سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) به تازگی دو داروی لاغری جدید را تأیید کرده که باید منتظر ماند و دید چه زمانی این داروها وارد بازار خواهند شد.
سازمان غذا و داروی آمریکا FDA بهتازگی داروی لاغری «کنتراو» (Contrave) را که توسط کمپانی داروسازی «اورکسیجن» تولید شده تأیید کرد و علاوهبر این FDA در شرف تأیید داروی تزریقی «لیراگلویتر» (Liraglutide) ساخت کمپانی داروسازی «نوو نوردیسک» است. این درحالی است که با وجود تبعات منفی و وسیع افزایش وزن، جامعه پزشکی در پذیرش نسل جدید داروهای تأیید شده کاهش وزن از سوی FDA تمایل و رغبت کمتری نشان میدهند.
به عنوان مثال در سال 2012 میلادی، FDA دو داروی «بلویک» و «کسیمیا» را نیز برای کاهش وزن تأیید کرد. این داروها برای درمان چاقی مزمن و چند بیماری مشترک مورد استفاده قرار میگیرند. با این حال و با وجود گذشت حدود 2 سال از تأیید و عرضه این داروها، گروه داروسازی «آرنا» و تولیدکنندگان «بلویک» و «کسیمیا» روند فروش این دارو را بسیار کند اعلام کردند. در همین حال خبرها حاکی از این است که در آستانه تأیید داروی «کنتراو»، سهم کمپانی «اورکسیجن» در بازار توزیع دارو 11درصد افت کرده که این مسأله نشاندهنده دیدگاههای منفی نسبت به داروهای جدید لاغری است.
به گزارش سایت اینترنتی فول، سوال اصلی اینجاست که چرا پزشکان معمولا داروهای لاغری تجویز نمیکنند.
پاسخ به این سوال پیچیدهتر از این است که به ذهن خواننده میرسد اما آنچه که مسلم است این که پیشینه داروهای لاغری آمیخته با برخی اتفاقات تلخ و ناگوار نظیر عوارض جانبی شامل میل به خودکشی و حملات قلبی است اما این مسائل با انگیزه اصلی عدم استقبال پزشکان و بیماران از داروهای جدید لاغری فاصله بسیاری دارند. درواقع یکی از موانع اصلی که داروهای لاغری جدید با آن روبهرو هستند مسأله پوشش بیمه است زیرا بسیاری از شرکتهای بیمه این داروها را تحت پوشش خود قرار نمیدهند. علاوهبر این دیدگاه مردم نیز در این مسأله موثر است زیرا بسیاری از افراد با وجود اعلام انجمن پزشکی آمریکا در سال 2013 میلادی که چاقی را بیماری قلمداد کرد، چنین اعتقادی به این مسأله ندارند و از نظر بسیاری این عارضه با کنترل شخصی و انجام فعالیتهای فیزیکی و ورزشی قابل درمان است.