دبیر شورایعالی شهرسازی و معماری اعلام کرد
تخلف هر نهادی برای ساختوساز غیرمجاز در حریم دریا پیگرد قانونی دارد
شهروند| ساختوساز در شمال ایران و در حریم دریا بیداد میکند. وقتی به شمال کشور سفر میکنیم شاهد آن هستیم که ویلاهای چندطبقه و مدرن در حریم دریا ساخته شدند؛ اگرچه معاون وزیر راهوشهرسازی معتقد است اگر هر نهادی در صدور مجوز ساختوساز تخلف کرده باشد پیگیری قانونی دارد اما تا به امروز همه نهادهایی که اجازه ارایه مجوز برای ساختوساز داشتند از هیچ تلاشی برای این کار کوتاهی نکردند.
با اینکه مسئولان وزارت راهوشهرسازی معتقدند اگر سازمانهای ذیربط در ارایه مجوزهای ساختوساز تخلف کنند باید مورد پیگرد قانونی قرار بگیرند اما هر روز بیشتر شاهد ساختوسازهایی هستیم که در حریم دریا انجام میشوند. «پیروز حناچی»، دبیر شورایعالی شهرسازی و معماری وزارت راهوشهرسازی در گفتوگو با CHN با بیان اینکه ساختوسازها در شمال کشور یک فرآیند است که در داخل محدوده قانونی در داخل محدوده حریم، خارج از حریم و در داخل محدوده روستاها صورت میگیرد که برای هرکدام حکم جداگانهای وجود دارد، اذعان داشت: «در داخل محدوده قانونی و حریمها سندهای مصوبی وجود دارد که شهرداریها ملزم به رعایت آنها هستند و اگر در این حریمها پروانهای صادر شود شهرداری تخلف کرده و قابل پیگرد قانونی است.»معاون وزیر راهوشهرسازی با بیان اینکه در روستاها بارگذاریهای پیشبینی نشدهای وجود دارد، اظهار کرد: «وقتی برج 20طبقه در طرح هادی روستاها وجود ندارد و وقتی با چنین مواردی روبهرو میشویم معلوم است که دهیار آن روستا تخلف کرده و ما در این زمینه پیگیریهای خود را انجام میدهیم.»به گفته حناچی چند جلسه در شورایعالی شهرسازی برگزار شده و طرح گزارش این تخلفات مطرح شده است. در حال حاضر برای آنکه جلوی روند تخریب، بهخصوص در زمینهای کشاورزی، منابع طبیعی و جنگلها اقدام عملی داشته باشیم با استانداران جلساتی برگزار کردهایم. او با اشاره به اینکه در این فرآیند همه اجزا نقشبازی میکنند و ما بهعنوان یک دستگاه حاکمیتی طرح مسأله میکنیم، افزود: «استانداران ابزارهای حاکمیتی برای جلوگیری از تخلفات را دارند. همچنین شهرداران، فرمانداران و بخشداران نیز اجزایی هستند که باید همجهت حرکت کنند.»
معاون وزیر راهوشهرسازی تأکید کرد: «اگر هرکدام از این اجزا برخلاف قانون عمل و پروانههایی صادر کنند خلاف است و باید متوقف شود؛ بهطوری که این هماهنگی باید بین اجزا صورت گیرد.»
در جلسه هماندیشی شورای ملی سالمندان عنوان شد
4برابر شدن جمعیت سالمند ایران
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی سازمان بهزیستی با بیان اینکه باید به پدیده سالمندی بهعنوان یک فرصت نگاه کنیم، گفت: امیدواریم پیشنویس سند ملی راهبردی سالمندان بهزودی تصویب شده و به اجرا دربیاید.
حیدری در جلسه هماندیشی نمایندگان دستگاههای عضو شورای ملی سالمندان در راستای بازنگری، اصلاح و تکمیل سند ملی برنامه راهبردی سالمندان با بیان اینکه بحث سالمندی در سیاستهای جمعیتی ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری مورد اشاره قرار گرفته است، گفت: مسأله سالمندی نه بهعنوان یک مشکل بلکه بهعنوان یک واقعیت وجود دارد و مهم نگاه ما به پدیده سالمندی است. او افزود: باید به این مسأله به دید یک فرصت بنگریم در غیر این صورت برای ما تبدیل به تهدید خواهد شد. معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی سازمان بهزیستی با بیان اینکه پدیده سالمندی در تمام دنیا وجود دارد و رشد آن هم بالاست، گفت: امیدواریم پیشنویس سند ملی برنامه راهبردی سالمندان بهزودی تصویب شود و ما بتوانیم آن را اجرا کرده و از تجارب سالمندی برای رشد کشور در زمینههای مختلف استفاده کنیم.
در ادامه این جلسه دکتر کوششی، عضو هیأت علمی دانشگاه تهران با بیان اینکه مهمترین اقدام برای شروع برنامهریزی در حوزه سالمندان تغییر رویکرد نسبت به این گروه جمعیتی است، گفت: این عضو هیأت علمی دانشگاه تهران با بیان اینکه جمعیت کشور از سال 1345 تا 1390 از 25 به 75میلیون نفر رسیده است، اظهار کرد: درواقع جمعیت ایران بیش از سه برابر رشد داشته، این در حالی است که جمعیت سالمند چهار برابر شده است. علاوه بر این در آینده نهچندان دور و تا نیمقرن دیگر تمام زیرگروههای جمعیتی دنیا سالخورده خواهند شد و هرچه سن بالاتر میرود جمعیت نیز بزرگتر میشود.
برگزاری نشست «عدالت آموزشی و کالاییسازی آموزش عالی» در باشگاه اندیشه
ماهنامه «رویداد» نشستی را با موضوع فوق روز پنجشنبه 3مهرماه با حضور آقایان دکتر محمدجواد حقشناس استاد دانشگاه، دکتر احمد روشن عضو هیات علمی وزارت علوم و دکتر محمد مالجو پژوهشگر اقتصادی برگزار میکند. این نشست ساعت 15 در باشگاه اندیشه واقع در خیابان وصال شیرازی، کوچه نایبی برگزار شده و ورود برای دانشجویان و علاقهمندان آزاد است.