شهروند | کمتر از یک هفته پس از آنکه علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اعلام کرد «به احترام حجتالاسلام سیداحمد علمالهدی، امامجمعه مشهد» از پیگیری اجرای کنسرتهای موسیقی در این شهر منصرف میشود، حسن روحانی، رئیسجمهوری روز گذشته در سخنرانی در سالن همایشهای ابوریحان دانشگاه شهید بهشتی که به مناسبت بزرگداشت روز پزشک انجام داد با اشاره به موضوع لغو کنسرتها در شهر مشهد و نیز عقبنشینی تلویحی وزیر ارشاد از اجرای قانون گفت: یک جا به پزشک و یک جا به هنرمند بیاحترامی میشود. یک جا که کنسرتی میخواهد برگزار شود، مجلس قانونگذاری ایجاد میشود.
حسن روحانی بدون آنکه نامی از شخص خاصی ببرد، در ادامه سخنانش گفته است: ما مجلس شورای اسلامی داریم. هر کسی صبح بلند شد و یک تریبونی یافت که نمیتواند قانونگذاری کند. از نظر من هیچ وزیری در برابر هیچ فشاری نباید کوتاه آید و عقبنشینی کند. به نظر میرسد با توجه به این اظهارات موضعگیری هفته گذشته وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برخلاف سیاستهای رئیسجمهوری بوده و بعید نیست بهزودی تغییراتی در آن بهوجود بیاید. حسن روحانی در ادامه اظهاراتش و در دفاع از اجرای قانون گفته است: اگر قانونی میخواهد، وضع شود نمایندگان در مجلس شورای اسلامی تصویب میکنند و آن را شورای نگهبان تأیید میکند و پس از آن ابلاغ و عملیاتی میشود اما قبل از سیر قانونی، بیقانونی خوب نیست. بیقانونی به نام دین و دلسوزی برای دین بدتر است. ما قانون و مقررات داریم و به آن افتخار میکنیم.
روحانی گفته است: این کشور، کشور قانون است. در کلمات امام خمینی(ره) نگاه کنید، دهها و صدهابار تأکید شده که حکومت اسلامی حکومت قانون است. به گفته رئیسجمهوری «اگر قانون مورد بیاحترامی قرار گیرد، سنگ روی سنگ بند نمیشود.»
روز گذشته همچنین حجتالاسلام مجید انصاری، معاون حقوقی رئیسجمهوری در واکنش به اظهارات حجتالاسلام علمالهدی در اعلام ممنوعیت اجرای کنسرت در شهر مشهد گفت: اگر کنسرتی مجوز قانونی دریافت کند هیچ شخص و شخصیتی در کشور حق ندارد اجرای این کنسرت را لغو کند چرا که این مسأله به هرجومرج اجتماعی منجر میشود.
به گفته معاون حقوقی رئیسجمهوری، اگر قرار باشد هر کسی به خودش حق بدهد موضوعی را که به هر دلیلی قبول ندارد یا سلیقه دیگری دربارهاش دارد از مجاری غیر قانونی لغو کند یا مانع اجرایش شود، این احتمال پیش میآید که در حوزههای دیگر، افراد دیگری هم به خودشان چنین حقی بدهند.
معاون حقوقی رئیسجمهوری رفتارهای سلیقهای و خلاف قانون را فسادآور خواند و گفت: کشور ایران سرزمینی به هم پیوسته و منسجم است. قانون برای همه شهرها و استانها و همه شهروندانش باید یکسان اجرا شود. قوانین کشور ما باید بدون استثنا و تبعیض در تمام کشور اجرا شود، چرا که ما ایالتهای مستقل از یکدیگر نداریم.
مجید انصاری درباره آن قسمت از اظهارات علمالهدی مبنی بر اینکه شهر مشهد حریم امام رضا(ع) است و نمیشود در این شهر کنسرت اجرا کرد، گفت: وقتی قانونی از تصویب مجلس میگذرد و شورای نگهبان نیز آن را تأیید میکند یعنی با شرع تضاد ندارد. پس در اینجا دیگر نظر و فتوای شخصی افراد در موضوعات اجتماعی محلی از اعراب ندارد بلکه قانون حاکم است و در قانون نیز حتما نظر فقه و شرع رعایت شده است وگرنه تبدیل به قانون نمیشد.
قسمت دیگر سخنان حسن روحانی به موضوع توهینهای انجامشده در هفتههای گذشته به رئیسجمهوری اختصاص یافت. روحانی با بیان اینکه نقدهای غیرمنصفانه علیه دولت را تحمل و کمکم به آنها عادت کردهایم، گفت: شرایط طوری شده است که وقتی یک روز حرف بدی در رسانهها نوشته نمیشود، تعجب میکنیم که گویا به مرخصی رفتهاند.
رئیسجمهوری با اشاره به اینکه در جامعه بزرگ ما اقشار محترمی خدمت میکنند که اگر احترامشان خدشهدار شود، زندگی مردم خدشهدار خواهد شد، گفت: مگر میشود در یک جامعهای به این همه دیپلمات دلسوز که 30 ماه شبانهروز برای کشور تلاش کردند، این همه بیاحترامی کنیم و دهانمان را باز کرده و هر لفظ و لغتی را به کار ببریم.
اظهارات روزهای گذشته علیه رئیسجمهوری پیش از این نیز اعتراض شخصیتهای سیاسی را برانگیخته بود. در یکی از این موارد حمید روحانی، رئیس سابق مرکز اسناد انقلاب اسلامی خواستار محاکمه رئیسجمهوری شده و در این راستا از الفاظ نامناسبی استفاده کرده بود.
محمدجواد فتحی، عضو کمیسیون حقوقی و قضائی مجلس روز گذشته به ایلنا گفته است: این فارغ از اینکه رئیسجمهوری از توهینکنندگان شکایت میکند یا نه، وظیفه مدعیالعموم و دادستان است که توهینکننده را تحت تعقیب قرار دهد و پرونده را به جریان بیندازد. به گفته این نماینده مجلس، بنابر قانون مجازات اسلامی، هرگونه توهین و اهانت به مقامات جرم است و درحالیکه درخصوص جرایمی همچون افترا و نشر اکاذیب، تعقیب متهم منوط به شکایتِ شاکی است، اما در مورد توهین به مقامها، جنبه عمومی بسیار قوی است و حتی تعقیب متهم منوط به شکایت شاکی نیست و دادستان از هر طریقی که متوجه بروز چنین جرمی شود، مکلف به تعقیب و پیگیری موضوع است.
قطعنامههای سازمان ملل را نمیشود پاره کرد
روحانی در ادامه این مراسم با بیان اینکه بعد از برجام دسترسی به داروهای خارجی و تجهیزات پزشکی آسانتر شده است و برجام سلامت مردم را بهتر تضمین کرده است، ادامه داد: نتیجه برجام عزت ملت ایران بود و باید بگویم قطعنامههای سازمان ملل را نباید اینجا پاره کنیم که اگر میشد من آنها را پاره میکردم، بلکه راه درست این بود که قطعنامه سازمان ملل در خود شورای امنیت و با ابزار حقوقی لغو شود که دولت قدمبهقدم این راه را پیمود.
رئیسجمهوری گفت: متاسفانه برخی دقیق صحبت نمیکنند و میگویند دولت فقط در حوزه مذاکرات هستهای اقدام کرده است که در پاسخ به آنها میگویم «بله ما به فکر مذاکرات هستهای هم بودهایم و به آن افتخار میکنیم اما پیشرفتها در حوزه علمی و پزشکی نشان از آن دارد که در تمام حوزهها فعالیت داشتهایم.»
رئیسجمهوری همچنین با بیان اینکه طرح تحول سلامت کار بزرگی بود که از سال 93 شروع شد و با وجود سختیها این طرح را ادامه خواهیم داد، افزود: در سال گذشته کشورهای نفتی با مشکل کاهش قیمت نفت روبهرو شدند و شرایط سختی را پشت سر گذاشتند اما ما توانستیم در این شرایط سخت تورم را کاهش دهیم، رشد اقتصادی مثبت 1.3درصد داشته باشیم و حتی رشدمان در صنعت 8.8 بوده است و انشاءالله پیشبینی ما این است که تا پایان امسال رشد اقتصادی ما به 5درصد برسد.
روحانی با بیان اینکه پزشکی کار بسیار پیچیده و سختی است و علم و ایمان توأمان به حساب میآید، افزود: پزشکی که به کارش ایمان نداشته باشد، ناموفق است.
رئیسجمهوری با اشاره به اینکه هیچکس به تنهایی نمیتواند مشکلی را در جامعه حل کند، گفت: پزشکان نیز برای انجام وظیفه خود به همراهی و همیاری بخشهای دیگر نیاز دارند.
وی توضیح داد: امروز مسائل اجتماعی و آسیبهای اجتماعی، اجرا نشدن درست قوانین راهنمایی و رانندگی و مشکلات راههای کشور و همچنین مسائل محیط زیستی کار پزشکان را سختتر میکند و انواع آلودگیهای محیط زیستی در کار پزشکان تأثیر دارد و اگر محیط زیست سالمی نداشته باشیم حتی اگر همه جامعه پزشکی را بسیج کنیم، نمیتوانیم سلامت را برگردانیم.
وی همچنین به تأثیر سرمایه اجتماعی و اعتماد به کار پزشکان اشاره کرد و گفت: سرمایه اجتماعی و اعتماد بین مردم و حاکمیت نظام، دولت و وزارتخانهها ضروری است و اگر اعتماد بین مردم، دانشگاههای علوم پزشکی، پزشک معالج و پرستار وجود نداشته باشد بیمار شفا نمیگیرد.
رئیسجمهوری در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع گسترش فحاشیها و هتاکیها در فضای مجازی اشاره کرد. رئیس دولت یازدهم با بیان اینکه علاوه بر فرهنگ اسلامی که فرهنگ ادب، اخلاق، اعتدال و مودت است، ایران دارای تمدنی بلند با اخلاقی والاست، گفت: نمیدانم چه شده که برخی افراد در فضای مجازی عبارات و جملاتی را استفاده میکنند که کمتر آنها را شنیدهایم البته خوبیهای فضای مجازی را نباید انکار کرد که این دولت نیز بیشترین تلاش را کرده است که فضای مجازی با آرامش در اختیار مردم قرار گیرد و از آن برای ارتباطات، پیامرسانی و کسب علم و دانش و اتصال به جهان استفاده کنند.
شائبه قطع سخنرانی رئیسجمهوری از تلویزیون
روزگذشته چند سایت خبری گزارش دادند، پخش مستقیم سخنرانی رئیسجمهوری از شبکه خبر هنگام کنایه روحانی به احمدینژاد درباره پاره کردن قطعنامههای سازمان ملل قطع
شده است.
سایت خبرآنلاین با انتشار فیلم لحظه قطعشدن سخنرانی رئیسجمهوری نوشت: صحبتهای روحانی در زمانی توسط صداوسیما قطع شد که او به اشتباههای دولت احمدینژاد کنایه زد و گفت: اگر امکان داشت قطعنامهها را پاره کنیم، پاره میکردیم اما این امکان وجود نداشت.پیش از این و در زمان ریاست عزتالله ضرغامی بر صداوسیما نیز یکبار دیگر در اردیبهشتماه سال 93 هنگامی که رئیسجمهوری در مراسمی در نشست روز ارتباطات سخنرانی میکرد، این سخنرانی قطع شد. در آن زمان مدیرکل روابط عمومی صداوسیما مسائل تکنولوژیکی و فنی را دلیل قطع سخنرانی حسن روحانی اعلام کرده و گفته بود: طرح چنین مسائلی درشرایطی که همه ما باید برای توسعه و آبادانی کشور تلاش کنیم، باعث دلخوری و ایجاد ناراحتی بین مسئولان میشود که هیچ عاملی این امر را نمیپسندد، لذا اگر اتفاقات طبیعی از این دست میافتد که تعداد آنها با توجه به تلاش همکاران رسانهای ما بسیار ناچیز و انگشتشمار است، نباید موجب نادیده گرفتن خدمات ارزشمند صداوسیما به دولت شود. در مورد رخداد روز گذشته تا لحظه تنظیم این گزارش صداوسیما واکنشی نشان نداده است.