شماره ۳۸۹ | ۱۳۹۳ پنج شنبه ۳ مهر
صفحه را ببند
نقش ویتامین C در پیشگیری از سرماخوردگی

|لیلا رضازاده| کارشناس تغذیه|
مصرف مکمل‌های ویتامینC تأثیر چندانی در پیشگیری از سرماخوردگی ندارد.   
با توجه به نزدیک شدن فصل سرما و احتمال افزایش موارد سرماخوردگی برخی مواد غذایی می‌توانند به تحریک و تقویت سیستم ایمنی کمک کنند.   
ویتامینE ازجمله عوامل موثر در تقویت سیستم ایمنی است.   این ویتامین در انواع مغزها و غلات سبوس‌دار وجود دارد.   ویتامین C هم از دیگر موادی است که می‌تواند در تقویت سیستم ایمنی موثر باشد که در مرکبات، کیوی، گوجه و... یافت می‌شود.   
بسیاری از افراد در فصل سرد برای پیشگیری از سرماخوردگی به مصرف مکمل‌های ویتامین C روی می‌آورند. این مکمل‌ نقش موثری در پیشگیری از سرماخوردگی ندارد، اما می‌تواند دوران بیماری را کوتاه کند.   
«روی» نیز به‌عنوان دیگر ماده تقویت‌کننده سیستم ایمنی است که به بهبود سریع سرماخوردگی هم کمک می‌کند و در گوشت، غلات و تخم‌مرغ وجود دارد.   
نباید مصرف روی نیز خودسرانه و زیاد باشد زیرا مصرف بیش از حد روی نتیجه عکس خواهد داد و به سیستم ایمنی آسیب می‌رساند.   
سلنیوم نیز که در موادی مانند مغزها و غلات وجود دارد برای تقویت سیستم ایمنی مفید است.   
افرادی که کم‌خونی و فقرآهن دارند بیشتر در معرض سرماخوردگی و آن هم سرماخوردگی‌های طولانی مدت هستند و می‌توان این کمبود آهن را از طریق گوشت، حبوبات و سبزیجات برگ سبز تأمین کرد.   
بهتر است همه این مواد از منابع طبیعی تأمین شوند و تا حد امکان از مکمل‌ها استفاده نشود.  


تعداد بازدید :  169