شهروند| تنها در یکسال گذشته دوهزار حکم تخریب در پایتخت اجرا شده است. این درحالی است که در استان مازندران نیز تصرف غیرقانونی حریم تا حداکثر 10درصد رسیده است و استانهای گلستان و گیلان نیز چنین آمارهایی را ارایه کردند.
رحمانیفضلی، وزیر کشور دیروز در حاشیه نشست ملی پیشگیری از سوءاستفاده از زمین با اعلام این مطلب در جمع خبرنگاران گفت: در استانها مدیریت یکپارچه برای مقابله با زمینخواری به ریاست استاندار درحال اجراست. مقرر شده در کوتاهمدت امر پیشگیری با سرعت بیشتری دنبال شود. ضمن اینکه اشکالاتی که در قوانین و مقررات یا تخصیص منابع وجود دارد با توجه به اصل 127 قانون اساسی برخی اختیارات از دولت به مدیریت یکپارچه این موضوع واگذار شود تا با برگزاری جلسات ماهیانه، قوانین، مقررات و منابع ارزیابی شوند. او از اهتمام ویژه دولت یازدهم در مبارزه با مفاسد اقتصادی و زمینخواری خبر داد و افزود: پس از جلسه مبارزه با مفاسد اقتصادی و اعلام گزارش ساخت و سازهای غیرمجاز، تغییر کاربری و تصرفات غیرقانونی از سوی وزارت جهاد کشاورزی، وزارت مسکن، وزارت کشور و خود ستاد، مشخص شد تصرفهای غیرقابل قبولی در زمینهای خوب سه استان شمالی، استانهاي تهران، قزوین و البرز انجام شده است که نگرانیهایی را به دنبال داشت.
رحمانیفضلی ادامه داد: بر همین اساس قرار شد تا گرفتن تصمیمی جامع وزارت کشور جلساتی را با دستگاههای اجرایی، قوه قضائیه و نیروی انتظامی برگزار کند که با اقدامات کوتاهمدت علاوه بر پیشگیری و بازدارندگی با متجاوزان به اراضی ملی برخورد شود. به گفته وزیر کشور همچنین مقرر شد دولت مناطق و پهنههای سرزمینی که مورد توجه مردم است را با ضوابط تعیینشده برای ساختوساز موقت و دایمی در اختیار قرار دهد. وزیر کشور در مورد تخلف برخی مدیران در موضوع زمینخواری اظهار داشت: اگر این موضوع تخلف اداری باشد به آن رسیدگی و اگر عنوان جرم بگیرد موضوع را به قوه قضائیه اعلام میکنیم. جدیت در برخورد با زمینخواری بسیار بالاست و دکتر روحانی نیز این موضوع را مورد تأکید قرار داده است. او در مورد آخرین وضع ساخت هتل آریانا در بستر رودخانه فشم گفت: مجوز اولیه این هتل پس از انجام اقدامات قانونی 7هزار متر بوده که در بررسیها مشخص شد 16هزار متر ساختوساز صورت گرفته است. تخریب این بنا حکم قضایی میخواهد و ما اعلام کردیم با رویکرد 7هزار متر اولیه موضوع بررسی شود و اگر تخلفی رخ داده است با آن برخورد کنند. به نظر میرسد در این رابطه ساختوساز غیرقانونی انجام شده است که تخریب آن نیاز به حکم قضایی دارد. او در مورد پرونده پدیده شاندیز گفت: این پرونده به وزارت کشور ارسال نشده است.
زمینخواری در سه استان شمالی زیر ذرهبین دولت
همچنین «حسینعلی امیری»، قائممقام و سخنگوی وزیر کشور از دستور ویژه «عبدالرضا رحمانیفضلی» برای پدیده مقابله با زمینخواری خبر داد و گفت: استانداران از دیروز موظف شدند تا ستاد ویژه مبارزه با زمینخواری را در استان خود تشکیل دهند. او در حاشیه جلسه بررسی وضع پدیده زمینخواری، تغییر غیرقانونی کاربری اراضی، ساخت و سازهای غیرمجاز و راههای مقابله با آن، در جمع خبرنگاران افزود: استانداران مکلف شدند با توجه به شرایط استانی خود، اقدامات لازم را برای مبارزه با سوءاستفاده از زمینخواری انجام دهند و نتایج را به وزیر کشور اعلام کنند. سخنگوی وزارت کشور همچنین به سوءاستفاده از زمینخواری در برخی استانهای کشور اشاره کرد و گفت: در سه استان مازندران، گیلان و گلستان سوءاستفادههای بیشتری صورت میگیرد و بدین جهت بنا بر تدابیر ویژه در نظر گرفتهشده، تدبیر ویژهای برای این مناطق مدنظر خواهد بود. او افزود: معاون دادستان کشور قول جدی در پیگیری موضوع زمینخواری و صدور احکام سریع و قاطع در این رابطه را داده است. دولت درخصوص بحث زمینخواری پیگیر موضوع بوده و با تشکیل پرونده و همکاری بین بخشی تا قبل از تصرف اقداماتش را انجام میدهد. در صورتی که موضوع وارد بحث تصرف شد این مسأله نیاز به رسیدگی قضایی دارد.