شماره ۹۴۹ | ۱۳۹۵ دوشنبه ۲۹ شهريور
صفحه را ببند
میز خبر

حمام امامزاده قاسم ثبت ملی شد
شهروند| حمام «امامزاده قاسم» تهران براساس شاخصه‌ها و ارزش‌های تاریخی و معماری موجود در این بنای تاریخی در فهرست آثار ملی کشور ثبت شد.
فرهاد نظری، مدیرکل دفتر ثبت آثار تاریخی کشور با  اعلام این خبر گفت: «حمام امامزاده قاسم یکی از حمام‌های تاریخی تهران است که در منطقه شمیرانات و میدان امامزاده قاسم قرار دارد.»
او قدمت این حمام را متعلق به دوره قاجار و حدود یک‌صد‌ سال پیش دانست: «به‌دلیل قرار گرفتن این حمام در مجاورت امامزاده قاسم، از اهمیت تاریخی بسزایی در منطقه شمیران برخوردار است و جزو معدود حمام‌های قاجاری در منطقه یک تهران است.»
نظری مالکیت این بنا را متعلق به اداره کل اوقاف و امور خیریه دانست و ادامه داد: «این حمام یکی از بناهای وقفی شمیران است و با توجه به اهمیت آن، دارای ارزش ثبت در فهرست آثار ملی کشور شناخته شد. فرآیند ابلاغ ثبت آن در دست انجام است و به‌زودی شماره ثبت آن اعلام می‌شود.»

دیکتاتوری کلماتِ در نخستین شماره دوره جدید «مروارید»
شهروند| نخستین شماره دوماهنامه فرهنگی، اجتماعی «مروارید» به مدیرمسئولی گیتا علی‌آبادی و سردبیری پژمان موسوی منتشر شد. در دور تازه «مروارید» این نشریه بر آن است که تجربه یک کارِ ویژه درباره موضوعاتی که عموما در غبار جنجال‌های روزمره گم می‌شوند را در کنار مخاطبان بیازماید و کمی به حوزه «روزنامه‌نگاریِ پژوهشی» نزدیک شود؛ همان گمشده‌ای که از اساس در سپهر رسانه‌ای ایران جایی ندارد و جز برخی‌های محدود، کسی سراغ از این مدلِ کارِ جدی مطبوعاتی نمی‌گیرد.
نخستین شماره دوره تازه انتشار این مجله، با پرونده‌ای مفصل، افزون بر گزارش‌های میدانی و مطالعه‌های موردی بر فضای آموزش و پرورش در فنلاند و کره جنوبی، به سراغ «کتاب‌های درسی» رفته و عنوان «دیکتاتوری کلمات» را بر پیشانی دارد. موضوعی مهم که البته تاکنون در میان مباحث کلان حوزه تعلیم و تربیت و کارکردها و ناکارکردهای آن، به دست فراموشی سپرده شده است. نوشتارهایی از محمدعلی اسلامی ندوشن با عنوان «فرهنگِ مشوش در غیابِ هنرِ فکر‌کردن»، فریدون مجلسی درباره شعر «علی مردان خان» در کتاب‌های درسی قدیم و‌ هادی خانیکی درباره «ضرورت جدی‌گرفتن تنفس ارتباطی شهروندان» به همراه گفت و گوهایی با مصطفی ملکیان با محوریت «5 نقص اساسی در نهاد آموزش و پرورش»، ابراهیم حقیقی درباره «گرافیک و تصویرسازی کتاب‌های درسی» و مسعود سپهر درباره «طراحی گرافیک و قلم کتاب‌های درسی» در این شماره آمده است. همچنین آخرین تحریر روانشاد ابوطالب میرعابدینی درباره «درنگی بر نگارش و نگرش در تولید متون درسی» در این مجله منتشر شده است.  شماره يك مجله مروارید، در 112 صفحه و به قیمت 5‌هزار تومان منتشر شده و از صبح چهارشنبه، 17 شهریور روانه کتابفروشی‌ها و دکه‌های مطبوعاتی شده است.


تعداد بازدید :  386