آیتالله هاشمیرفسنجانی:شرکای حیفومیلهای سابق، امروز علیه دولت مردمی کارشکنی میکنند
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه سفر به مشهد مقدس، صبح دیروز در دیدار صنعتگران و فعالان اقتصادی استان خراسان رضوی با بیان اینکه وقتی صحبت از فرهنگ میشود، بخشی از ذهنها به این سمت میرود که میزان حجاب زنان در خیابانها و عروسیها چگونه است، گفت: فرهنگ علاوه بر اینها در اقتصاد، تولید و کار، خلاقیت، اخلاص، پرهیز از ریا و ربا، وفای به عهد، صله رحم، شجاعت، صراحت، صداقت، امانت، مهربانی، انساندوستی، گذشت، ایثار و دهها موضوع مهم دیگر و در همه شئون جامعه ریشه دارد.
به گزارش فارس، آیتالله هاشمیرفسنجانی، متانت، نجابت، دلسوزی و اراده مردم ایران را برای ساختن کشور بینظیر خواند و گفت: در مقاطع مختلف تاریخی، هروقت انحرافی در مسیر حرکت جامعه ایجاد شد، مردم با شعور و شور وارد شدند که انتخابات سال 92 تازهترین مصداق آن است.
وی با ارایه تحلیلی از نگاه سیاسی کشور به تولید در مقاطع مختلف گفت: در هر مقطعی براساس تعامل با همسایگان، کشورهای منطقه، جهان اسلام و نظام بینالمللی، برنامههایی داشتیم، جز مقطع 8سال گذشته که روند معکوسی در روابط با کشورها ایجاد شد. هاشمیرفسنجانی قطع روابط با کشورها را در جهان کنونی غیرممکن و متضمن خسارتهای سیاسی و اقتصادی خواند و گفت: بهجز اسراییل که در آرمانهای انقلاب یک رژیم نامشروع است، میتوانیم با همه دنیا براساس اصل عزت، حکمت و مصلحت رابطه داشته باشیم و کار کنیم.
وی با برشمردن امتیازات واگذاری کارها به مردم برای رونق تولید، گفت: به قانونی که مصوب مجمع و مورد تأیید رهبری بود و از آن انتظار انقلاب اقتصادی داشتند، بهگونهای عمل کردند که حتی در واگذاریها از دولت به شبهدولتیها رسیدیم.
وی با تشریح اوضاع کشور در آغاز دولت یازدهم و بیان شباهتها و تفاوتهای آن با دولت سازندگی در سال 68 گفت: با تنشزدایی، دولتهایی را که در زمان جنگ همراه صدام با ایران میجنگیدند، را به میز مذاکره آوردیم که اول سند پیروزی سیاسی ایران را در سازمان ملل امضا کردند و سپس برای فایناس طرحهای ایران صف بستند. هاشمیرفسنجانی با تأکید بر این نکته که «تندروها در همه مقاطع بودند و الان نیز هستند»، گفت: محور برنامههای دولت، رهنمودهای رهبری، حمایتهای مردمی و منافع ملی و اسلامی است و نباید تندروها حرکت دولت را کند کنند. رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با برشمردن مشکلات دولت در مسائل سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی گفت: کسانی که از دولت سابق تا روز آخر حمایت کردند و شریک آن دولت در حیف و میل درآمدهای کشور در آن سالها هستند، امروز علیه دولت مردمی کارشکنی میکنند.
حجتالاسلام انصاری:توقع نمایندگان در حوزه عزل و نصبها بیشتر شده است
معاون پارلمانی رئیسجمهوری درباره رابطه دولت و مجلس اظهار کرد: بیش از 70 درصد از سوالات مربوط به وظایف وزرا نبوده که این خلاف آییننامه است ضمن اینکه طی یکسال اخیر توقع نمایندگان نیز در حوزه عزل و نصبها از دولت بیشتر شده است.
به گزارش ایلنا، مجید انصاری با بیان این مطلب به سوالی که از طیبنیا در مورد اظهارنظر رئیس بانک مرکزی در مورد دلار پرسیده شد اشاره کرده و گفته است: آن موضوع فقط یک اظهارنظر بود که خود وزیر هم انجام نداده بود. به نظر من این سوال خارج از آییننامه بود و نباید به صحن علنی میآمد و بعد از آمدن هم حداقل انتظار این بود که با پاسخ وزیر موضوع منتفی میشد و کارت زرد بیمعنا بود.
انصاری تأکید کرد: آنچه من از سطح جامعه برآورد میکنم این است که انتظار طبیعی عامه مردم و بدنه مردم از مجلس همراهی بیشتر با دولت است من این موضوع را بهعنوان یک شهروند احساس میکنم که دولت در آغاز کار است، شعارهایی را مطرح کرده است و مردم مطالباتی دارند و با انتخاب آقای روحانی یک تغییری را تعقیب میکنند که این تغییر هم میتواند در سطح مدیران باشد و هم در روشها و شیوههای اداره کشور. او همچنین درباره برخی تغییرات در کابینه یادآور شد: اگر چه این موضوع در وظایف قانونی و رسمی نمایندگان نیست ولی بالاخره از دیرباز توقع بوده و این توقع حالا هم شدیدتر شده که نمایندگان انتظار دارند در سطوحی از مدیران یک نوع هماهنگی با آنها صورت بگیرد. انصاری همچنین درمورد عدمحضور رئیسجمهوری در جلسه استیضاح فرجیدانا نیز گفته است: عدمحضور رئیسجمهوری کاملا طبیعی بوده است. در تاریخ همه 22 استیضاح در جمهوری اسلامی 3 یا 4 مورد بوده که شخص رئیسجمهوری در جلسه حضور داشتهاست. وی افزوده: من در دولت جناب آقای خاتمی تقریبا دو هفته یکبار به مجلس میرفتم اما در این دولت من حداقل هفتهای دو روز را شخصا در مجلس حضور دارم که بخشی از آن را در جلسه علنی در خدمت نمایندگان هستم یا در دفتر دولت و مجلس مینشینم. غیر از این موارد در جلسات متعددی در فراکسیونهای مختلف حضور داشتم در کمیسیونها و با رئیس مجلس و هیأت رئیس مجلس نیز جلساتی را داشتهام این جدا از این است که دو معاون من هر روز در مجلس حضور دارند.