یک آژانس پناهجویان اعلام کرد: «سال گذشته میلادی حدود 22میلیون نفر مجبور شدند به دلیل سوانح طبیعی محل زندگی خود را ترک کنند و تعداد بیخانمانها با افزایش جمعیت شهرها بالاتر رفت.»
به گزارش «مرکز بینالمللی بازبینی بیخانمانها در شورای پناهندگان نروژ» بیشتر بیخانمانها در قاره آسیا بودند که 19میلیون نفر به دلیل وقوع سیلابها، توفانها و زمینلرزهها بیخانمان شدند.
توفان بزرگ هایان با 1/4میلیون نفر آواره که خانههایشان را در فیلیپین ترک کردند؛ باعث بزرگترین بیخانمانی شد، این عدد یکمیلیون نفر بیشتر از مجموع بیخانمانها در آفریقا، آمریکا، اروپا و اقیانوسیه است. توفان ترامی 7/1میلیون نفر را در فیلیپین و سیلابها در چین 6/1میلیون نفر را در چین بیخانمان کرد. آمار تازه نشان میدهد که در 40سال گذشته مردم زیادی بیش از 2 مرتبه از سوانح طبیعی تأثیر دیدهاند و پیشبینی میشود این روند بدتر شود زیرا مردم بیشتری به کشورهای توسعهیافته کوچ کردهاند. «جان ایگلند» دبیرکل شورای پناهجویان نروژ میگوید: «از آنجایی که مردم زیادی در مناطق در معرض خطر کار و زندگی میکنند این روند رو به افزایش ادامه خواهد داشت.» او ادامه داد: «در آینده با تأثیر تغییرات آب و هوایی، پیشبینی میشود که وضع بدتر شود.» در این قضیه آفریقا بیشتر از سایر مناطق آسیب میبیند زیرا پیشبینی میشود جمعیت این قاره تا سال 2050 میلادی 2 برابر شود. سال گذشته، سیلابهای فصلی باعث بیخانمانیهای چشمگیری در نیجر، چاد، سودان و سودان جنوبی شد، کشورهایی که تحتتأثیر جنگ و خشکسالی نیز هستند.
روند مثبت در این سوانح، بهبود در زمینه آمادگی برای مقابله با سوانح و زمینههای پاسخگویی بود که شامل سیستمهای هشدار سریع و تخلیه اضطراری بود و بدینمعناست که افراد بیشتری حالا در سوانح زنده میمانند و نجات پیدا میکنند. گردآوری سوابق این سوانح در برنامهریزی برای سوانح و حوادث آینده کمک میکند.» «آلفردو زامودیو» مدیر مرکز بینالمللی بازبینی بیخانمانها در شورای پناهندگان نروژ گفت: «بیشتر حوادث و سوانح بیش از آنکه طبیعی باشند ساخته دست بشر هستند.»
او اضافه کرد: «برنامهریزیهای عملیاتی بهتر در جوامع شهری، دفاع در مقابل سیلاب و استانداردهای ساختمانی میتواند بسیاری از تأثیرات این حوادث را کم کنند.»
منبع: trust. org