مدرسه فرخمنش با خاک یکسان شد
میراث فرهنگی| با آغاز ماه مهر مدرسه فرخمنش با بیش از پنج دهه سابقه آموزش با خاک یکسان شد. کارشناسان میراث فرهنگی میگویند که با تخریب این مدرسه یکی از بناهای منحصربهفرد با معماری و نمای ایرانی- اسلامی در تهران برای همیشه از بین رفته است.
یک روز مانده به بازگشایی مدارس خاطره نیمقرن آموزش در یکی از قدیمیترین مدارس تهران از چهره شهر زدوده شد. مدرسه فرخمنش طی یک عملیات گسترده سه روزه به دلایل نامعلومی از میان رفت و مردم شهر، یکی از بزرگترین فضاهای آموزشی با معماری و نمای ایرانی – اسلامی واقع در تقاطع خیابان مطهری و خیابان میرزای شیرازی را از دست دادند.
مشاهدات عینی خبرنگار CHN نشان میدهد که کارگران ساختمانی در سه روز گذشته تمامی کاشی کاری سنتی نمای این ساختمان را در خیابان مطهری با قدمتی 50 ساله تخریب کرده و از صبح دیروز با تجهیز کارگاه ساختمانی بتنریزی پایههای ساختمان نامعلومی را روی بقایای این مدرسه آغاز کردند. مدرسه فرخمنش بیش از 50سال سابقه آموزشی دارد و بنای آن به دلیل واقع شدن در یکی از مناطق شمالی آن روزگار تهران از زیبایی خاص بصری برخوردار بوده و به گفته برخی از محلیها استاد حسن اسماعیل کاشی، نمای بیرونی آن را درسال 1335 به پایان برده است. برخی از اهالی محل که در این مدرسه تحصیل کردهاند در مورد تاریخچه آن میگویند: «مدرسه فرخمنش بعد از انقلاب به مدرسه فاطمه زهرا تغییر نام داده و در اوایل دهه 70 اداره آموزش و پرورش منطقه 6 با توجه به زیبایی این ساختمان و دسترسی آن را بهعنوان مرکز این اداره انتخاب کرده است.
به گفته آنها، سرانجام با خروج این اداره از 15سال پیش مدرسه به دو پلاک جداگانه بدل شده با نامهای مدرسه راهنمایی دخترانه فاطمه زهرا و دبیرستان فنی شیخ صدوقی. این دو ساختمان در قالب شماره ثبت فضای 156869 در اداره آموزش و پرورش این منطقه ثبت شده است. تحقیقات محلی دیگر گویای آن است که یک ماه پیش از تخریب مدرسه فرخمنش، ساختمان مجاور آنکه منزل دکتر الهی بوده و بعدها توسط بیمارستان یاس خریداری میشود و به شخص نامعلومی فروخته شده و احتمال میرود که قرار است در این محل پاساژ بزرگی ساخته شود. همزمانی تخریب این مدرسه با تخریب ملک دکتر الهی این گمان را در میان اهالی محله لارستان ایجاد کرده است که هدف از تخریب این مدرسه ساخت یک مرکز تجاری بزرگ در سه پلاک باشد. با این همه برخی دیگر هم میگویند که خَیری که بیش از سه دهه به مدرسه فاطمه زهرا کمک مالی میکرده قصد دارد یک مجتمع بزرگ آموزشی در ملک مدرسه فرخمنش تأسیس کند. در این میان تماسهای مکرر با اداره کل میراث فرهنگی تهران و معاون آن برای گرفتن اطلاعات بیشتر در مورد این بنا و دلایل تخریب آن به نتیجه نرسید. به نظر میرسد که این مدرسه بهرغم تأکید مقام معظم رهبری مبنی بر ایرانی- اسلامی بودن چهره شهر قربانی سیاستگذاریهای نامناسب و بها ندادن به ارزشهای تاریخی و میراثی تهران شده است.
با 21 امضا طرح تفحص از سازمان حفاظت محیطزیست تقدیم هیأترئیسه مجلس شد
شهروند| رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس از تقدیم طرح تحقیق و تفحص از سازمان حفاظت محیطزیست کشور به هیأترئیسه مجلس خبر داد و گفت: بررسی علت سوءمدیریت این سازمان درخصوص حفاظت از عناصر و منابع طبیعی کشور محور اصلی تفحص است. ارسلان فتحیپور در گفتوگو با خانه ملت، از تقدیم درخواست طرح تحقیق و تفحص از سازمان حفاظت محیطزیست کشور با 21 امضا به هیأترئیسه مجلس خبر داد و گفت: با توجه به اینکه وضع منابع حیاتی تحت مسئولیت این سازمان مساعد نبوده این تحقیق و تفحص در دستور کار مجلس قرار گرفته است. نماینده مردم خداآفرین و هوراند در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: متاسفانه در پی عملکرد ضعیف سازمان حفاظت محیطزیست هر روز شاهد پسرفت و سقوط رتبه ایران در حوزه محیطزیست در مقیاس منطقهای و جهانی هستیم. او افزود: علی ایرانپور، نادر قاضیپور، علیپور، احمد بخشایشاردستانی، میرهادی قره سیدرومیانی، محمد حسننژاد، شیری علیآبادی، حسین گروسی و... از امضاکنندگان طرح تحقیق و تفحص از سازمان محیطزیست هستند.