شماره ۳۸۸ | ۱۳۹۳ چهارشنبه ۲ مهر
صفحه را ببند
تغییر ذائقه با رنجیدن

مطالعه صورت گرفته توسط محققان کانادایی نشان می‌دهد، رنجیده خاطر شدن، ذائقه افراد را تحت‌تأثیر قرار داده و باعث کاهش اشتها می‌شود.   
محققان دانشگاه تورنتو در همکاری مشترک با محققان دانشگاه‌های دوک و کلرادو در بولدر، برای نخستین‌بار ارتباط رنجیده خاطر شدن با کاهش اشتها را نشان دادند.   
این مطالعه نشان می‌دهد، احساسی که هنگام نقض اخلاقی (moral violation)  تجربه می‌کنیم، به‌طور عمیقی بر رفتار ما تأثیر می‌گذارد؛ کارهای غیراخلاقی، جرم و جنایت یا هر کاری که احساسات ما را آزرده‌خاطر می‌کند، ذائقه و اشتها را نیز دچار تغییر می‌کند.   
محققان در 3 مطالعه مجزا، میزان اشتهای شرکت‌کنندگان را در شرایط گوش‌کردن به خبر تقلب و کلاهبرداری یا نوشتن درخصوص دزدی مورد ارزیابی قرار دادند.   
نتایج مطالعه اول نشان می‌دهد، میل افراد به نوشیدن شیرکاکائو در زمان گوش کردن به خبر تقلب و کلاهبرداری به‌شدت کاهش پیدا می‌کند و افراد مثل سابق از نوشیدن آن لذت نمی‌برند.   
مطالعه دوم نشان می‌دهد، میزان نوشیدن آب هنگام نوشتن داستان درخصوص دزدی به‌شدت کاهش پیدا می‌کند.   
این در حالی است که مطالعه سوم نشان داد حتی افرادی که مشروبات الکلی مصرف می‌کردند، با مشاهده یا شنیدن مصادیق نقض اخلاق، میزان مصرف خود را کاهش دادند.   
«کندی چان» سرپرست تیم تحقیقاتی دانشگاه تورنتو تأکید کرد:   آزرده خاطر شدن به‌شدت بر رفتار ما تأثیر گذاشته و باعث کاهش اشتها می‌شود؛ این حالت دفاعی بدن روشی است که از مصرف چیزهای مضر برای سلامتی جلوگیری می‌کند.   
نتایج این مطالعه در مجله Consumer Psychology منتشر شد.


تعداد بازدید :  285