شماره ۸۷۴ | ۱۳۹۵ شنبه ۲۹ خرداد
صفحه را ببند
در رقابت با احمدی نژاد
اصولگرایان روحانی را انتخاب می کنند

شهروند|  غلامرضا مصباحی مقدم اخیرا گفته است که احتمالا مجموعه اصولگرايان در انتخابات رياست جمهوري از روحانی حمايت کند و اگر گزينه بهتري نداشته باشيم، حتما وارد گفت‌وگو با ايشان خواهيم شد. اظهارات مصباحی‌مقدم به‌سرعت از سوی دیگر طیف‌های اصولگرا مورد تردید
 قرار گرفت.
محسن کوهکن، نایب‌رئیس جبهه پیروان خط امام و رهبری، عمده‌ترین تشکل اصولگرایان گفته است: «ما احتمال این‌که کاندیدای اصولگرایان برای انتخابات 96 روحانی باشد را ضعیف می‌بینیم.» کوهکن همچنین گفته است: «اصولگرایان قطعا تجارب انتخابات گذشته را در دستورکار خود قرار می‌دهند و سعی می‌کنند از این تجربه‌ها در انتخابات ریاست‌جمهوری آینده استفاده کنند. تجربیات گذشته البته چندان هم شیرین نبوده است. مذاکرات پیشین آنان برای اتحاد میان غلامعلی حدادعادل، علی اکبر ولایتی و محمد باقر قالیباف ماه‌ها طول کشید و دست آخر هم با حضور هر سه ضلع اتحاد در رقابت‌های انتخاباتی عملا بی‌نتیجه ماند. به نظر می‌رسد کار اصولگرایان در انتخابات ‌سال 96 حتی دشوارتر از پیش است. هنوز گزینه قابل اتکایی که بتواند در مقابل حسن روحانی رقابت کند، معرفی نشده است.»
سیدکمال سجادی، سخنگوی جبهه پیروان خط امام و رهبری در همین زمینه در پاسخ به این دیدگاه که اصولگرایان نامزد جدی برای رقابت با روحانی ندارند، به ایسنا گفته است: «این دیدگاه صحیح نیست. جناح وسیعی مثل اصولگرایان حتما نیروی کافی دارد. من حاضرم اسم 30 نفر را ببرم. ما اصولگرایان زیادی داریم که سابقه سیاسی، علمی و مدیریتی دارند.» سجادی همچنین گفته است: «ما نامزدهایی داریم که می‌توانند روحانی را در انتخابات ریاست‌جمهوری دوازدهم به چالش بکشند. روحانی پیش از ریاست‌جمهوری، سابقه اجرایی چندانی نداشت و اصولگرایان افرادی که سوابق شبیه روحانی داشته باشند، زیاد دارند که آنها کم‌کم و با نزدیک شدن به زمان انتخابات
 مشخص می‌شوند.»
محمد نبی‌حبیبی نیز در واکنش به این موضوع با بیان این‌که در حزب موتلفه بحث‌های انتخابات ریاست‌جمهوری 96 را از چند هفته پیش آغاز کرده‌ایم، گفته است: «درحال حاضر اصولگرایان کم و بیش مشغول بحث و تبادل‌نظر درباره انتخابات هستند، ولی هنوز به هیچ جمع‌بندی راجع به افراد و نامزدها نرسیده‌اند. اما موضع تمامی اصولگرایان همچون اعضای موتلفه و جبهه پیروان خط امام و رهبری در مقابل حمایت از حسن روحانی سرسختانه نیست. در سوی دیگر میدان احتمال کاندیداتوری محمود احمدی‌نژاد گزینه‌ای است که بسیاری از آنان برای‌ سال 96 در نظر می‌گیرند. ناصر ایمانی در این‌باره گفته است: اگر اصولگرایان بخواهند بین آقای روحانی و آقای احمدی‌نژاد یکی را انتخاب کنند، شاید گزینه‌شان آقای روحانی باشد.» این فعال سیاسی اصولگرا همچنین می‌گوید: «اصولگرایان در‌ سال 96 منتظر هستند ببینند فضای روانی و عمومی مردم چه سمتی است؟ اگر بگویند فضای افکار عمومی مردم به سمت روحانی است و محبوبیت دارد، ممکن است کاندیدایی معرفی کنند که حداکثر در صحنه انتخابات بوده و به‌عنوان یک چهره سیاسی حضور داشته باشد، ولی اگر ببینند احتمالا افکار عمومی روحانی را نمی‌پسندد، کاندیدای جدی‌تری می‌آورند که قطعا پیروز شوند. گاهی اوقات شما از مهره‌های اصلی و گاهی از مهره‌های دومتان استفاده می‌کنید.»
از سوی دیگر با توجه به سفرهای گاه و بیگاه رئیس‌جمهوری سابق به شهرهای کشور، به نظر می‌رسد محمود احمدی‌نژاد هم چنین سودایی در سر می‌پروراند. هرچند هنوز هیچ شواهدی جز سفرهای استانی مبنی بر احتمال حضور احمدی‌نژاد در انتخابات وجود ندارد اما همین میزان اندک هم باعث می‌شود تا منتقدان رئیس‌جمهوری سابق بدون توجه به وابستگی‌های جناحی حول محور رقابت با او دور یکدیگر جمع شوند. سایت دولت بهار، ارگان رسانه‌ای نزدیک به رئیس‌جمهوری سابق در یادداشتی درباره رفتار اصولگرایان با احمدی‌نژاد، رئیس‌جمهوری سابق را به یوسف و اصولگرایان را به فرزندان یوسف تشبیه کرده و به آنان توصیه کرده است که دست از رفتار سابق خود بردارند. نویسنده این یادداشت همچنین تصریح کرده است: «به نظر می‌آید اصولگرایان برای حل مشکل مقبولیت خود در میان شهروندان باید از رفتارها و سیاست‌های مشابه فرزندان حضرت یعقوب(ع) در به چاه انداختن برادر خود دست بردارند. شرایط کنونی برای اصولگرایان چنان مبهم و مشوش شده است که شاید مجبور شوند یوسف محمود احمدی‌نژاد را که با دستان خود ظاهرا به چاه انداخته‌اند، مجددا در آغوش گرفته و در زیر یک سیاست به رقابت با جناح رقیب که حالا مدعی فتح و اشغال تمام سنگرهای سیاسی و اداری حکومت است، بپردازند.
در هر حال آنچه مسلم است این است که از دو جناح عمده سیاسی کشور تکلیف اصلاح‌طلبان با انتخابات ریاست‌جمهوری‌ سال 96 کاملا روشن است. آنان پیش از این صراحتا اعلام کرده‌اند که در انتخابات از حسن روحانی حمایت می‌کنند، اما جناح اصولگرا این‌بار نیز در معرض آزمونی دشوار قرار گرفته است. آزمونی که درعین‌حال میزان همبستگی و انسجام تشکیلاتی میان آنان را بار دیگر محکی جدی خواهد زد. هرچند به نظر می‌رسد درصورت ورود جدی محمود احمدی‌نژاد به انتخابات قسمت میانه‌رو‌تر جریان اصولگرایی ترجیح بدهد با کنار گذاشتن اختلافات خود با دولت یازدهم نهایتا گزینه حمایت از حسن روحانی را انتخاب کند؛ گزینه‌ای که بی‌تردید ریزش‌ها و رویش‌های جدیدی را در میان این جناح سیاسی به‌وجود خواهد آورد.

 


تعداد بازدید :  268