محققان میگویند، با حذف کربوهیدراتها و فیبرها در رژیمغذایی میتوان از ابتلا به سندرم روده تحریکپذیر پیشگیری کرد.
بهگزارش خبرگزاری فرانسه، شناسایی غذاهایی که موجب ابتلا به سندرم روده تحریکپذیر میشوند مهم است زیرا غذاها معمولا از مخلوط مواد غذایی مختلف درست میشوند و علایم این بیماری معمولا چند ساعت طول میکشد.
محققان دانشگاه موناش در ملبورن واقع در استرالیا توصیههایی برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری ارایه دادهاند.
محققان متوجه شدند که علایم سندرم روده تحریکپذیر با مصرف کربوهیدراتها و فیبرها در غذاهای بسیار خاص، ازجمله نان، سیر، پیاز، برخی از میوه و سبزیها، شیرینکنندههای مصنوعی، عسل و فرآوردههای لبنی بروز میکند.
مشکلی که این کربوهیدرات و فیبرها ایجاد میکنند این است که جذب آنها در روده کوچک ضعیف است.
درحالی که برخی از مردم میتوانند هر نوع غذایی را مصرف کنند و مشکلی هم برایشان پیش نمیآید اما سیستم هاضمه برخی دیگر بسیار حساس است.
در این نوع گروه حساس، مصرف یکی از مواد یاد شده یا ترکیب آنها میتواند باعث بروز التهاب و سندرم روده تحریکپذیر شود.
در یک مطالعه محققان استرالیایی از افراد مبتلا به سندرم روده تحریکپذیر خواستند تا کربوهیدراتها و فیبرها را از غذای خود حذف کنند.
این مطالعه که دو سال پیش منتشر شد نشان داد که در 74درصد از افراد مورد مطالعه علایمی مانند نفخ، درد شکمی، گاز، آروغزدن بیش از حد، اسهال و یبوست بهطور چشمگیری بهبود یافته است.
یافتههای این مطالعه متخصصان گوارش کالج کینگ لندن را بسیار تحتتأثیر قرار داد بهطوری که آنها این رژیم غذایی را اقتباس کردند و آن را به متخصصان تغذیه برای کمک به بیماران انگلیسی آموزش دادند.
محققان میگویند: دشوارترین علایم سندرم روده تحریکپذیر نفخ است، حتی معده برخی از بیماران تا 20سانتیمتر بر اثر نفخ باد میکند، اما رعایت این رژیم غذایی بهطور قابل توجهی مشکل آنها را حل کرد.