متخصصان تغذیه میگویند: مغز را میتوان بهگونهای تربیت کرد که موادغذایی سالم و با میزان کالری کمتر را به غذاهای پرکالری ترجیح دهد. «سوزان بی رابرتس» از بیمارستان عمومی ماساچوست و یکی از محققان این مطالعه گفت: هیچ فردی در شروع زندگی خود نسبت به موادغذایی مختلف احساس تنفر یا علاقه ندارد. این وضع با گذشت زمان و در واکنش به نوع سبک انتخاب مواد خوراکی اتفاق میافتد.
در این بررسی آمده است مواد خوراکی حاوی قند، مدارهای عصبی در مغز را تغییر میدهند و موجب میشوند افراد تمایل بیشتری برای خوردن مواد خوراکی ناسالم داشته باشند. درحقیقت، عادت غیرمعمول افراد به خوردن مواد پرکالری حس چشایی و بویایی را تغییر میدهد. هدف متخصصان در این مطالعه این بود تا دریابند آیا این مدارهای مغزی میتوانند به گونهای تغییر پیدا کنند که مغز به انتخاب موادغذایی سالم تمایل بیشتر داشته باشد.
در این بررسی متخصصان با استفاده از سیستم پاداش به مطالعه روی 13 فرد مبتلا به چاقی و اضافه وزن پرداختند. 8 نفر از این افراد تحت برنامه کاهش وزن و زیر نظر پزشکان بیمارستان عمومی ماساچوست و 5 نفر دیگر جزو گروه کنترل بودند.
به گزارش نچرال ورلد نیوز، همچنین از این شرکتکنندگان در شروع مطالعه و 6 ماه بعد اسکن مغزی تهیه و مشاهده شد که تغییرات قابل توجهی در مدارهای مغز افرادی که تحت رژیم غذایی بودند، اتفاق افتاده است.