شماره ۳۸۹ | ۱۳۹۳ پنج شنبه ۳ مهر
صفحه را ببند
علی لاریجانی در دانشگاه دفاع ملی مطرح کرد
انتقاد از سیاست‌های اجرایی کشور در 8‌سال گذشته

شهروند| علی لاریجانی روز گذشته، انتقاداتی را در رابطه با سیاست‌های 8‌سال گذشته کشور مطرح کرد و مسئولیت پس‌رفت در برخی آمارهای اقتصادی را متوجه مدیران دولت گذشته دانست. البته رئیس مجلس در این انتقادات به نقش مجلس و نظارتش بر دولت سابق اشاره‌ای نکرد و آمار و ارقامی را به میان آورد که نشان می‌داد ‌سال 84 کجا بودیم و 92 به کجا رسیدیم. به گزارش ایسنا، علی لاریجانی که در مراسم آغاز‌ سال تحصیلی در دانشگاه عالی دفاع ملی سخنرانی می‌کرد، ریشه اصلی چالش اقتصادی کشور را مدیریت‌های اقتصادی دانست و افزود: به این بخش باید بیش از سایر بخش‌ها توجه شود، فکر مدیران اقتصادی کشور چه مدیران در دستگاه‌های دولتی و چه مدیران در دستگاه‌های نظامی از نظر اقتصادی فکر دقیقی نیست، حتی این مسأله برخی اوقات با سیاست نیز پیوند می‌خورد و مشکلات زیادی برای کشور به وجود می‌آورد.
لاریجانی ادامه داد: نرخ رشد اقتصادی طی سال‌های 84 تا 91، 9/6‌درصد بود ولی این نرخ در ‌سال 91 به منفی 8/5‌درصد سقوط کرد، علت آن را تحریم‌های اقتصاد بیان کردند اما باید گفت درآمدهای نفتی در برخی سال‌ها بسیار کمتر از دوران فعلی بوده اما به دلیل اتکای بیش از حد به درآمدهای نفتی وضع کشور این‌گونه شده است.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در بهره‌وری عوامل تولید نیز وضع نامناسبی داریم، در‌ سال 81 رشد بهره‌وری عوامل تولید هشت‌دهم‌درصد بوده است که در ‌سال 91 به منفی 9 دهم‌درصد سقوط کرد، در بخش معادن درحالی‌که طبق سیاست‌های اجرای اصل 44 باید واگذار می‌شد ولی دولت نه خود در این حوزه کاری انجام داد و نه اجازه داد بخش خصوصی کاری انجام دهد و اقتصاد مردمی نشد. وی تصریح کرد: رشد ارزش افزوده در ‌سال 84، 3/9‌درصد بود که در‌ سال 91 به 9/4‌درصد کاهش یافت، به عبارتی در سال‌هایی که باید برای تأمین نیاز غذایی کشور رشد غذایی افزایش می‌یافت اما این رشد کاهش یافت.
رئیس مجلس شورای اسلامی، میزان واردات کشور طی سال‌های 86 تا 91 را بالغ بر 580‌میلیارد دلار اعلام کرد و افزود: کالاهای واسطه‌ای در ‌سال 90، 7/5‌درصد و کالاهای سرمایه‌ای 9/15درصد وارد شد ولی بقیه آن مربوط به کالاهای وارداتی بود. نماینده مردم قم در مجلس با اشاره به رشد بالای معوقات بانکی، گفت: معوقات بانکی در‌ سال 84، هشت‌هزار‌ میلیارد تومان بود که این عدد در ‌سال 91 به 64‌هزار‌ میلیارد تومان افزایش یافت، البته بخشی از آن به دلیل رفتار دغلکاران ایجاد شده است اما بخش زیادی از آن نیز به دلیل مشکلات عدیده در بخش تولید برای تولیدکنندگان و صنعتگران به وجود آمده است.

 


تعداد بازدید :  129