شهروند| شهر جهانی لالجین، روز پنجشنبه، میزبان معاون رئیسجمهوری، اعضای شورای جهانی صنایعدستی و جمعی از مسئولان دولتی و هنرمندان سفال بود تا جهانیشدن لالجین جشن گرفته شود. پیشتر گروهی از داوران شورای جهانی صنایع دستی با سفر به این شهر درهمدان، لالجین را بهعنوان شهر سفال جهان قضاوت کردند. تا اینکه اواخر تیرماه این موضوع به تصویب رسید و سفال لالجین توانست این شهر را در ردیف 19 شهر صنایعدستی جهان قرار دهد.
گنج 700 ساله لالجین
«گنج پنهان 700ساله در دولت تدبیر و امید جهانی شد و به ثبت رسید.» علی مالمیر، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان همدان، در آیین جشن ثبت لالجین بهعنوان شهرجهانی سفال، اینچنین گفت و افزود: «90درصد مردم لالجین در رشته سفال فعالیت دارند و 11درصد شاغلان استان همدان در شهر لالجین کار میکنند. شهر لالجین در بین 19 شهر جهانی بهعنوان کوچکترین شهر معرفی شده و اواسط تابستان امسال بهعنوان شهر جهانی سفال معرفی شد.» به گفته او، شهر لالجین با 17هزار نفر جمعیت، به تنهایی دارای یکهزار کارگاه تولید سفال و سرامیک است و این درحالی است که در استان همدان دوهزار کارگاه تولید سفال و سرامیک وجود دارد. مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان همدان قدمت لالجین را دوهزارساله دانست که «6درصد شاغلان استان در صنایعدستی فعالیت دارند.» او خبر داد که دبیرخانه دایمی شورای جهانی صنایعدستی در لالجین افتتاح خواهد شد تا حرکات توسعه محور سفال لالجین را رصد کند.
تاریخیترین روز لالجین
مسعود سلطانیفر، معاون رئیسجمهوری و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری کشور درمراسم جهانیشدن این شهر، از راهاندازی دهکده تولیدی و تخصصی سفال در شهر جهانی لالجین در آیندهای نزدیک خبر داد و گفت: «امروز که تاریخیترین روز لالجین است، درواقع نقطه آغاز تلاش ما محسوب میشود تا شرایط رشد و توسعه بیشتری را فراهم کنیم.» او با بیان این مطلب خبر داد که «راهاندازی موزه سفال در شهر جهانی لالجین در دستور کار مشترک سازمان میراث فرهنگی با استان همدان قرار دارد.» و گفت: «باید حضور موثری در نمایشگاههای بینالمللی داشته باشیم، بهعنوان نخستین هدیه ما به هنرمندان سفال لالجین، برخی از هنرمندان این شهر را بهعنوان نماینده ایران به نمایشگاه بینالمللی مجارستان که در بهمنماه برگزار میشود، اعزام میکنیم. به گفته سلطانیفر، سازمان میراث فرهنگی درسال گذشته تمام تلاش خود را بر آن داشت تا با ظرفیتهای قانونی که برایش پیشبینی شده، در فرآیند توسعه فرهنگی و مسیر تحقق توسعه اقتصادی قدمهای اساسی بردارد. معاون رئیسجمهوری یادآور شد: انتظار به حق مردم از دولت از ابتدای تصدگری این دولت درکشور حل مشکلات فوری مردم که عمدتا پیرامون مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم است، بوده که دولت هم درک صحیحی از آن داشته و با وجود همه مشکلات و محدودیتهایی که پیشرو داشته، زیرساختهای لازم را برای رشد و توسعه کشور فراهم کرده است. سلطانیفر جهانیشدن لالجین را فرصتی مناسب دانست و گفت: بدون شک اقتصاد و سرمایهگذاری درهمدان رونق خواهد گرفت. او همچنین از ایجاد اشتغال ضربتی تا دوسال آینده خبر داد: «در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی از چند ماه گذشته به دنبال اشتغال ضربتی هستیم تا زمینه اشتغال 140هزار نفر را درخلال دوسال آینده ایجاد کنیم. همچنین با تسهیلات ارزی بانکی قرار شده 70هزار شغل در صنایعدستی و 70هزار شغل را درحوزه گردشگری برای 140هزار جوان ایجاد کنیم.