شماره ۹۸۸ | ۱۳۹۵ سه شنبه ۱۸ آبان
صفحه را ببند
معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی اعلام کرد:
سهم ناخوشایند 33‌درصدی مسکن از بودجه خانوار

پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت راه|  سهم مسکن از بودجه خانوار به عدد نامطلوب  33‌درصد رسیده است . حامد مظاهریان معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به کاهش قدرت خرید خانوار اعلام کرد: به‌طور متوسط هر خانوار 33‌درصد درآمدش را صرف مسکن می‌کند که این رقم برای دهک‌های پایین خیلی بالاتر است و به اقتصاد خانوارها ضربه می‌زند. اما افزایش سهم مسکن از بودجه خانوار درحالی روند افزایشی به خود گرفته که در سال‌های گذشته  درآمد خانوارها به‌طور متناسب رشد نکرد و این باعث شد داشتن سرپناه برای یک خانواده ساکن تهران به قیمت کم کردن از سایر هزینه‌های وی نظیر خوراک، تحصیلات، سفر و سرگرمی و سایر موارد تمام شود. اما این تنها یک طرف ماجراست چرا که به گفته معاون آخوندی تعداد خانه‌های موجود در جامعه تناسبی با جمعیت کشور ندارد. «در حال حاضر، در ازای هر 100 خانه ما 104 خانوار داریم».
این مقام مسئول اضافه کرد: اگرچه در طی انقلاب کار بزرگی صورت گرفت و میزان هر 100 خانه در برابر 127 خانوار در اوایل انقلاب به این رقم رسید اما باید این نکته را نیز مدنظر قرار دهیم که الگوها تغییر کرده‌اند و با این‌که رشد جمعیت کاهش داشته اما در بُعد خانوار با افزایش قابل توجهی مواجه بودیم. زیرا به‌عنوان نمونه با هر طلاقی که در کشور رخ می‌دهد به تعداد خانوارها نیز افزوده خواهد شد.
معاون وزیر راه وشهر سازی  ادامه داد:   طبق آمار‌سال 1390، یک‌میلیون و 600‌هزار خانه خالی داریم (یک‌میلیون و 200‌هزار واحد مسکونی در محدوده شهری و 400‌هزار واحد مسکونی در محدوده روستایی) که این میزان کمبود مسکن را برای افراد نیازمند به واحد مسکونی تأمین نمی‌کند و اینها واحدهای خالی گرانقیمتی هستند که برای سفته‌بازی ایجاد شده‌اند. بدین‌معنا، عملا نتوانسته‌ایم برای مازاد جمعیتی نیازمند و متقاضی مسکن، مسکن تهیه کنیم.
مظاهریان تأکید کرد: یک‌میلیون و 600‌ هزار واحد مسکونی خالی، خانه‌های گرانقیمتی هستند که برای سفته‌بازی ساخته شده‌اند و برای همین نیز خالی مانده‌اند و درحال حاضر خریداری برای آنها وجود ندارد. اما یک‌میلیون مسکنی که احتیاج داریم نیاز واقعی مسکن برای خانوارهایی است که باید تشکیل خانواده بدهند.
سهم مسکن از تسهیلات اعطایی بانک‌ها
معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی با اشاره به این‌که در دو تا سه‌سال اخیر، سهم مسکن از تسهیلات اعطایی بانک‌ها به 10 تا 12‌درصد رسیده و بانک مرکزی تنها نقش 25‌درصدی مسکن را برای اقتصاد قایل است افزود:   سهم مسکن از کل گردش نقدینگی 20 تا 30‌درصد و سهم دولت از سرمایه‌گذاری در بخش مسکن نیم تا 3‌درصد است. بدین معنا اگر بخش مسکن را با بخش راه مقایسه کنیم می‌بینیم که بیش از 80‌درصد سرمایه‌گذاری در بخش راه توسط دولت صورت می‌گیرد. ولی بخش مسکن متکی به بخش خصوصی است و این یکی از نکات قابل توجه برای بخش مسکن است.
معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: همچنین با نقشی که مسکن در اقتصاد کلان دارد و چهره‌نمایی از وضع موجود که 23‌میلیون خانوار در برابر 22‌میلیون مسکن داریم نشان می‌دهد که درحال حاضر با کاهش یک‌میلیون واحدی مسکن برای خانوارهای کشور روبه‌رو هستیم.
خروج سفته بازی مسکن
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به دانش جهانی برای نیاز واقعی مسکن گفت: دانش جهانی می‌گوید که اگر 4 تا 5‌درصد بیش از نیاز مسکن داشته باشیم مسکن کالای مصرفی خواهد بود و از بورس بازی خارج خواهد شد.
مظاهریان با اشاره به این‌که سهم 33‌درصدی مسکن از هزینه خانوار بسیار بالا است و این رقم برای دهک‌های پایین بیشتر می‌شود گفت: سهم مسکن از هزینه خانوار که 33‌درصد است رقم خوبی نیست. همچنین سهم زمین از هزینه تولید که 55‌درصد است رقم مناسبی نیست. همین که در شهرها شاهد هستیم به صاحبان زمین سهم‌های مختلف60،50،40‌ درصد پیشنهاد داده می‌شود نشان می‌دهد که سهم زمین در سرمایه‌گذاری این بخش سهم بالایی است.

 


تعداد بازدید :  137