمان طولانی از یک خمیردندان استفاده نکنند و در زمان‌های مختلف از انواع خمیردندان‌ها استفاده کنند تا فلور میکروبی دهان به آن خمیردندان عادت نکند و خمیردندان استفاده شده تأثیر خود را روی دندان‌ها بگذارد و مردم تصور نکنند فقط با استفاده از خمیردندان‌های خارجی می‌توانند از دندان‌های خود محافظت کنند.  
مینای دندان از جنس بلورهای آهکی است که رادیکال OH دارد، این رادیکال ناپایدار است و زمانی که شما گوجه‌سبز یا یک چیز ترش می‌خورید و دندان‌هایتان حساس می‌شود درحقیقت از یون‌ها یا رادیکال‌های OH مصرف می‌شود و وقتی فلوراید به محیط دندان وارد می‌شود، جایگزین رادیکال OH می‌شود و ترکیب پایداری ایجاد می‌کند بنابراین به علت جلوگیری از برداشتن یون‌‌های کلسیم از مینای دندان دیگر مینای دندان در معرض پوسیدگی قرار نمی‌گیرد.  
به همین دلیل مادران کودکان را تشویق می‌کنیم که در دوران کودکی فرزندان خود را فلورایدتراپی کنند چون رعایت بهداشت دهان و دندان برای کودکان سخت است و این کودکان از مواد نشاسته‌ای و قندی بیش از دیگران استفاده می‌کنند با استفاده از فلوراید به کودکان کمک می‌کنیم تا دندانشان دیرتر پوسیده شود.  خوردن میوه‌هایی مانند گوجه‌سبز باعث ضد عفونی شدن لثه‌ها و تمیزشدن دندان‌ها می‌شود ضمن این‌که این‌گونه میوه‌ها حاوی ویتامین C هستند و این ویتامین اثر خوبی روی مویرگ‌ها و رگ‌های خونی لثه دارد.  
پس از خوردن گوجه‌سبز و حساس‌شدن دندان‌ها اگر از خمیردندان استفاده کنیم باعث کاهش اسیدیته روی دندان می‌شود به‌علاوه می‌توان پس از خوردن گوجه‌سبز برای کاهش اسیدیته دهان آب نمک در دهان چرخاند. 


تعداد بازدید :  264