| علی حسینی | متخصص طب سنتی|
افرادی که مزاج سرد دارند بیشتر درونگرا و سفید پوست هستند. این افراد بهتر است غذاهای آبکی و سنتی بیشتر بخورند و از مصرف فستفود بپرهیزند.
از دیدگاه طب سنتی، افراد دارای 4 نوع مزاج سرد، گرم، سرد و خشک و گرم و مرطوب هستند.
به این ترتیب هریک از افرادی که دارای یکی از انواع این مزاجها باشند، باید رژیم غذایی خاص خود و حتی شیوه و رفتار زندگی مخصوصی را در پیش بگیرند.
افرادی که دارای طبع سرد هستند اغلب سفید پوستاند، ضعیف هستند و کمبود انرژی در آنها شایع است، در هوای سرد بهراحتی گرم نمیشوند و میل زیادی به خواب دارند. این افراد معمولا خونسرد هستند و درونگرا بودن از خصوصیات رفتاری آنهاست.
غذاهایی که برای این افراد توصیه میشود بیشتر آبکی است پس غذاهایی مثل آبگوشت، انواع سوپ و انواع آشهای سنتی برای آنها مفید است.
مصرف شیربرنج و شلهزرد نیز برای این گروه از افراد مناسب است و انواع پلو و خورشهای سنتی مثل خورش قیمه، قورمهسبزی، فسنجان و ... بیشتر بخورند.
برای افراد با طبع سرد استفاده انواع مرکبات، انار، شاهتوت، سیب، گلابی، آلبالو، گیلاس، خربزه، هندوانه، گرمک، توت، انجیر، انگور و انبه توصیه میشود.
کاهو، اسفناج، انواع جوانهها مثل جوانهگندم و جو برای این گروه از افراد مفید است و درمورد لبنیات نیز محدودیتی وجود ندارد و بهتر است این افراد شیر، ماست، دوغ، پنیر، سرشیر و خامه مصرف کنند.
نوشیدنیهایی مثل خاکشیر، عناب، بابونه، ترنجبین، شیر خشت، زرشک و آلبالو نیز برای افراد با مزاج سرد توصیه میشود.
از طرفی مصرف غذاهای بسیار سرخکردنی، تند و پرادویه برای این افراد توصیه نمیشود.