روش بازسازی مثانه در افراد مبتلا به سرطان برای نخستینبار در کشور
رشد 30درصدی سرطان مثانه در کشور طی 6 سال
شهروند| میزان ابتلا به سرطان مثانه از 5/1 در صدهزار به 1/2در صدهزار طی سالهای 2003 تا 2009 افزایش یافته که این آمار نشان از رشد 30درصدی سرطان مثانه در کشور دارد. اینها نتیجه تحقیقی است که رئیس انجمن اندویورولوژی و یورولاپاراسکوپی ایران اعلام میکند. بصیری که برای نخستینبار روش بازسازی مثانه در افراد مبتلا به سرطان را ابداع کرد، با اشاره به «هفتمین کنگره انجمن اندویورولوژی و یورولاپاراسکوپی ایران» که 9 تا 11 مهرماه در بیمارستان لبافینژاد تهران برگزار شد، میگوید: «روش بازسازی مثانه در افرادی که به دلیل ابتلا به سرطان، مثانه خود را از دست دادهاند بهعنوان یک مثانه جایگزین طبیعی عمل میکند. در این روش بخشی از روده کوچک به شکل کروی درآمده، جایگزین مثانه فرد میشود. در این شیوه که هم برای زنان و هم مردان مبتلا به سرطان مثانه کاربرد دارد در موارد خاصی میتوان با حفظ پروستات و مجاری نطفه در آقایان مبتلا به سرطان، مثانه جدید را روی پروستات قرار داد.» نتایج این پژوهش در مجله بینالمللی ارولوژی منتشر شده است. رئیس انجمن اندویورولوژی و یورولاپاراسکوپی ایران توضیح میدهد: «در این شیوه نهتنها امکان ادرار از طریق مجرای طبیعی برای فرد وجود دارد که امکان فعالیتهای جنسی و قابلیت فرزندآوری نیز در وی حفظ میشود.» به گفته او، با توجه به اینکه سرطانها، سومین علت مرگومیر در کشور هستند و در میان سرطانهای دستگاههای ادراری، سرطان مثانه، شایعترین سرطان به شمار میرود، هدف از ابداع این روش جدید، بازگشت فرد مبتلا به سرطان به یک زندگی عادی با حفظ کیفیت زندگی است.
او ادامه میدهد: «در هفتمین کنگره انجمن اندویورولوژی و یورولاپاراسکوپی ایران در مورد جزییات این روش و دیگر شیوههای نوین جراحی که به کمک اندویورولوژی و بدون جراحی باز انجام میشود، مباحثی ارایه میشود.»
ماموران برای حفاظت از پرندگان مهاجر در فریدونکنار مستقر شدند
ایرنا| بیش از 70 مامور یگان حفاظت محیطزیست مازندران دیروز (چهارشنبه) برای جمعآوری دامهای هوایی شکار پرندگان مهاجر عازم منطقه فریدون کنار شدند.
فرمانده یگان حفاظت محیطزیست مازندران گفت: اکنون ماموران در اداره محیطزیست بابلسر مستقر هستند و هنوز اقدامی صورت
نگرفته است.
مسلم آهنگری افزود: حدود 150 شکارچی با سلاحهای خود برای صید پرندگان مهاجر در کنار دامهای هوایی ایستادهاند.
او با اشاره به اینکه مهاجرت پرندگان وحشی با هدف زمستانگذرانی به استان مازندران آغاز شده است، اظهار کرد: شکار پرندگان با دام هوایی ممنوع بوده و این موضوع چندینبار به آنان اطلاعرسانی شده است.
آهنگری با اشاره به اینکه شکار و صید پرندگان به صورت سنتی مشکلی ندارد، افزود: شماری از شکارچیان با استفاده از دام هوایی در حاشیه تالاب فریدونکنار اقدام به صید میکنند که این اقدام غیرقانونی است.
وجود حدود یکصد واحد آب بندان به مساحت بیش از 500 هکتار و همچنین دوهزار و 500 هکتار تالاب در آمل و محمودآباد، این منطقه را به یکی از قطبهای مهم مهاجرت گونههای مختلف پرندگان آبزی و کنار آبزی در کشور تبدیل کرده است. همه ساله با آغاز فصل سرما، دههاهزار قطعه پرنده مهاجر آبزی و کنار آبزی در قالب70 گونه از نیمکره شمالی بهویژه سیبری وارد تالابهای این منطقه میشوند.
امسال گونههای با ارزش «خوتکا» بهعنوان پیشقراول مهاجرت زمستانه پرندگان مناطق سردسیری وارد تالابها و آببندانهای آمل و محمودآباد شدهاند و لانهسازی را آغاز کردهاند.
سال گذشته حدود 200هزار قطعه انواع پرندگان مهاجر شامل انواع مرغابی، چنگر، غاز، خوتکا و حواصیل و غوا برای زمستانگذرانی به تالابها، آببندانها و آبگیرهای این شهرستانها کوچ کرده بودند. بعضی از این پرندگان در فهرست جهانی گونههای در معرض خطر انقراض قرار دارند که دُرنای سیبری، خروس کولی، قوی فریادکش و کنگ، عروس غاز و پلیکان خاکستری ازجمله آنها هستند.